Ce sunt transferurile interbancare? Dar intrabancare?

28.06.2023
Ce sunt transferurile interbancare? Dar intrabancare?

Lumea financiară este plină de instituții bancare, mai mari sau mai mici. Trebuie precizat că fiecare bancă are propria sa politică de dezvoltare și poate funcționa după anumite reguli interne, însă sunt respectate cu sfințenie normele internaționale. Așadar, toate băncile din lume oferă posibilitatea clienților de a realiza transferuri interbancare, precum și intrabancare. Dar, care este diferența dintre cele două operațiuni.

Ce sunt transferurile interbancare?

Transferurile interbancare se referă la transferul de bani între două sau mai multe conturi deținute la bănci diferite. Cu alte cuvinte, aceste operațiuni permit persoanelor și companiilor să transfere bani dintr-un cont de la o bancă într-un cont la altă bancă, deținut fie de ei, fie de o altă entitate.

Trebuie precizat că transferurile interbancare pot fi realizate în mai multe feluri, cum ar fi: schimburi financiare electronice, ordine de plată sau prin intermediul serviciilor de internet banking sau mobile banking. Pentru o astfel de tranzacție, deținătorul contului trebuie să furnizeze, de obicei, informații precum numărul contului, numele băncii și adresa băncii.

De cele mai multe ori transferurile interbancare sunt folosite în situații, cum ar fi plata facturilor, transferul de bani către alte persoane sau companii ori pentru achiziționarea de bunuri sau servicii și multe altele. Este bine de știut faptul că aceste operațiuni sunt esențiale pentru funcționarea sistemului bancar, fiindcă fără ele întregul sector ar cădea.

Ce sunt transferurile intrabancare?

Transferurile intrabancare permite mutarea banilor între două sau mai multe conturi aflate la aceeași bancă. Cu alte cuvinte, o persoană sau o companie poate să mute banii dintr-o parte în alta, fără probleme.

Și aceste transferuri pot fi realizate prin diferite modalități, cum ar fi: serviciile de internet banking, mobile banking sau prin intermediul unui ghiseu bancar. Este bine de știut că aceste operațiuni sunt mult mai rapide, fiindcă au loc în cadrul aceleiași instituții bancare.

Astfel de operațiuni bancare, realizate de client la aceeași bancă, pot fi folosite pentru plata facturilor, achitarea creditelor, transferul de fonduri către un cont de economii și multe altele.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot