Ce s-a întâmplat azi, 7 noiembrie?

07.11.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 noiembrie?

Pe data de 7 noiembrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfinții 33 Mucenici din Melițina și Cuviosul Lazăr. Această dată reprezintă cea de-a 311-a zi a calendarului gregorian și a 312-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 7 noiembrie

1504 – Exploratorul Cristofor Columb a revenit în Europa din a patra și ultima sa călătorie.

1867 – S-a născut Marie Curie, pe numele ei la naștere Maria Salomea Skłodowska. Aceasta a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite, fizică și chimie. Marie Curie a decedat în data de 4 iulie 1934, la doar 66 de ani.

1874 – Partidul Republican din Statele Unite ale Americii a fost reprezentat, în  revista „Harper’s Weekly”, cu imaginea unui elefant. Ulterior, elefantul a devenit simbolul formațiunii politice.

1879 – S-a născut Lev Davidovici Troțki. Acesta a fost un revoluționar bolșevic și intelectual marxist rus, adversar politic al lui Iosif Stalin. Pentru acest lucru a fost asasinat în Mexic, în data de 21 august 1940, la vârsta de 60 de ani.

1911 – S-a născut Maria Lătărețu. Aceasta a fost una dintre cele mai bune soliste de muzică populară din România. Maria Lătărețu a murit în data de 27 septembrie 1972, la vârsta de 61 de ani.

1913 – S-a născut Albert Camus. Acesta a fost unul dintre cei mai buni scriitori francezi, distins în anul 1957 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Camus a decedat în data de 4 ianuarie 1960, la doar 47 de ani.

1929 – Muzeul de Artă Modernă din New York a fost deschis, în această zi, publicului.

1941 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nava spital sovietică Armenia a fost scufundată de avioanele germane. Potrivit datelor oficiale, peste 5.000 de oameni au decedat.

1944 – Franklin Delano Roosevelt a obținut cel de-al patrulea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii. Acesta a fost cel de-al 32-lea președinte al SUA, fiind singurul șef de stat american care a avut patru mandate.

1957 – A ieșit pe poarta fabricii VEB Automobilwerk Zwickau primul Trabant P 50.

1991 – Baschetbalistul Magic Johnson a anunțat că este seropozitiv și că nu va mai juca în NBA.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot