Ce s-a întâmplat cu copiii lui Benito Mussolini?

29.09.2022
Ce s-a întâmplat cu copiii lui Benito Mussolini?

Benito Mussolini (29 iulie 1883 – 28 aprilie 1945) a fost unul dintre marii tirani ai omenirii, alături de Stalin și Hitler. Liderul fascist a condus Italia cu o mână de fier între anii 1922 și 1943, suprimând orice democrație și drepturi civile. Mussolini a băgat Italia în cel de-Al Doilea Război Mondial alături de Germania lui Hitler, iar acest lucru a dus la căderea fascismului și ulterior la moartea sa.

Benito Mussolini a fost o persoană carismatică, această calitate reușind să îl propulseze în fruntea statului. În ceea ce privește viața privată, liderul fascist a fost un individ dur, care nu se lăsa înduplecat ușor. Acesta a avut 6 copii, cu două femei, însă pe unul dintre aceștia nu l-a recunoscut niciodată.

Viața privată a lui Benito Mussolini

Pe vremea când încă încerca să își facă un nume în politica din Italia, Benito Mussolini a cunoscut-o pe Ida Irene Dalser. Aceasta i-a finanțat campania politică și a avut un copil cu el, pe Benito Albino Mussolini. Liderul fascist, nu și-a recunoscut niciodată copilul, iar în 1922, când a ajuns la conducerea țării și-a trimis amanta și fiul nelegitim la azile diferite. Cei doi au murit în condiții jalnice, fiind uciși, Ida în 1937 și Benito Jr. în 1942.

Între 1915 și 1945, Mussolini a fost căsătorit cu Rachele. Cei doi au avut două fete: Edda, născută în 1910 și Anna Maria, născută în 1929. Potrivit istoricilor, Edda a fost fata favorită a liderului italian. Cuplul a avut și trei băieți: Vittorio, Bruno și Romano. Acesta din urmă a avut o carieră ca pianist de jazz, pictor și producător de film. Romano a fost căsătorit cu sora lui Sophia Loren. El a decedat la Roma în 2006, la vârsta de 78 de ani.

Romano Mussolini

Edda, fata favorită a lui Mussolini, a fost căsătorită cu Gian Galeazzo Ciano, Conte de Cortellazzo și Buccari. Bărbatul a ajuns ministru italian de Externe din 1936 până în 1943. Când lucrurile au început să se destrame pentru fascismul italian Contele Ciano s-a implicat într-un complot pentru răsturnarea regimului. Din păcate pentru el, a fost prins și condamnat la moarte.

Edda s-a luptat cu trup și suflet pentru soțul ei, cerșind tatălui ei salvarea vieții lui Gian Galeazzo Ciano. Mussolini nu a intervenit și Contele Ciano a fost executat în ianuarie 1944. În acel moment fiica lui Musollini a declarat: „Tu nu mai ești tatăl meu. Renunț la numele de Mussolini”, au scris cei de la cunoastelumea.ro.

Trebuie precizat că soția lui Benito Mussolini, Rachele a fost fiică vitregă a tatălui său. O situație atipică, însă destul de des întâlnită în vremurile acelea. Liderul fascist italian nu a pus mare preț pe viața de familie, având numeroase escapade amoroase. De altfel, în 1945 când a fost prins și omorât, acesta a încercat să fugă în Elveția cu amanta sa, Clara Petacci. Potrivit Wikipedia.org, rămășițele pământești ale „Ducelui” au fost înmormântate în secret, de teama unor demonstrații ale adepților săi. În 1957-1958, la cererea văduvei sale Rachele Mussolini (1890-1979), Benito Mussolini a fost deshumat și înmormântat în cripta familiei din Predappio.

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot