Cum poți să încălzești mai repede mașina iarna?

08.12.2020
Cum poți să încălzești mai repede mașina iarna?

Încălzirea rapidă a mașinii iarna. Odată cu venirea sezonului rece, șoferii sunt îngroziți de felul cum își găsesc mașinile dimineața. Temperaturile foarte scăzute fac ca ambientul din habitaclu să fie greu de suportat, iar până se încălzește motorul durează câteva minute bune. Cu toate acestea, datorită tehnologiei, există diferite metode care îți permit să îți încălzești autovehicolul mai repede pe timp de iarnă.

Sfaturi pentru încălzirea mașinii pe timp de iarnă

O vorbă din popor spune că vara nu-i ca iarna, drept urmare nici temperaturile nu sunt la fel. Șoferi, însă, pot sta liniștiți, datorită tehnologiei se pot urca într-o mașină unde temperatura este plăcută. Cea mai bună metodă de a avea o mașină încălzită, pe timp de iarnă, este să fie dotată cu un încălzitor staționar. Acesta poate fi montat într-un service autorizat și nu dăunează deloc motorului. El este foarte bun în perioada sezonului rece, când încălzește foarte repede motorul, permițând să bage aer cald în habitaclu.

Cele mai performante încălzitoare staționare pot fi și programate, astfel încât să pornească cu câteva minute înainte ca șoferul să ajungă la mașină. Un astfel de dispozitiv este foarte bun autovehiculelor care funcționează pe motorină, fiindcă motorul acestora se încălzește mai greu. Trebuie știut faptul că va crește consumul de carburant cu 0,17 litri pentru 20 de minute, cât e ciclul maxim de încălzire.

O altă variantă care ajută la încălzirea mașinii mai repede pe timp de iarnă este să nu se dea drumul la sistemul de climatizare imediat ce motorul este pornit, fiindcă acesta este rece și va introduce în interiorul mașinii aer rece, făcând ca temperatura să scadă și mai rău. Potrivit specialiștilor, este indicat ca sistemul de climatizare să fie dat drumul după 5-10 minute după ce motorul a fost pornit. Totodată, este indicat ca mașina să fie dotată cu scaune încălzite și volan încălzit, pentru un confort sporit în anotimpul rece.

Ce temperatură trebuie să fie în mașină?

Trebuie specificat că temperatura din autoturism contează foarte mult pentru felul în care șoferul este concentrat la condus. Dacă alegi să dai drumul la sistemul de climatizare este indicat să nu fie dat la maxim, fiindcă se va crea, ulterior, în habitaclu o temperatură mult prea caldă care va genera o senzație de somn. Potrivit specialiștilor, cea mai bună temperatură într-o mașină este de 20-21 de grade Celsius. În felul acesta șoferul se simte confortabil, iar reflexele sunt foarte bune.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot