Ce este hostingul? De ce este important să beneficiezi de hosting (găzduire web) dacă decizi să-ți faci un site?

07.12.2023
Ce este hostingul? De ce este important să beneficiezi de hosting (găzduire web) dacă decizi să-ți faci un site?

Trăim într-o lume ghidată de Internet. Avem aplicații, aflăm informații cu un singur click, zilnic navigăm pe zeci, poate sute de pagini web. Totuși, nu multă lume știe ce pași trebuie să urmeze atunci când decide să-și facă un site. Ce este hostingul și cum îți alegi firma potrivită?

Ce este găzduirea web?

Înainte să-ți muți afacerea online, este important ca cineva să-ți găzduiască siteul. În engleză acest serviciu poartă denumirea de hosting și este un serviciu oferit atât companiilor cât și persoanelor particulare, care le permite acestora să își publice un site web în Internet.

Cu alte cuvinte, hostingul este un serviciu cu ajutorul căruia site-ul tău și fișierele care îl alcătuiesc sunt stocate pe un server. Serviciul de găzduire web (nr. hosting în engleză) face ca site-ul să fie accesibil tuturor utilizatorilor de pe marele Internet.

Există firme specializate, așa cum este cazul Cyber_Folks care oferă servicii de găzduire ce permit atât companiilor cât și persoanelor fizice să-și găzduiască site-urile. Printre avantajele firmelor de acest gen este faptul că le pot oferi clienților servere dedicate, VPS servere, hosting Web SSD sau înregistrare de domeniu.

Cum alegi firma de hosting potrivită?

Când vine vorba de a alege firma care să-ți găzduiască site-ul, trebuie să ții cont de câțiva factori. Alege o firmă unde site-ul să se încarce repede. Google preferă site-urile rapide și de aceea este necesar un provider care să asigure acest lucru.

Procesul de lansare al site-ului trebuie să fie și el extrem de rapid. De exemplu, la Cyber_Folks există o aplicație (Softaculous) care accelerează semnificativ procesul de instalare a site-urilor web. Instrumentul automatizează multe acțiuni, cum ar fi crearea bazei de date sau configurarea scripturilor, ceea ce permite reducerea timpului necesar pentru instalare chiar și cu 50%.

Caută o firmă serioasă, care să aibă un backup pe măsură. Alegând găzduirea de la Cyber_Folks, clienții beneficiază de una dintre cele mai bune soluții de backup. Backupul site-ului se efectuează în fiecare zi și îl poți restaura cu până la 28 de zile în urmă. În unele cazuri, backupul bazei de date se face la fiecare 4 ore.

Este la fel de important ca prețul pentru serviciul de hosting să fie accesibil și serviciile oferite să fie de calitate.

Echipa de suport este extrem de importantă. Problemele și erorile în cadrul gazduirii web sunt un lucru comun, de aceea este important să beneficiezi de o echipă de asistență bine pregătită care să vă ofere ajutor oricând. În caz contrar, website-ul tău poate rămâne oprit ore întregi.

Câte site-uri sunt în lume?

În anul 2023 sunt peste 1,13 miliarde de site-uri web pe Internet. Dintre acestea, mai puțin de 200 de milioane erau active. Astăzi, peste 4 miliarde de oameni folosesc zilnic internetul, adică mai bine de jumătate din populația Globului.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot