Ce s-a întâmplat azi, 7 noiembrie?

07.11.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 noiembrie?

Pe data de 7 noiembrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfinții 33 Mucenici din Melițina și Cuviosul Lazăr. Această dată reprezintă cea de-a 311-a zi a calendarului gregorian și a 312-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 7 noiembrie

1504 – Exploratorul Cristofor Columb a revenit în Europa din a patra și ultima sa călătorie.

1867 – S-a născut Marie Curie, pe numele ei la naștere Maria Salomea Skłodowska. Aceasta a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite, fizică și chimie. Marie Curie a decedat în data de 4 iulie 1934, la doar 66 de ani.

1874 – Partidul Republican din Statele Unite ale Americii a fost reprezentat, în  revista „Harper’s Weekly”, cu imaginea unui elefant. Ulterior, elefantul a devenit simbolul formațiunii politice.

1879 – S-a născut Lev Davidovici Troțki. Acesta a fost un revoluționar bolșevic și intelectual marxist rus, adversar politic al lui Iosif Stalin. Pentru acest lucru a fost asasinat în Mexic, în data de 21 august 1940, la vârsta de 60 de ani.

1911 – S-a născut Maria Lătărețu. Aceasta a fost una dintre cele mai bune soliste de muzică populară din România. Maria Lătărețu a murit în data de 27 septembrie 1972, la vârsta de 61 de ani.

1913 – S-a născut Albert Camus. Acesta a fost unul dintre cei mai buni scriitori francezi, distins în anul 1957 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Camus a decedat în data de 4 ianuarie 1960, la doar 47 de ani.

1929 – Muzeul de Artă Modernă din New York a fost deschis, în această zi, publicului.

1941 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nava spital sovietică Armenia a fost scufundată de avioanele germane. Potrivit datelor oficiale, peste 5.000 de oameni au decedat.

1944 – Franklin Delano Roosevelt a obținut cel de-al patrulea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii. Acesta a fost cel de-al 32-lea președinte al SUA, fiind singurul șef de stat american care a avut patru mandate.

1957 – A ieșit pe poarta fabricii VEB Automobilwerk Zwickau primul Trabant P 50.

1991 – Baschetbalistul Magic Johnson a anunțat că este seropozitiv și că nu va mai juca în NBA.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising