Cum arată șarpele care a primit numele lui Harrison Ford?

23.08.2023
Cum arată șarpele care a primit numele lui Harrison Ford?

Șerpi sunt printre cele mai înfricoșătoare creaturi de pe planetă. Potrivit oamenilor de știință, în lume există 2.800 de specii de șerpi, iar 10% dintre aceștia sunt veninoși. De curând, însă, în Peru, a mai fost descoperită o nouă specie, care în mod surprinzător a primit numele celebrului actor Harrison Ford.

Reptila denumită după Harrison Ford

Noua specie de șarpe a primit denumirea ştiinţifică Tachymenoides harrisonfordi. Oamenii de știință au luat această decizie ca un omagiu pentru actorul care este implicat în tot felul de activități ce au ca scop protejarea mediului înconjurător.

Harrison Ford este unul dintre marii actori de la Hollywood, cunoscut în special pentru rolul din Indiana Jones. Personajul ura cu toată ființa șerpii, fiindu-i frică să nu moară după mușcătura lor.

Şarpele are ochi în care te poţi îneca şi îşi petrece cea mai mare parte a zilei la soare, lângă o băltoacă cu apă murdară – probabil că am fi fost prieteni la începutul anilor ’60. Cu toată seriozitatea, această descoperire te face să simţi smerenie. Este o aducere aminte a faptului că mai sunt atât de multe de aflat despre lumea noastră sălbatică – şi că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă, a afirmat Harrison Ford, care este și vicepreşedinte al organizaţiei de mediu „Conservation International”, potrivit adevarul.ro.

Actorul a tras atenția că lumea este într-o continuă schimbare, iar foarte multe specii de animale sunt pe cale de dispariție. De aceea, este foarte important să avem grijă de natură, fiindcă ne influențează viața în mod direct.

Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, şi chiar în acest moment un milion de specii sunt în pragul pieirii. Avem un mandat existenţial de a repara relaţia noastră nefuncţională cu natura şi de a proteja locurile care susţin viaţa, a adăugat actorul, potrivit sursei citate mai sus.

Numele lui Harrison Ford folosit și la denumirea unei furnici și a unui păianjen

Spre deosebire de personajul Indiana Jones care ura șerpii, Harrison Ford iubește aceste reptile dar și alte viețuitoare, fapt pentru care un păianjen a fost denumit după el – Calponia harrisonfordi – şi o specie de furnică – Pheidole harrisonfordi.

În ceea ce privește șarpele Tachymenoides harrisonfordi acesta este acesta este unul suplu, care măsoară la maturitate doar 40 de centimetri. Reptila are un camuflaj eficient şi este inofensiv pentru oameni, alimentaţia sa constând în şopârle şi broaşte

Foto: esquire.com si cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot