Ce trebuie să faci ca să închizi un cont bancar?

18.07.2023
Ce trebuie să faci ca să închizi un cont bancar?

În ziua de astăzi cei mai mulți oameni au un cont bancar, fie că a fost deschis pentru un credit sau pentru a avea unde să își primească salariul ori pensia. Deschiderea unui cont bancar este destul de simplă, însă închiderea acestuia reprezintă o altă procedură, mai mult sau mai puțin complicată. Dar care sunt pașii de urmat?

Cum închizi un cont bancar?

Trebuie specificat de la bun început că fiecare bancă are propriile sale reguli de funcționare. Așadar, este indicat să citești termenii și condițiile contului tău bancar pentru a înțelege procedura specifică de închidere a acestuia și orice posibile taxe sau penalități asociate. Poți găsi aceste informații pe site-ul băncii sau prin contactarea serviciului lor de relații cu clienții.

Este bine de menționat faptul că un cont la o bancă tradițională se închide diferit față de unul la o bancă online. Aceasta din urmă oferă clienților săi o aplicație care are o secțiune anume de unde se poate deschide sau închide un cont.

În cazul băncilor tradiționale, situația se schimbă și trebuie urmați mai mulți pași. În primul rând, trebuie să te asiguri că nu mai există fonduri sau tranzacții în desfășurare în contul tău bancar. Poți face acest lucru prin retragerea banilor sau transferul acestora către un alt cont.

După aceea, trebuie să înștiințezi banca de intenția ta. Poți face acest lucru prin intermediul serviciului de relații cu clienții al băncii, prin telefon, e-mail sau în persoană la o sucursală bancară. Aceasta îți poate solicita anumite documente pentru a finaliza procesul de închidere a contului, cum ar fi o cerere scrisă de închidere a contului, o copie a actului tău de identitate și alte documente specifice băncii.

Ulterior, trebuie returnate toate cardurile bancare, cecurile și alte instrumente de plată asociate contului. Acestea pot fi expediate prin poștă sau înapoiate direct la sucursala băncii. La final, este bine să solicitați unității bancare o confirmare scrisă care să ateste închiderea cu succes a contului.

Ce se întâmplă dacă sunt mai mulți titulari pe cont?

În această situație, toți titularii trebuie să meargă la sucursala băncii pentru a închide contul. Există și posibilitatea ca unul dintre ei să primească împuternicire și, astfel, să se prezinte singur la unitatea bancară pentru a efectua pașii prezentați mai sus.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot