Ce s-a întâmplat azi, 7 noiembrie?

07.11.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 noiembrie?

Pe data de 7 noiembrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfinții 33 Mucenici din Melițina și Cuviosul Lazăr. Această dată reprezintă cea de-a 311-a zi a calendarului gregorian și a 312-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 7 noiembrie

1504 – Exploratorul Cristofor Columb a revenit în Europa din a patra și ultima sa călătorie.

1867 – S-a născut Marie Curie, pe numele ei la naștere Maria Salomea Skłodowska. Aceasta a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite, fizică și chimie. Marie Curie a decedat în data de 4 iulie 1934, la doar 66 de ani.

1874 – Partidul Republican din Statele Unite ale Americii a fost reprezentat, în  revista „Harper’s Weekly”, cu imaginea unui elefant. Ulterior, elefantul a devenit simbolul formațiunii politice.

1879 – S-a născut Lev Davidovici Troțki. Acesta a fost un revoluționar bolșevic și intelectual marxist rus, adversar politic al lui Iosif Stalin. Pentru acest lucru a fost asasinat în Mexic, în data de 21 august 1940, la vârsta de 60 de ani.

1911 – S-a născut Maria Lătărețu. Aceasta a fost una dintre cele mai bune soliste de muzică populară din România. Maria Lătărețu a murit în data de 27 septembrie 1972, la vârsta de 61 de ani.

1913 – S-a născut Albert Camus. Acesta a fost unul dintre cei mai buni scriitori francezi, distins în anul 1957 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Camus a decedat în data de 4 ianuarie 1960, la doar 47 de ani.

1929 – Muzeul de Artă Modernă din New York a fost deschis, în această zi, publicului.

1941 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nava spital sovietică Armenia a fost scufundată de avioanele germane. Potrivit datelor oficiale, peste 5.000 de oameni au decedat.

1944 – Franklin Delano Roosevelt a obținut cel de-al patrulea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii. Acesta a fost cel de-al 32-lea președinte al SUA, fiind singurul șef de stat american care a avut patru mandate.

1957 – A ieșit pe poarta fabricii VEB Automobilwerk Zwickau primul Trabant P 50.

1991 – Baschetbalistul Magic Johnson a anunțat că este seropozitiv și că nu va mai juca în NBA.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot