Ce îi cerea Nicolae Ceaușescu frizerului său?

20.02.2023
Ce îi cerea Nicolae Ceaușescu frizerului său?

Nicolae Ceaușescu a fost un megaloman. Ideile sale de măreție și de construire a unui nou socialism au venit în contradicție cu nevoile poporului, fapt pentru care la sfârșitul anului 1989 acesta a fost capturat și ucis, împreună cu soția lui Elena Ceaușescu. Viața dictatorului a fost analizată pe toate planurile de la naștere și până la moarte. Puțini știu însă că Ceaușescu a avut o mică obsesie față de părul său.

Ceaușescu, obsedat să nu aibă părul alb în cap

Cu toate că a avut doar patru clase, Nicolae Ceaușescu a știut întotdeauna că aspectul fizic contează foarte mult în relația cu oamenii. De aceea, acesta avea grijă să aibă o ținută impecabilă, un păr curat și aranjat. Se pare că dictatorul se spăla pe cap o dată la două zile și trecea regulat pe la frizerie.

Frizerul său personal a dezvăluit că liderul comunist venea o dată la două zile la frizerie pentru a-și aranja părul. Tovarășul se pare că era obsedat să aibă părul ondulat și apela la un specialist în domeniu. Trebuie precizat că părul lui Ceaușescu era drept și nu cârlionțat. Însă, „nea Nicu” voia să aibă bucle.

Nu știu cine îi băgase în cap că îi stă mai bine cu părul buclat, părerea mea e că îi stătea oribil, am încercat să îi și sugerez un alt aranjament, dar asta e, nu aveam ce face. El avea părul perfect lins, așa că buclele trebuiau făcute complet artificial.

El se spăla pe cap la fiecare două zile, singur se spăla, nu apela la noi, și atunci se alegea praful de bucle, așa că trebuia să vin la CC din două în două zile să i le refac. După prima ședință m-au pus să fac o listă cu tot ce îmi trebuie, iar cei de la cooperativă Higiena s-au ocupat de achiziționarea lor, a declarat frizerul lui Nicolae Ceaușescu, potrivit ego.ro.

Procedura prin care lui Nicolae Ceaușescu i se făceau bucle nu era simplă, ca în prezent, și nu se făcea cu ondulatorul. Frizerul avea ceva de muncă pentru a-i face părul cârlionțat tovarășului, deoarece se folosea doar de perie și de uscătorul de păr.

De asemenea, fostul președinte al României era îngrijorat să nu aibă părul alb în cap și îi spusese frizerului să găsească o soluție în acest sens. Lucru care s-a și întâmplat, deoarece bărbatul a importat o soluție specială din Marea Britanie.

Foloseam o soluție englezească, Ascot, cu care frecționai părul și îl făceai din alb, cenușiu. Era foarte scumpă pentru vremurile alea, câteva sute de lei pentru un flacon din care îl făceam cam de 14-15 ori, și se aducea numai pe comandă, doar pentru Tovarășul. Aveam și eu partea mea, îi puneam pe ăia de la Higiena să comande de afară câte două flacoane, iar unul îl opream pentru mine, că doar aveam și eu clienții mei de marcă, a mai povestit frizerul, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: ego.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising