Ce s-a întâmplat azi, 1 februarie?

01.02.2022
Ce s-a întâmplat azi, 1 februarie?

Ziua de 1 februarie este cea de 32-a zi a calendarului gregorian și a 33-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 333 de zile. Luna februarie este numită popular, în România, Făurar. Este cea mai scurtă lună din an, având 28 de zile sau 29 de zile în anii bisecți.

La 1 februarie 1962, Președintele John F. Kennedy s-a adresat Congresului cu privire la problema stării de bine a oamenilor. El a vrut să se asigure că legile sunt modificate pentru a oferi un stimulent pentru ca aceștia să se întoarcă la muncă. De asemenea, a vrut să creeze o modalitate prin care ei să devină mai independenți și să ducă o viață productivă.

O parte a planului de îmbunătățire a reformei stării de bine propuse de JFK a fost de a crește suma de bani pentru finanțarea reabilitării. O parte din această finanțare a fost să ajute să plătească asistenții sociali care ar fi responsabili să-i ajute pe oameni să-și recapete independența.

Ce s-a întâmplat azi, 1 februarie?

1861 – În această zi, s-a emis Înaltul Ordin de Zi nr. 29 prin care s-a Proclamat Ziua Intendenței Militare.

1880 – România și Olanda au stabilit relații diplomatice la nivel de legație.

1898 – Compania Travelers Insurance din Hartford, Connecticut, emite prima poliță de asigurare auto pentru o persoană.

1914 – Prima instalație centralizată feroviază a intrat în funcțiune pe ruta București-Ploiești.

1943 – Japonezii au evacuat Guadalcanal în această zi. Înainte ca japonezii să se retragă, au fost învinși de trupele marine americane. De asemenea, ei (japonezii) au rezistat atâta timp cât au putut și atâta timp cât împăratul le-a cerut să lupte.

1958 – Între această dată și anul 1961, Egiptul și Siria au devenit una. Se numeau Republica Arabă Unită. După 1961, Siria s-a retras din această uniune nou formată în timpul unei revoluții și a unei preluări militare. Egiptul a continuat să folosească numele Republicii Arabe Unite până în anul 1971.

All Giza Pyramids

1960 – Patru studenți de culoare încep un protest împotriva discriminării rasiale după ce li s-a refuzat prânzul la un ghișeu din Greensboro, NC.

1968 – Elvis Presley și soția sa Priscilla Presley au devenit părinții mândri ai unei fetițe, Lisa Marie Presley.

1979 – Ayatollahul Khomeini cunoscut, de asemenea, și sub numele Ruhollah Khomeini, se întoarce în Iran după 14 ani de exil, cinci milioane de oameni s-au dovedit să-l primească în capitala națiunii, Teheran, în următoarele două săptămâni el a construit o armată de forțe revoluționare și până pe 15 februarie au preluat puterea în țara forțând armata să se dea deoparte. Ayatollahul Khomeini a fost începutul regimului fundamentalist islamic care controlează acum Iranul.

1992 – George W. Bush și liderul rus Boris Elțin proclamă încetarea Războiului Rece într-o declarație comună, în urma unor noi acorduri de limitare a armelor.

1998 – Convenţia Europeană pentru protecţia minorităţilor naţionale a intrat în vigoare și România a fost printre țările care au aderat.

2008 – Germania a respins apelul SUA pentru ca mai multe trupe să fie trimise în Afganistan, în ciuda faptului că forța de muncă este considerată una dintre cele mai mari probleme în operațiunile NATO de acolo. Ministrul german al apărării a exclus deja trimiterea de trupe de luptă germane în sudul Afganistanului, iar Robert Gates le-a cerut acestora să-și schimbe mandatul în acest sens.

2014 – Mii de oameni s-au adunat în Spania pentru a protesta împotriva unei noi legi care ar impune restricții mai mari asupra avorturilor în țară. Legea ar legaliza avortul doar în cazurile în care viața mamei era în pericol sau în cazul sarcinilor care au fost rezultatul unui viol. Protestatarii s-au îngrijorat că legea le va lua femeilor drepturi consacrate.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Istoria Gării de Nord, locul de unde a plecat Regele Mihai I din România. Bombardată în război, Ceaușescu a vrut să o dărâme
Istoria Gării de Nord, locul de unde a plecat Regele Mihai I din România. Bombardată în război, Ceaușescu a vrut să o dărâme
Cu o vechime de peste un secol și jumătate, Gara de Nord este unul dintre locurile cu tradiție din București. Gara de Nord nu este doar un punct de plecare sau un punct de destinație, ci mult... citește tot
Când a apărut creștinismul la români? Cine a propovăduit creștinismul în spațiul mioritic? A fost Sfântul Andrei în Dobrogea?
Când a apărut creștinismul la români? Cine a propovăduit creștinismul în spațiul mioritic? A fost Sfântul Andrei în Dobrogea?
Creștinismul în spațiul carpato-danubiano-pontic are o istorie îndelungată, dar datele nu sunt foarte exacte. Deși bisericească ortodoxă română susține că pe teritoriul de astăzi al... citește tot
Cum au ajuns cuvintele unui condamnat la moarte cel mai cunoscut slogan din istorie: „Just do it”?
Cum au ajuns cuvintele unui condamnat la moarte cel mai cunoscut slogan din istorie: „Just do it”?
Unul dintre cele mai cunoscute sloganuri din toate timpurile este, cu siguranță, „Just do it!” („Doar, fă-o!” și aparține companiei americane Nike. Creierul din spatele acestui slogan a... citește tot