Ce trebuie să faci ca să închizi un cont bancar?

18.07.2023
Ce trebuie să faci ca să închizi un cont bancar?

În ziua de astăzi cei mai mulți oameni au un cont bancar, fie că a fost deschis pentru un credit sau pentru a avea unde să își primească salariul ori pensia. Deschiderea unui cont bancar este destul de simplă, însă închiderea acestuia reprezintă o altă procedură, mai mult sau mai puțin complicată. Dar care sunt pașii de urmat?

Cum închizi un cont bancar?

Trebuie specificat de la bun început că fiecare bancă are propriile sale reguli de funcționare. Așadar, este indicat să citești termenii și condițiile contului tău bancar pentru a înțelege procedura specifică de închidere a acestuia și orice posibile taxe sau penalități asociate. Poți găsi aceste informații pe site-ul băncii sau prin contactarea serviciului lor de relații cu clienții.

Este bine de menționat faptul că un cont la o bancă tradițională se închide diferit față de unul la o bancă online. Aceasta din urmă oferă clienților săi o aplicație care are o secțiune anume de unde se poate deschide sau închide un cont.

În cazul băncilor tradiționale, situația se schimbă și trebuie urmați mai mulți pași. În primul rând, trebuie să te asiguri că nu mai există fonduri sau tranzacții în desfășurare în contul tău bancar. Poți face acest lucru prin retragerea banilor sau transferul acestora către un alt cont.

După aceea, trebuie să înștiințezi banca de intenția ta. Poți face acest lucru prin intermediul serviciului de relații cu clienții al băncii, prin telefon, e-mail sau în persoană la o sucursală bancară. Aceasta îți poate solicita anumite documente pentru a finaliza procesul de închidere a contului, cum ar fi o cerere scrisă de închidere a contului, o copie a actului tău de identitate și alte documente specifice băncii.

Ulterior, trebuie returnate toate cardurile bancare, cecurile și alte instrumente de plată asociate contului. Acestea pot fi expediate prin poștă sau înapoiate direct la sucursala băncii. La final, este bine să solicitați unității bancare o confirmare scrisă care să ateste închiderea cu succes a contului.

Ce se întâmplă dacă sunt mai mulți titulari pe cont?

În această situație, toți titularii trebuie să meargă la sucursala băncii pentru a închide contul. Există și posibilitatea ca unul dintre ei să primească împuternicire și, astfel, să se prezinte singur la unitatea bancară pentru a efectua pașii prezentați mai sus.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot