Cinci dintre cele mai frumoase plaje din Europa

02.05.2022
Cinci dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Toată lumea visează, măcar o dată pe an, la o vacanță. Foarte mulți aleg să viziteze alte orașe sau să meargă la munte, în schimb alții preferă soarele și apa. Pentru aceștia din urmă, redactorii shtiu.ro vă prezintă cinci dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Nisip, soare și apă limpede

1. Elafonisi, Creta, în GreciaAceastă plajă rozalie este legată de o lagună turcoaz de mică adâncime, iar crinii rari din zonă parfumează aerul primăvara. Nisipul este moale, iar pe insulă sunt interzise șezlongurile. Pentru a ajunge la această plajă trebuie să traversezi niște drumuri destul de întortochiate, însă va merita tot efortul.

2. Simos, Elafonisos, în Grecia. Plaja este așezată pe țărmul sudic al insulei Elafonisos, unde se poate ajunge cu feribotul. Insula este plină de străzi frumoase mărginite de tavernele orașului Peloponez Neapolis. Plaja are forma unui fluture, cu nisip fin și alb, iar apa este incredibil de limpede.

3. Sellin, Rügen, în Germania. Magnifica coasta nordică a Germaniei, care se întinde pe două mări (de Nord și Baltică), are o gamă impresionantă de plaje, unele mai frumoase ca altele. Dintre acestea se remarcă cea de pe superba insulă Rügen din Marea Baltică, în micul, dar fermecătorul oraș Sellin. Localitatea este este plină de stațiuni, iar pe plaja cu nisipurile aurii pot fi admirate și utilizate șezlonguri din răchită. În zonă poate fi văzut și un dig de 400 de metri, care are un pavilion pitoresc din epoca anilor 1920. Dacă devine aglomerat, există porțiuni mai liniștite în nord și sud și feriboturi către insula Hiddensee, care nu are nici locuitori și nici mașini.

4. Ses Illetes, Formentera, în Spania. O jumătate de kilometru de nisip fin, alb și scârțâitor. Această zonă este una dintre cele mai frumoase din jurul Mării Mediterane. Micile insule sunt înconjurate de ape puțin adânci, sticloase, a căror culoare trece de la roz-turcoaz la un albastru puternic. Infrastructura nu este una bogată în regiune, însă tocmai această sălbăticie o face să fie atât de frumoasă.

5. Drobni Pijesak în Muntenegru. Riviera Budva din Muntenegru este una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării. În sezonul estival zona este plină de turiști, însă puțini știu că la Drobni Pijesak, puțin mai la sud, există ape de smarald înconjurate de munți împăduriți, șezlonguri de închiriat și două restaurante pe plajă, care oferă porții mari de preparate la grătar.

Trebuie precizat că acest clasament este unul subiectiv. Bineînțeles că există și alte zone superbe în Europa, care merită vizitate în sezonul estival, însă noi am ales doar câteva dintre ele.

Foto: theguardian.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot