Ce înseamnă teren intravilan?

16.05.2022
Ce înseamnă teren intravilan?

Cei care intenționează să își cumpere un teren pentru a construi o casă trebuie să afle dacă acesta este amplasat într-o zonă în care este permisă construcția. În acest caz se numește „teren intravilan”. Dacă nu este permis acel teren va fi extravilan, iar această clasificare va afecta drepturile de construcție în acea zonă.

Pe terenul autorizat se poate construi cu specificații determinate cuprinse în „Planurile de Dezvoltare” ale orașului sau ale zonei. De cele mai multe ori, terenurile intravilane au toate facilitățile și cerințele pentru a locui acolo. De exemplu, sursa corespunzătoare de apă și energie electrică, racordarea la rețeaua de canalizare, parcuri și zone verzi, sport, școli, spitale etc.

Terenul intravilan este cel pe care îl găsim în orașe, sate sau zone rezidențiale care are acces adecvat pe drumuri, cu trotuar, zone pietonale, străzi, zone comerciale, centre de sănătate, școli, spitale și tot ce este necesar pentru a locui în zonă.

Teren intravilan. Autorizații și cerințe

În zonele rezidențiale și industriale și toate zonele desemnate în coridoarele urbane, este esențial ca prestarea integrală a tuturor serviciilor să se facă în momentul în care terenul este dezvoltat. Acest lucru este important mai ales pentru a minimiza poluarea.

Majoritatea acestor zone urbane vor fi în categoria „rezervate” ceea ce înseamnă că este necesară o autorizaţie pentru împărţire şi dezvoltare, scrie ziare.com. Acest lucru depinde de disponibilitatea serviciilor și capacitatea dezvoltatorului de a îndeplini anumite cerințe.

În primul rând se intenţionează ca eliberarea terenurilor spre dezvoltare în aceste zone să fie coordonată după un program stabilit de autorități. Următoarea etapă este pregătirea unui plan de dezvoltare. Acesta va fi pregătit în consultare cu municipalitatea și alte autorități interesate și va indica chestiuni precum drumurile colectoare principale, centrele comerciale, școli, zone de parc și tot ce este necesar în scop public.

Odată stabilit, subdiviziunea și dezvoltarea terenului poate continua, dar cu o oarecare flexibilitate având în vedere și alte proprietăți din zonă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot