Ce s-a întâmplat azi, 27 iulie?

27.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 27 iulie?

De-a lungul timpului, la data de 27 iulie au avut loc numeroase evenimente care au marcat istoria întregii planete. Începând de la fapte eroice până la nașterea sau moartea unor personalități, 27 iulie reprezintă o bornă importantă pentru mulți dintre noi.

Ce s-a întâmplat azi, 27 iulie?

1214 – La bătălia de la Bouvines, regele francez Filip al II-lea a învins o coaliție internațională condusă de împăratul Sfântului Roman Otto al IV-lea.

1794 – Antoine-Christophe Merlin și alți conspiratori au inițiat reacția termidoriană , o revoltă care a dus în cele din urmă la căderea lui Maximilien de Robespierre și la sfârșitul domniei terorii în timpul revoluției franceze.

1830 – Revoluția din iulie a început în Franța , ceea ce duce la abdicarea lui Carol al X – și aducerea lui Ludovic-Filip la tron.

1866 – Primul cablu de telegraf transatlantic permanent este finalizat de la Insula Valentia, Irlanda până la Heart’s Content, Newfoundland.

1877 – Sub comanda colonelului Alexandru Anghelescu, soldații de la Divizia 4 – Infanterie încep deplasarea spre frontul din fața Plevnei.

1909 – Primul avion militar din lume a finalizat unul dintre ultimele zboruri de calificare pentru vânzarea sa către Armata SUA Signal Corps de către Wilbur și Orville Wright.

1940 – Warner Brothers a lansat scurtmetrajul de animație Looney Tunes A Wild Hare, cu debutul lui Bugs Bunny în încarnarea sa familiară; versiunile embrionare ale personajului apăruseră în desene animate anterioare.

1953 – Acordul de armistițiu care pune capăt războiului coreean a fost semnat la P’anmunjŏm în Coreea centrală.

1955 – El Al Fight 402 este doborât de două avioane de luptă după ce a intrat în spațiul aerian bulgar. Toate cele 58 de persoane de la bord au fost ucise.

1956 – La un deceniu de la înființarea UNESCO (16 noiembrie 1945), România a devenit membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

2003 – Bob Hope, animator și actor de benzi desenate american, născut în Marea Britanie, care era cunoscut pentru livrarea rapidă de glume și one-liners, a murit în California.

Zile de naștere celebre

1921 – Garry Davis, pilot american care a creat pașaportul mondial (d. 2013)

1931 – Jerry Van Dyke, actor american (d. 2018)

1938 – Gary Gygax, designer de joc american, care a co-creat Dungeons & Dragons (d. 2008)

1944 – Bobbie Gentry, cântăreț și compozitor american

1948 – Peggy Fleming, patinator american și sportiv care a fost campion olimpic în 1968 la feminin simplu)

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De unde vine expresia „a da milităria jos din pod”. Ce, milităria stă în pod?
De unde vine expresia „a da milităria jos din pod”. Ce, milităria stă în pod?
Într-o vreme în care parentingul era un termen necunoscut pentru mulți dintre părinții din România, expresia mioritică „a da milităria jos din pod” era des folosită de către adulți. De... citește tot
De plecat, au plecat ardelenii „la America” înainte de 1914. Dar de întors, câți s-au mai întors?
De plecat, au plecat ardelenii „la America” înainte de 1914. Dar de întors, câți s-au mai întors?
Între 1880-1914 a avut loc cea mai mare migrație voluntară din istorie, dinspre Europa spre Statele Unite ale Americii. Imigranții proveneau din: Italia, Imperiul Austro-Ungar, Imperiul Țarist,... citește tot
Momentul de GENIU! Când au fost românii cei mai deștepți din istorie? Cum le-au dat peste nas marilor imperii speculând un moment ISTORIC
Momentul de GENIU! Când au fost românii cei mai deștepți din istorie? Cum le-au dat peste nas marilor imperii speculând un moment ISTORIC
În ciuda faptului că a fost mai mereu sub dominare otomană, rusească sau austriacă, românii au fost un popor pașnic. Rareori au ieșit în evidență printr-un lucru fabulos. De departe cel... citește tot