Ce îi cerea Nicolae Ceaușescu frizerului său?

20.02.2023
Ce îi cerea Nicolae Ceaușescu frizerului său?

Nicolae Ceaușescu a fost un megaloman. Ideile sale de măreție și de construire a unui nou socialism au venit în contradicție cu nevoile poporului, fapt pentru care la sfârșitul anului 1989 acesta a fost capturat și ucis, împreună cu soția lui Elena Ceaușescu. Viața dictatorului a fost analizată pe toate planurile de la naștere și până la moarte. Puțini știu însă că Ceaușescu a avut o mică obsesie față de părul său.

Ceaușescu, obsedat să nu aibă părul alb în cap

Cu toate că a avut doar patru clase, Nicolae Ceaușescu a știut întotdeauna că aspectul fizic contează foarte mult în relația cu oamenii. De aceea, acesta avea grijă să aibă o ținută impecabilă, un păr curat și aranjat. Se pare că dictatorul se spăla pe cap o dată la două zile și trecea regulat pe la frizerie.

Frizerul său personal a dezvăluit că liderul comunist venea o dată la două zile la frizerie pentru a-și aranja părul. Tovarășul se pare că era obsedat să aibă părul ondulat și apela la un specialist în domeniu. Trebuie precizat că părul lui Ceaușescu era drept și nu cârlionțat. Însă, „nea Nicu” voia să aibă bucle.

Nu știu cine îi băgase în cap că îi stă mai bine cu părul buclat, părerea mea e că îi stătea oribil, am încercat să îi și sugerez un alt aranjament, dar asta e, nu aveam ce face. El avea părul perfect lins, așa că buclele trebuiau făcute complet artificial.

El se spăla pe cap la fiecare două zile, singur se spăla, nu apela la noi, și atunci se alegea praful de bucle, așa că trebuia să vin la CC din două în două zile să i le refac. După prima ședință m-au pus să fac o listă cu tot ce îmi trebuie, iar cei de la cooperativă Higiena s-au ocupat de achiziționarea lor, a declarat frizerul lui Nicolae Ceaușescu, potrivit ego.ro.

Procedura prin care lui Nicolae Ceaușescu i se făceau bucle nu era simplă, ca în prezent, și nu se făcea cu ondulatorul. Frizerul avea ceva de muncă pentru a-i face părul cârlionțat tovarășului, deoarece se folosea doar de perie și de uscătorul de păr.

De asemenea, fostul președinte al României era îngrijorat să nu aibă părul alb în cap și îi spusese frizerului să găsească o soluție în acest sens. Lucru care s-a și întâmplat, deoarece bărbatul a importat o soluție specială din Marea Britanie.

Foloseam o soluție englezească, Ascot, cu care frecționai părul și îl făceai din alb, cenușiu. Era foarte scumpă pentru vremurile alea, câteva sute de lei pentru un flacon din care îl făceam cam de 14-15 ori, și se aducea numai pe comandă, doar pentru Tovarășul. Aveam și eu partea mea, îi puneam pe ăia de la Higiena să comande de afară câte două flacoane, iar unul îl opream pentru mine, că doar aveam și eu clienții mei de marcă, a mai povestit frizerul, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: ego.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot