Ce este „Tranq”, drogul care îți mănâncă pielea?

20.02.2023
Ce este „Tranq”, drogul care îți mănâncă pielea?

Drogurile sunt unele dintre cele mai periculoase vicii, din prezent. Persoanele care consumă astfel de substanțe interzise de lege devin dependente de ele și cu greu se pot lăsa. Cei care conștientizează că sunt, mai mult sau mai puțin la un pas de moarte, apelează la ajutor de specialitate în clinici dedicate celor cu această problemă. Din păcate, unii nu mai reușesc să meargă pe calea cea bună și au loc tot felul de tragedii.

Statele Unite ale Americii este una dintre țările care este cea mai afectată de consumul de droguri. Potrivit statisticilor, în SUA, o persoană moare la fiecare cinci minute din cauza unei supradoze. Autoritățile americane sunt în alertă maximă, după ce pe piață a apărut un nou drog numit „Tranq” care provoacă dependență și distruge organismul uman în așa fel încât, uneori, doctorii sunt nevoiți să apeleze la amputări.

Ce este drogul „Tranq”?

Drogul „Tranq” a alertat autoritățile americane, după ce medicii au observat cum pielea consumatorilor putrezește, efectiv, pe ei. Drogul este compus dintr-un tranchilizant pentru animale, numit xilazină, și un amestec de fentanil. Această substanță din urmă este folosită și singură ca drog, însă în amestec cu tranchilizantul pentru patrupede este devastator. O punguță cu un astfel de drog costă doar câțiva dolari.

„Tranq” este atât de puternic ca drog încât pe lângă starea de inconștiență duce și la putrezirea pielii consumatorului. Practic, apar așa numitele escare, care netratate duc la amputarea membrelor persoanei în cauză. Din păcate, oamenii care consumă un astfel de drog vor să revină la starea oferită de acesta, imediat după ce efectul trece. Specialiștii atrag atenția că nu există un tratament pentru acest drog, deoarece xilazina este un sedativ și nu un opioid.

Tranq zombifică trupul oamenilor. Până acum nouă luni, nu am avut niciodată răni. Acum, am găuri în picioare și tălpi. Vezi oamenii de aici că sunt o coajă. Își trăiesc viața câte două minute, o dată, pentru că asta e tot ceea ce contează. Sunt norocos că mai am încă forță să lupt, a povestit Sam, în vârstă de 28 de ani, care a avut probleme cu drogurile încă de la 14 ani, potrivit nytimes.com.

Cel mai afectat oraș din Statele Unite ale Americii de acest nou drog este Philadelphia. Autoritățile americane încearcă prin diferite campanii să conștientizeze populația de pericolul acestuia.

Foto: news18.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot