Ce înseamnă „colazione” pentru italieni?

06.09.2023
Ce înseamnă „colazione” pentru italieni?

Italia este a 3-a cea mai vizitată țară a Europei. Peste 60 de milioane de turiști aleg să viziteze această regiune în care vezi la orice colț de stradă pizza, paste și cafea de calitate. Fiecare cetățean are un ritual propriu de a începe ziua, iar cel mai important aspect este „colazione”. Ce este „colazione” în Italia?

Ce înseamnă „colazione”?

colazione

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta nu trebuie să fie foarte consistent. Totuși este necesar să îți țină de foame până la prânz și să îți ofere nivelul necesar de energie pentru a-ți putea desfășura activitățile. Italienii se pare că respectă micul dejun mai mult decât oricare altă masă a zilei. Peninsula poate să ii oferte turistului tot ceea ce are nevoie imediat cum iese din incinta aeroportului.

La fiecare colț de stradă există baruri, restaurante sau magazine. Se poate spune că este un adevărat Rai al mâncărurilor. Pizza, pastele, dulciurile și nu numai, bucură papilele gustative ale tuturor. În fiecare dimineață, cei mai mulți își iau micul dejun, dar nu în orice mod simplu.

„Colazione”, așa cum îl numesc italienii este un adevărat ritual respectat și sacru. Înainte de a ajunge la muncă, cetățenii și deopotrivă turiștii se opresc la pasticerii (localuri) și beau cafea / cappuccino și mănâncă diverse dulciuri, precum brioșe, gogoși sau cornuri cu umplutură. Pentru cei care nu ies la pasticerii, tot își vor lua micul dejun, dar acasă. Își fac cafelele cu ajutorul aparatului numit „moka”, savurând un espresso sau „caffelatte”.

Ce trebuie să știe turiștii când ajung în Italia?

Italia este o țară de peste 300.000 de kilometri pătrați, care atrage anual un număr exorbitant de turiști. Aceștia pot alege orașe precum Roma, Milano sau Napoli. În același timp, pot fi vizitate localități mai mici, mai autentice, sau plajele cu nisip extraordinar.

Câteva sfaturi pe care toți turiștii ar trebui să le cunoască:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot