Cum alegi o agenție de marketing online?

12.10.2021
Cum alegi o agenție de marketing online?

Ești în căutarea unei soluții de marketing online pentru afacerea ta? Dacă ai răspuns „da” la întrebarea de mai sus, înseamnă că deja știi cât de importantă este promovarea în social media și te gândești că poate este timpul să colaborezi cu o agenție de marketing online pentru dezvoltarea businessului tău. Ei bine, ai perfectă dreptate! Indiferent că ai un magazin online sau un restaurant în mijlocul orașului, prezența pe rețelele de socializare este absolut necesară pentru o afacere de succes. Ceea ce îți rămâne de făcut este să pui acest lucru în practică, de unul singur sau apelând la profesioniști.

Când ai nevoie de o agenție de marketing online?

 Nu mai este un secret faptul că marketingul în mediul online a devenit indispensabil în orice moment și pentru orice firmă. Cea mai frecventă întrebare este însă „Când ai nevoie de specialiști pentru a face marketing online în compania ta?”. Deoarece marketingul este un domeniu aplicat și specific, răspunsul variază în funcție de activitatea desfășurată și de strategia abordată.

Nevoia de a colabora cu o agenție de marketing online poate apărea chiar de la înființarea companiei. În acest caz, deși implică niște costuri mai mari pentru o afacere la început de drum, probabilitatea de reușită crește exponențial. Acest lucru se explică prin faptul că debutul pe piață pentru orice business este foarte important și poate afecta întreg parcursul acestuia.

De asemenea, o altă situație foarte des întâlnită este cea în care strategia de marketing online abordată nu dă rezultatele așteptate. În acel moment, este indicat să externalizezi activitatea de promovare. Specialiștii în domeniu se vor ocupa de creșterea vânzărilor și construirea unei imagini de brand, în timp ce tu te dedici 100% administrării eficiente a afacerii tale.

Care sunt avantajele colaborării cu o agenție?

 Deși tendința fiecărui administrator este de a se ocupa personal de promovarea afacerii sale, acest lucru nu este întotdeauna benefic pe termen lung. O cauză ar putea fi lipsa cunoștințelor necesare pentru o activitate eficientă de marketing online. Deși la prima vedere pare destul de simplu să creezi și să lansezi campanii Google ADS și Facebook ADS, realitatea demonstrează că nu este deloc așa. Este nevoie de o strategie puternică și optimizare constantă pentru a obține rezultate cât mai bune la un cost minim.

Un alt aspect important îl reprezintă gestionarea rentabilă a timpului. Administrarea businessului tău ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, iar acest lucru implică foarte mult timp și dedicare sporită. Dacă alegi să faci tot tu și activitatea de marketing, cel mai probabil nu vei excela în niciuna dintre activități, iar afacerea va avea de suferit. Acesta reprezintă un factor esențial în decizia de a angaja o agenție de marketing.

De asemenea, o a treia variantă pentru promovarea businessului tău este înființarea unui departament propriu de marketing. Aceasta este viabilă doar în situația în care compania este suficient de mare încât să acopere cheltuielile cu salariile angajaților din acel departament, astfel încât activitatea să devină profitabilă. Ținând cont de costuri, logistică și complexitatea activității, este foarte limpede că această soluție este potrivită doar pentru un număr restrâns de companii.

Trăgând linie, colaborarea cu o agenție de marketing online te va ajuta să îți conturezi o strategie de marketing rentabilă, îți crește vânzările, îți creează o imagine de brand și îți eficientizează timpul. Dintre agențiile din România, Gun Media este o companie cu vechime, axată pe performanțe și care colaborează cu nume importante de pe piața națională.

De ce aspecte trebuie să ții cont când alegi echipa cu care să lucrezi?

Alegere echipei de marketing este cel mai important pas din tot procesul. Cu siguranță, piața este foarte ofertantă, însă crezi că orice agenție este potrivită businessului tău?

Pentru a face o alegere pe care să nu o regreți ulterior, trebuie să ai în vedere o serie de lucruri esențiale, precum:

Acum că ți-ai setat câteva direcții, poți începe căutarea agenției de marketing alături de care să îți atingi obiectivele tale și să îți dezvolți afacerea.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot