Ce este un newsletter?

02.11.2022
Ce este un newsletter?

Lumea virtuală s-a dezvoltat incredibil de mult în ultimii ani. Nu există sector social care să nu aibă și o parte destinată mediului online. Presa tipărită pe hârtie a dispărut, acum existând site-uri de specialitate unde informația este la un click distanță. Astfel că există o concurență nebună de a atrage vizitatori pe propriile platforme.

O variantă de a atrage câți mai mulți vizitatori pe propriul site o reprezintă abonarea la newsletter. Practic, aceasta este o modalitate de fidelizare și, surprinzător, nu costă bani. Dar cum funcționează acest newsletter?

Ce este un newsletter și cum funcționează?

Persoanele care doresc să se aboneze la newsletter-ul unui site, fie că este un ziar sau un magazin, vor primi în mail informații cu cele mai importante titluri din ziua respectivă sau din săptămâna respectivă, în funcție de strategia companiei. Așadar, newsletter-ul este o modalitate de a furniza link-uri cu ultimele noutăți către abonații site-ului.

De trimiterea acestor mailuri se ocupă persoanele specialiste în marketingul online. Newsletter-ul trebuie să fie atractiv, să conțină informații relevante pentru persoana abonată, iar la final poate avea un text care să îndrume abonatul să distribuie la prieteni mailul.

De exemplu, o persoană care s-a abonat la un site de cultură generală, așa cum este shtiu.ro, va primi în newsletter link-uri cu ultimele informații din ziua respectivă. O modalitate frumoasă și simplă de a fi la curent cu ultimele articole publicate.

Cum te abonezi?

O persoană care dorește să se aboneze la newsletter-ul unui site trebuie să urmeze câțiva pași simpli. Aceasta trebuie să urmeze instrucțiunile primite în mail, după ce a acceptat să devină abonat. Primul mail va cere ca persoana în cauză să confirme că dorește să primească newsletter-ul, iar cel de-al doilea va conține un link care va confirma adresa unde vor fi trimise ultimele noutăți.

După acești pași parcurși, abonatul va primi periodic câte un mail cu informațiile considerate relevante pentru el.

Foto: webmavens.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot