Ce s-a întâmplat azi, 22 aprilie?

22.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 22 aprilie?

Pe data de 22 aprilie este sărbătorită Ziua Pământului. Totodată, această dată este cea de-a 112-a zi a calendarului gregorian. De-a lungul timpului, astăzi au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat cursul de dezvoltare al umanității.

Evenimente istorice 22 aprilie

1500 – La această dată Brazilia a fost descoperită pentru prima dată de către navigatorul portughez Pedro Álvares Cabral.

1529 – Portugalia și Spania au încheiat un acord, prin care și-au împărțit coloniile din emisfera estică.

1724 – S-a născut Immanuel Kant. Acesta a fost un filozof german și unul dintre cei mai mari gânditori din perioada iluminismului. Kant a murit pe data de 12 februarie 1804, la vârsta de 79 de ani.

1850 – S-a născut Veronica Micle. Aceasta a rămas în memoria colectivă ca fiind marea dragoste a lui Mihai Eminescu. Totuși, puțină lume știe că Veronica a fost o poetă talentată, o femeie dornică de atenție care punea pe jar inimile pretendenților ei. S-a spus că aceasta ar fi avut și un copil din relația cu „Luceafărul” poeziei românești. Veronica a murit pe data de 3 august 1889, la vârsta de doar 39 de ani.

1870 – S-a născut Vladimir Ilici Lenin. Acesta a fost un revoluționar rus care a condus partidul bolșevic, primul premier al Uniunii Sovietice și fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism.Vladimir Ilici Lenin a murit pe 21 ianuarie 1924 și planul inițial prevedea ca acesta să fie îngropat, după 4 zile în care lumea îl putea vedea și plânge. Mulțimea de oameni care venea non-stop să îl vadă pe fostul lider sovietic, a făcut ca autoritățiile bolșevice să ia decizia ca trupul lui Lenin să fie îmbălsămat și ținut într-un mausoleu.

1915 – La această dată, în timpul Primului Război Mondial, a avut loc primul atac cu gaze asfixiante, folosite de germani pe frontul din Flandra. Ulterior, utilizarea armelor chimice a fost interzisă.

1970 – La această dată a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Pământului.

1986 – A murit Mircea Eliade la 79 de ani. Acesta a fost istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filosof și profesor de origine română la Universitatea din Chicago, din 1957, titular al catedrei de istoria religiilor Sewell L. Avery din 1962, naturalizat cetățean american în 1966, onorat cu titlul de Distinguished Service Professor. Autor a 30 de volume științifice, opere literare și eseuri filozofice traduse în 18 limbi și a circa 1200 de articole și recenzii cu o tematică variată.

1994 – A murit Richard Nixon, la 81 de ani. Acesta a fost 37-lea președinte al Statelor Unite, îndeplinind această funcție între 1969 și 1974, când a devenit primul și încă singurul președinte american care a demisionat din funcție.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot