Ce s-a întâmplat azi, 27 iulie?

27.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 27 iulie?

De-a lungul timpului, la data de 27 iulie au avut loc numeroase evenimente care au marcat istoria întregii planete. Începând de la fapte eroice până la nașterea sau moartea unor personalități, 27 iulie reprezintă o bornă importantă pentru mulți dintre noi.

Ce s-a întâmplat azi, 27 iulie?

1214 – La bătălia de la Bouvines, regele francez Filip al II-lea a învins o coaliție internațională condusă de împăratul Sfântului Roman Otto al IV-lea.

1794 – Antoine-Christophe Merlin și alți conspiratori au inițiat reacția termidoriană , o revoltă care a dus în cele din urmă la căderea lui Maximilien de Robespierre și la sfârșitul domniei terorii în timpul revoluției franceze.

1830 – Revoluția din iulie a început în Franța , ceea ce duce la abdicarea lui Carol al X – și aducerea lui Ludovic-Filip la tron.

1866 – Primul cablu de telegraf transatlantic permanent este finalizat de la Insula Valentia, Irlanda până la Heart’s Content, Newfoundland.

1877 – Sub comanda colonelului Alexandru Anghelescu, soldații de la Divizia 4 – Infanterie încep deplasarea spre frontul din fața Plevnei.

1909 – Primul avion militar din lume a finalizat unul dintre ultimele zboruri de calificare pentru vânzarea sa către Armata SUA Signal Corps de către Wilbur și Orville Wright.

1940 – Warner Brothers a lansat scurtmetrajul de animație Looney Tunes A Wild Hare, cu debutul lui Bugs Bunny în încarnarea sa familiară; versiunile embrionare ale personajului apăruseră în desene animate anterioare.

1953 – Acordul de armistițiu care pune capăt războiului coreean a fost semnat la P’anmunjŏm în Coreea centrală.

1955 – El Al Fight 402 este doborât de două avioane de luptă după ce a intrat în spațiul aerian bulgar. Toate cele 58 de persoane de la bord au fost ucise.

1956 – La un deceniu de la înființarea UNESCO (16 noiembrie 1945), România a devenit membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

2003 – Bob Hope, animator și actor de benzi desenate american, născut în Marea Britanie, care era cunoscut pentru livrarea rapidă de glume și one-liners, a murit în California.

Zile de naștere celebre

1921 – Garry Davis, pilot american care a creat pașaportul mondial (d. 2013)

1931 – Jerry Van Dyke, actor american (d. 2018)

1938 – Gary Gygax, designer de joc american, care a co-creat Dungeons & Dragons (d. 2008)

1944 – Bobbie Gentry, cântăreț și compozitor american

1948 – Peggy Fleming, patinator american și sportiv care a fost campion olimpic în 1968 la feminin simplu)

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Ne pregătim pentru înlocuirea banilor fizici cu monedele virtuale. Probabil că atunci când acel moment va veni, cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație va deveni doar o... citește tot
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Al doilea Război Mondial (1939-1945) și genocidul la care au fost supuși milioane de evrei a fost unul dintre cele mai negre episoade din istoria acestui popor. După genocidul comis în rândul... citește tot