Gazduire web pentru magazine online – Cum alegeti cel mai bun furnizor

10.06.2022
Gazduire web pentru magazine online – Cum alegeti cel mai bun furnizor
Daca administrati un magazin online atunci este obligatoriu sa acordati importanta serviciilor de gazduire pe care le utilizati in prezent. Gazduirea web este responsabila pentru performanta generala a website-ului dvs., functionarea, viteza, securitatea si multe alte lucruri. Insa cum alegeti cel mai bun furnizor de gazduire web pentru magazine online? Care sunt avantajele unui furnizor de gazduire de incredere? Vom discuta in continuare despre toate aceste lucruri.

Gazduire web pentru un magazin online: ce este?

Daca planuiti sa lansati un magazin online stiti probabil ca veti avea nevoie de o platforma pentru a gazdui acel magazin online – „gazda web” sau „gazduire web”. Serviciul de gazduire web va ofera un spatiu virtual pe care va puteti plasa website-ul. De pe acest server website-ul va fi conectat la Internet si utilizatorii il vor putea accesa.

Simplu spus, cumparati un drept de a utiliza resursele de pe serverul altcuiva. Puteti obtine chiar propriul propriul server de la o companie care ofera gazduire web, cum este HostX, de exemplu. Unii furnizori de gazduire sunt populari pentru hardware-ul pe care se bazeaza, in timp ce unii vin cu planuri specializate cu caracteristici unice.

Gazduirea web pentru magazine online include un pachet de caracteristici speciale adaptate pentru o anumita nisa de afaceri – in acest caz, magazine online. Gazduirea poate include in acest caz certificate SSL gratuite, scalabilitate pentru trafic ridicat, un nivel suplimentar de securitate, suport pentru implementarea de gateway-uri de plata si multe altele.

Retineti, aproape fiecare solutie de gazduire vine cu capacitati diferite. Daca sunteti in cautare de gazduire web pentru magazinul dvs. online este important sa gasiti o solutie de gazduire robusta si sigura.

Tipuri de gazduire web pentru magazine online

Exista multe tipuri diferite de gazduire web bazate pe hardware-ul si configurarea serverului. In general, exista trei tipuri principale de gazduire:

Gazduire shared (partajata)

Daca sunteti un startup sau o persoana care doreste sa fie intre in mediul online atunci este posibil sa preferati gazduirea partajata. Este mai ieftina decat alte tipuri de gazduire dar pe de alta parte veti obtine si performante mai reduse. Nu recomandam aceasta gazduire pentru magazinul dvs. online decat daca nu va puteti permite altceva si doar pana cand veti putea face upgrade la un plan superior de gazduire.

Gazduire dedicata

Gazduirea dedicata este printre cele mai bune solutii de gazduire pentru magazine online, fiind si foarte scalabila ceea ce inseamna ca daca traficul este mare puteti creste resursele. Cu gazduirea dedicata obtineti propriul dvs. server dar costurile sunt mai mari.

Gazduire VPS

VPS este un acronim pentru Virtual Private Server sau Server Virtual Privat. Serverul dvs. va fi partajat cu alte site-uri web insa resursele fiecaruia sunt izolate, astfel incat nu va veti confrunta cu nicio problema specifica gazduirii partajate.

Si mai exista un alt fel de gazduire web, gestionata (administrata) si negestionata (fara administrare).

Gazduire cu administrare inclusa

Veti obtine o configurare completa, securitate, intretinere, asistenta si actualizari.

Gazduire negestionata

Veti fi responsabil pentru configurarea serverului, impreuna cu securitatea si intretinerea acestuia. Cumparati un server pe care il configura in conformitate cu cerintele dvs. dar veti responsabil pentru orice probleme apar in functionare acestuia.

Importanta alegerii furnizorului de gazduire potrivit

Probabil va intrebati: daca pot obtine gazduire web la o viteza mai mica sau gazduire web mai putin securizata la costuri mai mici atunci de ce este nevoie de cheltuieli suplimentare? Ei bine, exista multe motive importante pentru aceasta.

1. Clientii nu navigheaza pe un site lent

Astazi, traim intr-o lume a Internetului de mare viteza in care clientii nu se asteapta ca website-urile sa functioneze lent. Daca site-ul dvs. se incarca in mai mult de 3 secunde atunci clientii sau posibilii clienti vor parasi website-ul dvs. si vor gasi o alta alternativa. De fapt, aproape 47% dintre clienti se asteapta ca site-ul sa se incarce in mai putin de 2 secunde.

Pe langa experienta clientilor, viteza site-ului joaca un rol important si in determinarea pozitiei pe care acesta o va ocupa in clasamentele motoarelor de cautare (ranking). Daca viteza site-ului este scazuta, atunci paginile nu vor fi incluse in indexul Google.

Cea mai buna gazduire pentru magazinul dvs. online trebuie sa fie capabila sa gestioneze traficul de pe websitul dvs.

2. Clientii nu navigheaza pe un website nesigur

Desi oricine poate intra in lumea comertului electronic trebuie sa oferiti securitate adecvata clientului in magazinul dvs. Certificatul SSL va creste increderea in website-ul dvs. Certificatul SSL cripteaza informatiile care sunt transmise intre browserele utilizatorilor si site-ul dvs. web. Certificatul SSL esteobligatoriu pentru transferul de date, plati sau tranzactii securizate si este utilizat pentru navigarea pe site-urile de social media.

Fara un certificat SSL, Chrome dar si alte browsere vor avertiza utilizatorii inainte de a ajunge pe site-ul dvs. si majoritatea vor renunta.

3. Timpul de nefunctionare nu este acceptat

Daca website-ul nu este accesibil clientilor acestia nu vor cumpara nimic din magazinul dvs. Chiar daca website-ul dvs. nu a functionat doar pentru o ora este o situatie care poate avea un impact major asupra veniturilor care variaza in functie de zi, de volumul vanzarilor, de trafic si regiune.

Daca website-ul dvs. are perioade frecvente de nefunctionare va afecta reputatia marcii dvs.

Factori importanti de care trebuie sa tineti cont atunci cand va alegeti gazduirea pentru un magazin online

Exista multe caracteristici esentiale pe care trebuie sa le cautati la un pachet de gazduire specializata pentru magazine online. Iata care sunt cele mai importante considerente:

1. Performante de top

Cand administrator un magazin de comert electronic, prioritatea dvs. cea mai mare este sa gasiti o solutie de gazduire rapida si fiabila. Dupa cum am mentionat mai sus, mai mult de jumatate dintre vizitatorii site-ului va vor parasi site-ul daca acesta se incarca lent iar 80% dintre acestia nu se vor intoarce niciodata pe site-ul dvs.

Furnizorul de gazduire trebuie sa includa un sistem de monitorizare a performantelor si a timpului de functionare si un sistem de alerte imediate daca ceva nu functioneaza corect pe website-ul dvs.

2. Storage

Magazinele online au tendinta sa stocheze multe informatii si de obicei au nevoie de un spatiu de stocare considerabil. In plus, un magazin online atrage trafic mai mare decat un website obisnuit. Gasiti un serviciu de gazduire care sa va ofere suficiente resurse.

Intr-un magazin online imaginile produselor sunt factorul nr. 1 pentru vanzari si trebuie sa fie de o calitate foarte buna. Aceste imagini ocupa mult spatiu de stocare, mai ales cand magazinul online are multe produse.

3. Suport proactiv

Problemele si erorile in cadrul gazduirii web sunt un lucru comun dar ceea ce este mai relevant este echipa de suport cu care puteti discuta problemele. Daca echipa de asistenta nu este pregatita sa va ofere ajutor, atunci website-ul dvs. poate ramane oprit ore intregi.

Echipa de asistenta trebuie sa fie formata din dezvoltatori experimentati. Daca serverele si infrastructura de gazduire a site-ului web sunt bine construite atunci exista sanse mici de nefunctionare iar echipa de asistenta va poate ajuta chiar si in situatiile iesite din comun.

5. Securitate maxima

Magazinele online sunt adesea tinta atacurilor hackerilor deoarece stocheaza date sensibile, cum ar fi numerele de cardurilor bancare, parole, detaliile utilizatorului etc.

Securitatea site-ului web depinde de dvs. si de echipa dvs. de dezvoltare dar furnizorul de gazduire poate fi responsabil pentru asigurarea securitatii la nivel de datacenter.

6. Integrarea platformei de comert electronic

Atunci cand dezvoltati un magazin de comert electronic va trebui sa alegeti si platforma pe care doriti sa il dezvoltati. Exista numeroase astfel de platforme disponibile, cum ar fi Magento, WooCommerce, PrestaShop, NopCommerce, etc. Indiferent de varianta aleasa este recomandat sa va asigurati ca este compatibila cu solutia de gazduire aleasa.

7. Backup-uri automate periodice

Nu ar trebui sa aveti ezitari cu privire la importanta backup-ului pentru un magazin online. Backup-ul trebuie efectuat automat la intervale regulate de timp.

In caz ca nu aveti o copie de rezerva iar site-ul dvs. intampina o problema majora riscati sa pierdeti toate datele si eforturile dvs. vor trebui reluate de la zero.

Criterii pentru alegerea unui serviciu bun de gazduire web pentru magazine online

Care este bugetul de care dispuneti?

Exista o multime de planuri de gazduire dintre care puteti alege, indiferent de buget. Cu toate acestea, cheltuirea excesiva dar si cheltuirea insuficienta nu sunt optiuni ideale pentru afacerea dvs. Decideti ce caracteristici doriti si apoi decideti asupra unui buget care sa nu puna prea multa presiune pe buzunarul dvs.

Cum stati cu experienta?

Doriti sa construiti un magazin online de la zero si aveti abilitatile si timpul necesar sa va ocupati singur cu aspectele tehnice ale dezvoltarii web? Daca nu, alegeti un furnizor de gazduire care va poate ajuta in procesul de dezvoltare web.

Cat de mult asistenta tehnica veti avea nevoie?

Aveti suficienta experienta pentru a gestiona probleme tehnice complexe? Daca nu, tineti cont de acest lucru atunci cand alegeti un furnizor de gazduire web.

Alegerea tipului de gazduire web pentru magazinul dvs. online va influenta functionarea magazinului dvs. Gazduirea web poate afecta magazinul de de comert electronic in multe moduri diverse, pozitive sau negative. Contactati providerul de gazduire pentru a obtine consultanta adecvata pentru gazduire – majoritatea va vor ajuta fara ezitari.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot