Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu? Ce glume făcea dictatorul la partidele de vânătoare?

04.11.2021
Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu? Ce glume făcea dictatorul la partidele de vânătoare?

Nicolae Ceaușescu a marcat definitiv istoria României. Liderul comunist s-a aflat la conducerea țării din 29 aprilie 1974 până în 22 decembrie 1989. Totodată, el a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în decembrie 1989. Cu toate că era o persoană foarte ocupată, Ceaușescu avea timp liber și tot felul de pasiuni, pe care le practica ori de câte ori putea.

Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu?

Șeful Republicii Socialiste România a avut tot felul de pasiuni, multe dintre ele fiind făcute publice de subalternii acestuia. Așadar, la vârsta de 35 de ani, Nicolae Ceaușescu a descoperit cinematografia, fiind fascinat de filmele polițiste americane. Îi plăcea, în special, serialul Kojak, care a rulat între 1973 şi 1978. Acesta dăduse ordin ca toate reşedinţele sale să fie dotate cu o sală specială de proiecţie.

Când timpul îi permitea, lui Ceaușescu îi plăcea să joace şah, biliard, volei, să schieze şi să meargă în vizite în străinătate.

Programul fostului șef de stat era bine organizat, de către Cabinetul Preşedintelui Republicii. După încheierea zilelor de lucru, lui Ceaușescu îi plăcea să meargă la Club-bazin Floreasca, care se afla în apropiere de vila din Primăverii. Aici, liderul comunist asculta muzică la un casetofon cu romanţe cântate de Mia Braia, Ioana Radu, Maria Tănase sau Gică Petrescu.

Subalternii acestuia au mărturisit că de două, trei ori pe săptămână vedea filme cu soția și copii săi, iar la masa de prânz îi plăcea să asculte Radio.

Ceaușescu adora să joace cărți

Fostul președinte adora să joace cărți, în special șeptică, și pierdea noțiunea timpului când se apuca de ele. Acesta se juca șeptică chiar și când mergea la vânătoare.  Totodată, era atras și de șah și rummy.

Ceausescu

Marea pasiune a lui Nicolae Ceaușescu a fost vânătoarea, pe care a descoperit-o după anul 1955. De atunci și până în 1989 a realizat adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căprioare. Animalele erau aduse în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care fostul președinte trăgea.

„Vedeţi? V-am făcut planul la carne!”, obișnuia să glumească dictatorul după fiecare partidă de vânătoare.

Acesta se lăuda printre prieteni și subalterni că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima sa partidă de vânătoare a avut loc pe data de 10 decembrie 1989. Pe 25 decembrie, același an, Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost executați.

Foto: newmoney.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot