Ce este „Tranq”, drogul care îți mănâncă pielea?

20.02.2023
Ce este „Tranq”, drogul care îți mănâncă pielea?

Drogurile sunt unele dintre cele mai periculoase vicii, din prezent. Persoanele care consumă astfel de substanțe interzise de lege devin dependente de ele și cu greu se pot lăsa. Cei care conștientizează că sunt, mai mult sau mai puțin la un pas de moarte, apelează la ajutor de specialitate în clinici dedicate celor cu această problemă. Din păcate, unii nu mai reușesc să meargă pe calea cea bună și au loc tot felul de tragedii.

Statele Unite ale Americii este una dintre țările care este cea mai afectată de consumul de droguri. Potrivit statisticilor, în SUA, o persoană moare la fiecare cinci minute din cauza unei supradoze. Autoritățile americane sunt în alertă maximă, după ce pe piață a apărut un nou drog numit „Tranq” care provoacă dependență și distruge organismul uman în așa fel încât, uneori, doctorii sunt nevoiți să apeleze la amputări.

Ce este drogul „Tranq”?

Drogul „Tranq” a alertat autoritățile americane, după ce medicii au observat cum pielea consumatorilor putrezește, efectiv, pe ei. Drogul este compus dintr-un tranchilizant pentru animale, numit xilazină, și un amestec de fentanil. Această substanță din urmă este folosită și singură ca drog, însă în amestec cu tranchilizantul pentru patrupede este devastator. O punguță cu un astfel de drog costă doar câțiva dolari.

„Tranq” este atât de puternic ca drog încât pe lângă starea de inconștiență duce și la putrezirea pielii consumatorului. Practic, apar așa numitele escare, care netratate duc la amputarea membrelor persoanei în cauză. Din păcate, oamenii care consumă un astfel de drog vor să revină la starea oferită de acesta, imediat după ce efectul trece. Specialiștii atrag atenția că nu există un tratament pentru acest drog, deoarece xilazina este un sedativ și nu un opioid.

Tranq zombifică trupul oamenilor. Până acum nouă luni, nu am avut niciodată răni. Acum, am găuri în picioare și tălpi. Vezi oamenii de aici că sunt o coajă. Își trăiesc viața câte două minute, o dată, pentru că asta e tot ceea ce contează. Sunt norocos că mai am încă forță să lupt, a povestit Sam, în vârstă de 28 de ani, care a avut probleme cu drogurile încă de la 14 ani, potrivit nytimes.com.

Cel mai afectat oraș din Statele Unite ale Americii de acest nou drog este Philadelphia. Autoritățile americane încearcă prin diferite campanii să conștientizeze populația de pericolul acestuia.

Foto: news18.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot