Cum arată certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu?

06.02.2023
Cum arată certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu este una dintre cele mai importante figuri politice din istoria recentă a României. La mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist, figura dictatorului rămâne în memoria nostalgicilor. Deși multe povești din viața lui Ceaușescu au ieșit la iveală, puține lucruri se știu despre documentele lui. Cum arată certificatul de naștere al dictatorului și ce detaliu se ascunde în acesta?

Ce secret ascunde documentul dictatorului?

Nicolae Ceaușescu

După execuția cuplului prezidențial, numeroase informații au ieșit la iveală. Cum se poartă și în prezent, detaliile intime ale persoanelor de rang înalt sunt ținute departe de ochii curioșilor. Fie că vorbim de presupusele tuneluri de sub Parlament sau despre teoria conspirației care spune că Nicolae Ceaușescu de fapt nu a fost înmormântat în Cimitirul Ghencea, multe discuții se învârt în jurul lui.

Una dintre cele mai frapante informații are legătură cu certificatul de naștere ale celui mai de temut conducător din istoria țării. Omul care a condus România cu o mână de oțel era cunoscut că s-a născut la data de 26 ianuarie 1918, în localitatea Scornicești, în județul Olt. Cu toate acestea, informațiile noi de după Revoluție au arătat că acesta s-a născut pe 23 ianuarie.

Potrivit spuselor lui Zoe Ceaușescu, fiica foștilor dictatori, bunicul său, Andruță, tatăl lui Nicolae ar fi declarat nașterea fiului cu trei zile mai târziu din cauza unor sticle de băutură. Se pare că de fericire și din cauza unei beții, Andruță a uitat să declare nașterea copilului la timp.

Cum era copilul Ceaușescu?

Viitorul președinte al țării s-a născut în Scornicești, județul Olt, în anul 1918. La vârsta de 12 ani, acesta a plecat la București unde s-a angajat la un atelier de cizmărie al lui Alexandru Săndulescu. În anul 1933, cu ajutorul fratelui Marin, Nicolae Ceaușescu ajunge la atelierul lui Aurelian Cornățeanu. Între timp, l-a cunoscut pe Vasile Dumitrescu, care l-a recrutat în mișcarea comuniștilor.

Acesta era un copil de la țară, îmbrăcat sărăcăcios, cu ciorapii trași peste pantalonii rupți. Băiatul purta bocanci cu câteva numere mai mari și era bâlbâit, fiindu-i greu să spună două vorbe – spunea Vasile Dumitrescu.

Foto: Playtech.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot