Cum arată șarpele care a primit numele lui Harrison Ford?

23.08.2023
Cum arată șarpele care a primit numele lui Harrison Ford?

Șerpi sunt printre cele mai înfricoșătoare creaturi de pe planetă. Potrivit oamenilor de știință, în lume există 2.800 de specii de șerpi, iar 10% dintre aceștia sunt veninoși. De curând, însă, în Peru, a mai fost descoperită o nouă specie, care în mod surprinzător a primit numele celebrului actor Harrison Ford.

Reptila denumită după Harrison Ford

Noua specie de șarpe a primit denumirea ştiinţifică Tachymenoides harrisonfordi. Oamenii de știință au luat această decizie ca un omagiu pentru actorul care este implicat în tot felul de activități ce au ca scop protejarea mediului înconjurător.

Harrison Ford este unul dintre marii actori de la Hollywood, cunoscut în special pentru rolul din Indiana Jones. Personajul ura cu toată ființa șerpii, fiindu-i frică să nu moară după mușcătura lor.

Şarpele are ochi în care te poţi îneca şi îşi petrece cea mai mare parte a zilei la soare, lângă o băltoacă cu apă murdară – probabil că am fi fost prieteni la începutul anilor ’60. Cu toată seriozitatea, această descoperire te face să simţi smerenie. Este o aducere aminte a faptului că mai sunt atât de multe de aflat despre lumea noastră sălbatică – şi că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă, a afirmat Harrison Ford, care este și vicepreşedinte al organizaţiei de mediu „Conservation International”, potrivit adevarul.ro.

Actorul a tras atenția că lumea este într-o continuă schimbare, iar foarte multe specii de animale sunt pe cale de dispariție. De aceea, este foarte important să avem grijă de natură, fiindcă ne influențează viața în mod direct.

Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, şi chiar în acest moment un milion de specii sunt în pragul pieirii. Avem un mandat existenţial de a repara relaţia noastră nefuncţională cu natura şi de a proteja locurile care susţin viaţa, a adăugat actorul, potrivit sursei citate mai sus.

Numele lui Harrison Ford folosit și la denumirea unei furnici și a unui păianjen

Spre deosebire de personajul Indiana Jones care ura șerpii, Harrison Ford iubește aceste reptile dar și alte viețuitoare, fapt pentru care un păianjen a fost denumit după el – Calponia harrisonfordi – şi o specie de furnică – Pheidole harrisonfordi.

În ceea ce privește șarpele Tachymenoides harrisonfordi acesta este acesta este unul suplu, care măsoară la maturitate doar 40 de centimetri. Reptila are un camuflaj eficient şi este inofensiv pentru oameni, alimentaţia sa constând în şopârle şi broaşte

Foto: esquire.com si cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot