Ce este hostingul? De ce este important să beneficiezi de hosting (găzduire web) dacă decizi să-ți faci un site?

07.12.2023
Ce este hostingul? De ce este important să beneficiezi de hosting (găzduire web) dacă decizi să-ți faci un site?

Trăim într-o lume ghidată de Internet. Avem aplicații, aflăm informații cu un singur click, zilnic navigăm pe zeci, poate sute de pagini web. Totuși, nu multă lume știe ce pași trebuie să urmeze atunci când decide să-și facă un site. Ce este hostingul și cum îți alegi firma potrivită?

Ce este găzduirea web?

Înainte să-ți muți afacerea online, este important ca cineva să-ți găzduiască siteul. În engleză acest serviciu poartă denumirea de hosting și este un serviciu oferit atât companiilor cât și persoanelor particulare, care le permite acestora să își publice un site web în Internet.

Cu alte cuvinte, hostingul este un serviciu cu ajutorul căruia site-ul tău și fișierele care îl alcătuiesc sunt stocate pe un server. Serviciul de găzduire web (nr. hosting în engleză) face ca site-ul să fie accesibil tuturor utilizatorilor de pe marele Internet.

Există firme specializate, așa cum este cazul Cyber_Folks care oferă servicii de găzduire ce permit atât companiilor cât și persoanelor fizice să-și găzduiască site-urile. Printre avantajele firmelor de acest gen este faptul că le pot oferi clienților servere dedicate, VPS servere, hosting Web SSD sau înregistrare de domeniu.

Cum alegi firma de hosting potrivită?

Când vine vorba de a alege firma care să-ți găzduiască site-ul, trebuie să ții cont de câțiva factori. Alege o firmă unde site-ul să se încarce repede. Google preferă site-urile rapide și de aceea este necesar un provider care să asigure acest lucru.

Procesul de lansare al site-ului trebuie să fie și el extrem de rapid. De exemplu, la Cyber_Folks există o aplicație (Softaculous) care accelerează semnificativ procesul de instalare a site-urilor web. Instrumentul automatizează multe acțiuni, cum ar fi crearea bazei de date sau configurarea scripturilor, ceea ce permite reducerea timpului necesar pentru instalare chiar și cu 50%.

Caută o firmă serioasă, care să aibă un backup pe măsură. Alegând găzduirea de la Cyber_Folks, clienții beneficiază de una dintre cele mai bune soluții de backup. Backupul site-ului se efectuează în fiecare zi și îl poți restaura cu până la 28 de zile în urmă. În unele cazuri, backupul bazei de date se face la fiecare 4 ore.

Este la fel de important ca prețul pentru serviciul de hosting să fie accesibil și serviciile oferite să fie de calitate.

Echipa de suport este extrem de importantă. Problemele și erorile în cadrul gazduirii web sunt un lucru comun, de aceea este important să beneficiezi de o echipă de asistență bine pregătită care să vă ofere ajutor oricând. În caz contrar, website-ul tău poate rămâne oprit ore întregi.

Câte site-uri sunt în lume?

În anul 2023 sunt peste 1,13 miliarde de site-uri web pe Internet. Dintre acestea, mai puțin de 200 de milioane erau active. Astăzi, peste 4 miliarde de oameni folosesc zilnic internetul, adică mai bine de jumătate din populația Globului.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot