Cum este corect, „confort” sau „comfort”?

25.07.2022
Cum este corect, „confort” sau „comfort”?

Limba română este una complexă cu peste 80.000 de cuvinte. Cele mai multe dintre ele sunt folosite în limbajul de zi cu zi, însă există și termeni de specialitate mai puțin cunoscuți și, evident, mai puțin utilizați. Cu toate acestea, există persoane care fac greșeli simple, la cuvinte ușoare.

De exemplu, sunt persoane care nu știu cum se zice corect: „confort” sau „comfort”. O situație inedită, în care o singură literă greșită te poate face de râs. Redactori shtiu.ro vă vor elucida în această situație, în rândurile de mai jos.

Confort sau comfort?

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, varianta corectă este „confort”. Trebuie precizat că termenul „comfort” nu există. Cuvântul „confort” este definit în DEX ca: „totalitatea condițiilor materiale care asigură o existență civilizată, plăcută, comodă și igienică”.

Din păcate, sunt persoane care folosesc cuvântul greșit, „comfort”, în locul celui corect, „confort”. Limbajul este oglinda culturii noastre, iar atunci când folosim cuvintele greșit sau utilizăm termeni care nu există ne pune într-o lumină mai puţin favorabilă faţă de interlocutor.

Iată câteva propoziții corecte și incorecte:

Așadar, aveți mare grijă atunci când folosiți anumite cuvinte, iar dacă nu sunteți siguri de forma sau sensul acestora puteți căuta pe internet pentru a vă elucida. Trebuie precizat că limba română este o limbă vie, într-o continuă transformare, care înmagazinează istoria românilor de pretutindeni.

Cuvintele din limba română sunt numeroase, iar aici trebuie incluse și cele regionale, populare, arhaismele, termenii de specialitate din multe domenii, cuvintele rare, cuvintele de jargon, cele bisericești, prescurtările, locuțiunile, interjecțiile, cuvintele vulgare, neologismele, cuvinte abbreviate, numele proprii, cuvintele compuse, sufixele, prefixele și alte categorii de cuvinte, potrivit a1.ro.

Curiozități despre limba română

Foto: stiridinlume.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot