Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu? Ce glume făcea dictatorul la partidele de vânătoare?

04.11.2021
Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu? Ce glume făcea dictatorul la partidele de vânătoare?

Nicolae Ceaușescu a marcat definitiv istoria României. Liderul comunist s-a aflat la conducerea țării din 29 aprilie 1974 până în 22 decembrie 1989. Totodată, el a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în decembrie 1989. Cu toate că era o persoană foarte ocupată, Ceaușescu avea timp liber și tot felul de pasiuni, pe care le practica ori de câte ori putea.

Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu?

Șeful Republicii Socialiste România a avut tot felul de pasiuni, multe dintre ele fiind făcute publice de subalternii acestuia. Așadar, la vârsta de 35 de ani, Nicolae Ceaușescu a descoperit cinematografia, fiind fascinat de filmele polițiste americane. Îi plăcea, în special, serialul Kojak, care a rulat între 1973 şi 1978. Acesta dăduse ordin ca toate reşedinţele sale să fie dotate cu o sală specială de proiecţie.

Când timpul îi permitea, lui Ceaușescu îi plăcea să joace şah, biliard, volei, să schieze şi să meargă în vizite în străinătate.

Programul fostului șef de stat era bine organizat, de către Cabinetul Preşedintelui Republicii. După încheierea zilelor de lucru, lui Ceaușescu îi plăcea să meargă la Club-bazin Floreasca, care se afla în apropiere de vila din Primăverii. Aici, liderul comunist asculta muzică la un casetofon cu romanţe cântate de Mia Braia, Ioana Radu, Maria Tănase sau Gică Petrescu.

Subalternii acestuia au mărturisit că de două, trei ori pe săptămână vedea filme cu soția și copii săi, iar la masa de prânz îi plăcea să asculte Radio.

Ceaușescu adora să joace cărți

Fostul președinte adora să joace cărți, în special șeptică, și pierdea noțiunea timpului când se apuca de ele. Acesta se juca șeptică chiar și când mergea la vânătoare.  Totodată, era atras și de șah și rummy.

Ceausescu

Marea pasiune a lui Nicolae Ceaușescu a fost vânătoarea, pe care a descoperit-o după anul 1955. De atunci și până în 1989 a realizat adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căprioare. Animalele erau aduse în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care fostul președinte trăgea.

„Vedeţi? V-am făcut planul la carne!”, obișnuia să glumească dictatorul după fiecare partidă de vânătoare.

Acesta se lăuda printre prieteni și subalterni că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima sa partidă de vânătoare a avut loc pe data de 10 decembrie 1989. Pe 25 decembrie, același an, Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost executați.

Foto: newmoney.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot