Ce se va întâmpla dacă începe Al III-lea Război Mondial?

04.02.2022
Ce se va întâmpla dacă începe Al III-lea Război Mondial?

În ultimele zile, mulți oameni vorbesc din ce în ce mai des de izbucnirea unui război. Acest lucru este cauzat de conflictele dintre Rusia și Ucraina, care ar putea duce la un posibil conflict în care să fie implicate mai multe țări. Să fie acesta Al III-lea Război Mondial.

Ceea ce putem observa totuși este că un soi de război a început deja. Este un război până la moarte, pentru că aceasta este o luptă fără bombe sau gloanțe. Inamicul nostru este virusul SARS-Cov-2, care provoacă COVID-19. Are exact un singur scop: cucerirea celulelor noastre și transformarea lor în fabrici pentru a produce mai mulți viruși.

Ce se va întâmpla dacă începe Al III-lea Război Mondial?

Istoria umanității a fost plină de bătălii și războaie, unele mari și altele mici. Dar dacă Al Treilea Război Mondial ar avea loc, ar putea fi cea mai mare bătălie a umanității de până acum. Tehnologia avansată, trupe masive și o strategie mai intensă ar fi toate implicate.

Un Al III-lea Război Mondial a fost prevestit cu zeci de ani în urmă, încă din timpul Războiului Rece dintre Rusia și Statele Unite, însă din fericire nu a fost cazul. Cu toate acestea, în anumite condiții aceasta ar putea izbucni oricând.

Ar putea începe din cauza uciderii unor personalități politice proeminente, a amenințărilor de informații sau a luptei pentru resurse valoroase. Însă aceste lucruri sunt mai puțin probabil să se întâmple.

După anul 1945, când s-a încheiat Al Doilea Război Mondial, lumea a văzut multe bătălii diferite – Vietnam, Afganistan și zeci de războaie civile pe întreg Globul. Pentru ca un război atât de amplu să înceapă ar trebui ca cele mai puternice state de pe Pământ să fie implicate.

De ce aliații nu mai sunt atât de apropiați?

Și structura lumii s-a schimbat și mai mult din 1945. Țările pur și simplu nu sunt atât de strâns aliate ca înainte. Militarii sunt chiar mai pricepuți și mai puternici decât erau.

Cel mai probabil, milioane de oameni ar muri, iar Pământului i-ar lua zeci de ani, dacă nu secole, pentru a se recupera – în special cu unele dintre armele și instrumentele pe care țările le-ar folosi în epoca actuală.

Soldații de la sol ar putea avea exoschelete. Acestea sunt cadre metalice din jurul corpului soldatului care le sporesc puterea. Deși probabil că acest lucru nu îi va transforma în Robocop, soldaților le-ar fi mai ușor să transporte echipamente grele pe distanțe lungi. Armele care se pot îndoi în jurul colțurilor pot fi, de asemenea, o posibilitate.

Și în loc să vedem războiul purtat pe mare sau pe cer, acesta ar putea fi, de fapt, disputat în spațiu. Armatele ar putea lupta pentru sateliți înarmați care ar putea afecta ceea ce se află sub ei. Multe dintre aceste lucruri sună ca ceva dintr-un film SF cu arme înfricoșătoare menite să omoare oameni, scrie site-ul whatifshow.com.

Un Al III-lea Război Mondial ar putea nici să nu aibă soldați în tranșee, ci să aibă loc prin intermediul dronelor, al roboților și al inteligenței artificiale. Prin urmare, violența ar fi exclusă în acest război modern.

Un lucru este foarte clar, în prezent există arme nucleare care ar putea distruge o națiune cu toate resursele. O astfel de mișcare ar avea un impact masiv asupra lumii întregi. Cu toate acestea, o astfel de luptă, cu zeci de țări implicate, este incredibil de puțin probabil să înceapă.

Foto: store.steampowered.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pro și contra vacanță în Bali. GloBALIzarea,neînțeleasă la capătul lumii sau Bali nu e un loc, e o simțire
Pro și contra vacanță în Bali. GloBALIzarea,neînțeleasă la capătul lumii sau Bali nu e un loc, e o simțire
O știți pe aia cu împăratul care stătea peste zece mări, zece țări și vreo câteva continente și se trezește într-o dimineață și își spune “Bă, ce departe stau!”. La fel și eu... citește tot
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot