Ce se va întâmpla dacă începe Al III-lea Război Mondial?

04.02.2022
Ce se va întâmpla dacă începe Al III-lea Război Mondial?

În ultimele zile, mulți oameni vorbesc din ce în ce mai des de izbucnirea unui război. Acest lucru este cauzat de conflictele dintre Rusia și Ucraina, care ar putea duce la un posibil conflict în care să fie implicate mai multe țări. Să fie acesta Al III-lea Război Mondial.

Ceea ce putem observa totuși este că un soi de război a început deja. Este un război până la moarte, pentru că aceasta este o luptă fără bombe sau gloanțe. Inamicul nostru este virusul SARS-Cov-2, care provoacă COVID-19. Are exact un singur scop: cucerirea celulelor noastre și transformarea lor în fabrici pentru a produce mai mulți viruși.

Ce se va întâmpla dacă începe Al III-lea Război Mondial?

Istoria umanității a fost plină de bătălii și războaie, unele mari și altele mici. Dar dacă Al Treilea Război Mondial ar avea loc, ar putea fi cea mai mare bătălie a umanității de până acum. Tehnologia avansată, trupe masive și o strategie mai intensă ar fi toate implicate.

Un Al III-lea Război Mondial a fost prevestit cu zeci de ani în urmă, încă din timpul Războiului Rece dintre Rusia și Statele Unite, însă din fericire nu a fost cazul. Cu toate acestea, în anumite condiții aceasta ar putea izbucni oricând.

Ar putea începe din cauza uciderii unor personalități politice proeminente, a amenințărilor de informații sau a luptei pentru resurse valoroase. Însă aceste lucruri sunt mai puțin probabil să se întâmple.

După anul 1945, când s-a încheiat Al Doilea Război Mondial, lumea a văzut multe bătălii diferite – Vietnam, Afganistan și zeci de războaie civile pe întreg Globul. Pentru ca un război atât de amplu să înceapă ar trebui ca cele mai puternice state de pe Pământ să fie implicate.

De ce aliații nu mai sunt atât de apropiați?

Și structura lumii s-a schimbat și mai mult din 1945. Țările pur și simplu nu sunt atât de strâns aliate ca înainte. Militarii sunt chiar mai pricepuți și mai puternici decât erau.

Cel mai probabil, milioane de oameni ar muri, iar Pământului i-ar lua zeci de ani, dacă nu secole, pentru a se recupera – în special cu unele dintre armele și instrumentele pe care țările le-ar folosi în epoca actuală.

Soldații de la sol ar putea avea exoschelete. Acestea sunt cadre metalice din jurul corpului soldatului care le sporesc puterea. Deși probabil că acest lucru nu îi va transforma în Robocop, soldaților le-ar fi mai ușor să transporte echipamente grele pe distanțe lungi. Armele care se pot îndoi în jurul colțurilor pot fi, de asemenea, o posibilitate.

Și în loc să vedem războiul purtat pe mare sau pe cer, acesta ar putea fi, de fapt, disputat în spațiu. Armatele ar putea lupta pentru sateliți înarmați care ar putea afecta ceea ce se află sub ei. Multe dintre aceste lucruri sună ca ceva dintr-un film SF cu arme înfricoșătoare menite să omoare oameni, scrie site-ul whatifshow.com.

Un Al III-lea Război Mondial ar putea nici să nu aibă soldați în tranșee, ci să aibă loc prin intermediul dronelor, al roboților și al inteligenței artificiale. Prin urmare, violența ar fi exclusă în acest război modern.

Un lucru este foarte clar, în prezent există arme nucleare care ar putea distruge o națiune cu toate resursele. O astfel de mișcare ar avea un impact masiv asupra lumii întregi. Cu toate acestea, o astfel de luptă, cu zeci de țări implicate, este incredibil de puțin probabil să înceapă.

Foto: store.steampowered.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot