Ce s-a întâmplat cu copiii lui Benito Mussolini?

29.09.2022
Ce s-a întâmplat cu copiii lui Benito Mussolini?

Benito Mussolini (29 iulie 1883 – 28 aprilie 1945) a fost unul dintre marii tirani ai omenirii, alături de Stalin și Hitler. Liderul fascist a condus Italia cu o mână de fier între anii 1922 și 1943, suprimând orice democrație și drepturi civile. Mussolini a băgat Italia în cel de-Al Doilea Război Mondial alături de Germania lui Hitler, iar acest lucru a dus la căderea fascismului și ulterior la moartea sa.

Benito Mussolini a fost o persoană carismatică, această calitate reușind să îl propulseze în fruntea statului. În ceea ce privește viața privată, liderul fascist a fost un individ dur, care nu se lăsa înduplecat ușor. Acesta a avut 6 copii, cu două femei, însă pe unul dintre aceștia nu l-a recunoscut niciodată.

Viața privată a lui Benito Mussolini

Pe vremea când încă încerca să își facă un nume în politica din Italia, Benito Mussolini a cunoscut-o pe Ida Irene Dalser. Aceasta i-a finanțat campania politică și a avut un copil cu el, pe Benito Albino Mussolini. Liderul fascist, nu și-a recunoscut niciodată copilul, iar în 1922, când a ajuns la conducerea țării și-a trimis amanta și fiul nelegitim la azile diferite. Cei doi au murit în condiții jalnice, fiind uciși, Ida în 1937 și Benito Jr. în 1942.

Între 1915 și 1945, Mussolini a fost căsătorit cu Rachele. Cei doi au avut două fete: Edda, născută în 1910 și Anna Maria, născută în 1929. Potrivit istoricilor, Edda a fost fata favorită a liderului italian. Cuplul a avut și trei băieți: Vittorio, Bruno și Romano. Acesta din urmă a avut o carieră ca pianist de jazz, pictor și producător de film. Romano a fost căsătorit cu sora lui Sophia Loren. El a decedat la Roma în 2006, la vârsta de 78 de ani.

Romano Mussolini

Edda, fata favorită a lui Mussolini, a fost căsătorită cu Gian Galeazzo Ciano, Conte de Cortellazzo și Buccari. Bărbatul a ajuns ministru italian de Externe din 1936 până în 1943. Când lucrurile au început să se destrame pentru fascismul italian Contele Ciano s-a implicat într-un complot pentru răsturnarea regimului. Din păcate pentru el, a fost prins și condamnat la moarte.

Edda s-a luptat cu trup și suflet pentru soțul ei, cerșind tatălui ei salvarea vieții lui Gian Galeazzo Ciano. Mussolini nu a intervenit și Contele Ciano a fost executat în ianuarie 1944. În acel moment fiica lui Musollini a declarat: „Tu nu mai ești tatăl meu. Renunț la numele de Mussolini”, au scris cei de la cunoastelumea.ro.

Trebuie precizat că soția lui Benito Mussolini, Rachele a fost fiică vitregă a tatălui său. O situație atipică, însă destul de des întâlnită în vremurile acelea. Liderul fascist italian nu a pus mare preț pe viața de familie, având numeroase escapade amoroase. De altfel, în 1945 când a fost prins și omorât, acesta a încercat să fugă în Elveția cu amanta sa, Clara Petacci. Potrivit Wikipedia.org, rămășițele pământești ale „Ducelui” au fost înmormântate în secret, de teama unor demonstrații ale adepților săi. În 1957-1958, la cererea văduvei sale Rachele Mussolini (1890-1979), Benito Mussolini a fost deshumat și înmormântat în cripta familiei din Predappio.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot