Ce s-a întâmplat azi, 7 iulie?

07.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 7 iulie?

Multe evenimente istorice au avut loc pe data de 7 iulie, de-a lungul timpului. Trebuie specificat că lumea este în prezent așa, datorită sau din cauza acestor fapte întâmplate în trecut. Redactorii shtiu.ro le readuc la lumină, pentru a învăța ceva din greșelile înaintașilor noștri.

Ce s-a întâmplat azi, 7 iulie?

1881 Apare la Roma, pentru prima dată, povestea despre „Aventurile lui Pinocchio”. Aceasta este o carte dedicată copiilor și a fost scrisă de Carlo Collodi. Toată lumea cunoaște povestea lui Pinocchio, care este un băiețel din lemn sculptat de tâmplarul Geppeto și adus la viață de Zâna Azurie. Visul marionetei este să devină un băiat adevărat, lucru care se și întâmplă în final.

1898 Un an important, în care Statele Unite ale Americii au anexat insulele Hawaii. Trebuie specificat că Hawaii este cel de-al 50-lea stat al SUA și este localizat în arhipelagul insulelor Hawaii în Oceanul Pacific la 3.700 km depărtare de Statele Unite continentale.

1930 A început construcția barajului Boulder, în Statele Unite ale Americii, cunoscut ulterior ca barajul Hoover. Acesta este unul dintre cele mai fascinante baraje din lume. A fost construit în doar cinci ani și la faimoasa structură au lucrat peste 21.000 de oameni. Mai mult de 100 dintre aceștia și-au pierdut viața pe șantier. Se spune că barajul din Statele Unite ale Americii este proiectat să reziste cel puțin 2.000 de ani și cimentul se va întări complet abia peste 500 de ani.

1937 Are loc incidentul de la podul Marco Polo, iar armata japoneză are un pretext pentru a porni Al Doilea Război Chino-Japonez. Conflictul sângeros s-a terminat în anul 1945, odată cu capitularea Japoniei, după căderea celor două bombe nucleare de la Nagasaki și Hiroshima.

1943 S-a născut Toto Cutugno. Acesta este un cântăreț și un compozitor italian, care a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Muzica lui este ascultată și apreciată de majoritatea oamenilor.

2005 Un an de tristă amintire, fiindcă au avut loc patru explozii teroriste la Londra, soldate cu 56 de oameni morți (inclusiv cei patru atentatori) și peste 700 au fost răniți.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot