Cum arată certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu?

06.02.2023
Cum arată certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu este una dintre cele mai importante figuri politice din istoria recentă a României. La mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist, figura dictatorului rămâne în memoria nostalgicilor. Deși multe povești din viața lui Ceaușescu au ieșit la iveală, puține lucruri se știu despre documentele lui. Cum arată certificatul de naștere al dictatorului și ce detaliu se ascunde în acesta?

Ce secret ascunde documentul dictatorului?

Nicolae Ceaușescu

După execuția cuplului prezidențial, numeroase informații au ieșit la iveală. Cum se poartă și în prezent, detaliile intime ale persoanelor de rang înalt sunt ținute departe de ochii curioșilor. Fie că vorbim de presupusele tuneluri de sub Parlament sau despre teoria conspirației care spune că Nicolae Ceaușescu de fapt nu a fost înmormântat în Cimitirul Ghencea, multe discuții se învârt în jurul lui.

Una dintre cele mai frapante informații are legătură cu certificatul de naștere ale celui mai de temut conducător din istoria țării. Omul care a condus România cu o mână de oțel era cunoscut că s-a născut la data de 26 ianuarie 1918, în localitatea Scornicești, în județul Olt. Cu toate acestea, informațiile noi de după Revoluție au arătat că acesta s-a născut pe 23 ianuarie.

Potrivit spuselor lui Zoe Ceaușescu, fiica foștilor dictatori, bunicul său, Andruță, tatăl lui Nicolae ar fi declarat nașterea fiului cu trei zile mai târziu din cauza unor sticle de băutură. Se pare că de fericire și din cauza unei beții, Andruță a uitat să declare nașterea copilului la timp.

Cum era copilul Ceaușescu?

Viitorul președinte al țării s-a născut în Scornicești, județul Olt, în anul 1918. La vârsta de 12 ani, acesta a plecat la București unde s-a angajat la un atelier de cizmărie al lui Alexandru Săndulescu. În anul 1933, cu ajutorul fratelui Marin, Nicolae Ceaușescu ajunge la atelierul lui Aurelian Cornățeanu. Între timp, l-a cunoscut pe Vasile Dumitrescu, care l-a recrutat în mișcarea comuniștilor.

Acesta era un copil de la țară, îmbrăcat sărăcăcios, cu ciorapii trași peste pantalonii rupți. Băiatul purta bocanci cu câteva numere mai mari și era bâlbâit, fiindu-i greu să spună două vorbe – spunea Vasile Dumitrescu.

Foto: Playtech.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot