Ce mai gătim? Idei de cină pentru când nu mai știi ce să pui pe masă

17.03.2021
Ce mai gătim? Idei de cină pentru când nu mai știi ce să pui pe masă

Unii oameni gătesc foarte des acasă, iar pregătirea cinei le economisește timp, bani și alte bătăi de cap. Este, de asemenea, un motiv pentru care aceștia reușesc să-și mențină o stare de sănătate bună, chiar dacă au un program de lucru nebunesc, lucrând de la răsăritul soarelui până la apus.

Ce mai facem de mâncare?

Cu toate acestea, nu și-ar putea nici măcar jumătatea din obiectivele de pe lista de sarcini fără un somn adecvat, mese dense din punct de vedere nutrițional și un pic de mișcare în fiecare zi. Un stil de viață sănătos joacă un rol imens în succesul fiecăruia dintre noi.

Ce mai gătim? Idei de cină pentru când nu mai știi ce să pui pe masă

Pizza cu bachetă franțuzească/pâine pregătită la cuptor

Noaptea cu pizza este cea mai bună noapte, mai ales când toată lumea ajunge să-și construiască pe gustul lui felia de vis. Cum? Ia doar niște pâine, sos și orice fel de ingrediente îți dorește inima. Taie niște baghete în două, întinde sos de roșii, îngrămădește toppingurile preferate și bagă-le în cuptor.

Carne de vită cu broccoli

Oricât de convenabilă este livrarea, uneori nu mai putem aștepta 60-90 de minute pentru a ajunge comanda! În plus, mâncarea poate fi și rece și ne piere orice chef. Iată o variantă rapidă de a pregăti vită cu broccoli. Nu durează mai mult de 20 de minute. Și dacă tai cărnea de vită în bucăți mici înseamnă că se va găti în aproximativ cinci minute.

Ingrediente:

Preparare:

Într-un castron mediu, se amestecă împreună sosul de soia, mierea, oțetul, zahărul brun, usturoiul, ulei de susan/măsline, ghimbirul și 1/4 cană de apă, apoi se pune deoparte. Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă carnea de vită și amestecă până se rumenește, aproximativ 3-4 minute. Se amestecă broccoli și sosul de soia până se înmoaie și devine ușor îngroșat, aproximativ 3-4 minute. Se servește imediat.

Pui cu pesto

Sănătos, simplu, delicios și necesită doar 5 minute de pregătire. Pui suculent acoperit cu pesto, mozzarella topită și cu roșii coapte. Specialiștii recomandă pentru o digestie sănătoasă, ultima masă să fie servită cu 4 ore înainte de a merge la culcare. Așadar, acest tip de cină se face cu rapid și este foarte sățios.

Necesită doar 5 minute de pregătire și doar 4 ingrediente de bază: piept de pui, pesto, mozzarella și roșii proaspete.

Se rumenește înainte puțin pieptul de pui, apoi se adaugă un strat de pesto. Se așează brânză mozzarella feliată deasupra pesto-ului, iar la final se pun câteva roșii feliate subțire. Se pune puiul la cuptor la o temperatură ridicată până când acesta este gata. Se servește imediat.

Somon cu usturoi, lămâie și sparanghel

Sănătos, rapid și aromat. Nu ai sparanghel sau nu-ți place? Sosul simplu de lămâie și usturoi ar merge cu orice verdeață este în frigider, cum ar fi spanac, buchete de broccoli sau dovlecei (zucchini).

Totul se face într-o singură tigaie. Somonul, sparanghelul și usturoiul se caramelizează în untul aromat, apoi lămâia duce acest fel de mâncare la nivelul următor. Este atât de simplu și ușor de pregătit și va impresiona aproape orice persoană.

Somonul și sparanghelul se gătesc într-o singură tigaie pentru că au același ritm de preparare. Se adaugă usturoiul, lămâia și untul pentru a se aroma întreg felul de mâncare. Dacă nu aveți o tigaie suficientă pentru a se găti somonul și sparanghelul în același timp, se pregătește mai întâi somonul, apoi se scoate și se pune rapid sparanghelul în aceeași tigaie.

Somonul se lasă pe fiecare parte aproximativ trei minute. Se adaugă usturoiul și se lasă 1-2 minute. Focul se oprește și se adaugă lămâia stoarsă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot