Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie? Nu, nu a fost Pablo Escobar!

06.02.2023
Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie? Nu, nu a fost Pablo Escobar!

De-a lungul istoriei, viciile au urmat omenirea peste tot. Fie c─â vorbim despre tutun, alcool sau droguri, acestea au f─âcut ╚Öi fac parte din via╚Ťa cotidian─â. Cele mai periculoase dintre ele, drogurile, reprezint─â ╚Öi ast─âzi un tabu pentru cele mai multe ╚Ť─âri. Altele, au ├«n╚Ťeles nevoia oamenilor de consum ╚Öi au adaptat legile, f─âc├óndu-le legale, profit├ónd economic de pe urma lor. Cine a fost cel mai mare traficant din istorie? Cinematografia ╚Ťine departe acest detaliu care poate sup─âra anumite familii.

Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie?

droguri

De╚Öi am v─âzut numeroase seriale sau documentare ├«n care trafican╚Ťii de droguri proveneau din America Latin─â, ├«n special din Mexic, nu de acolo vine cel mai mare contrabandist din istorie. Cum sugereaz─â ╚Öi poza de mai sus, liderul drogurilor vine dintr-o familie nobiliar─â, cu vechi leg─âturi imperiale.

Potrivit datelor istorice, cel mai mare traficant de droguri din istorie provine din Marea Britanie. Este vorba despre ÔÇ×bunica EuropeiÔÇŁ, Regina Victoria. Faptul c─â aceast─â opera╚Ťiune se realiza ├«n mod legal, la cererea ei, face ca fosta alte╚Ť─â regal─â s─â nu fie definit─â ca ÔÇ×traficantÔÇŁ.

Din pl─âcerea britanicilor de a consuma ceai, cel mai mult provenind din China, Imperiul Britanic a c─âutat ╚Öi alte modalit─â╚Ťi de a importa acest produs. ├Än felul acesta a fost descoperit opiu, care cre╚Ötea nativ ├«n India, loc pe care britanicii ├«l controlau ├«n totalitate. Fiind definit ca un analgezic puternic, chinezii au fost atra╚Öi de el ╚Öi erau dispu╚Öi s─â pl─âteasc─â o avere pentru acest drog.

Cu ajutorul acestuia, Regina Elisabeta a reu╚Öit s─â aduc─â acas─â cantit─â╚Ťi semnificative de ceai, ├«n schimbul opiumului mult dorit de care chinezii deveniser─â dependen╚Ťi. Propriile relat─âri ale Reginei Victoria o descriu ca fiind o persoan─â puternic─â, care impunea respectÔÇŽ, dar care consuma ╚Öi droguri. Aceasta a folosit opium ╚Öi cocain─â ├«n fiecare zi. De╚Öi opiumul se fuma din pip─â, regina ingera sub form─â de laudanum, compus 90% alcool ╚Öi 10% opium. Cel─âlalt drog, cocaina, nu era ilegal la timpul respectiv. Regina Victoria obi╚Önuia s─â consume cocain─â sub form─â de gum─â de mestecat.

Pablo Escobar vs. El Chapo. Cine a fost mai periculos?

Pablo Escobar a fost descris ca fiind cel mai bogat traficant de droguri la vremea sa. Dup─â ce acesta a fost asasinat de c─âtre autorit─â╚Ťi, alt lider a ├«nceput s─â creasc─â. El Chapo a fost urm─ârit ani la r├ónd de autorit─â╚Ťi, iar ├«n momentul ├«n care a fost ├«ncarcerat, nu o dat─â a reu╚Öit s─â scape.

La origini, Pablo Escobar a fost considerat un om bun care provenea de pe str─âzile societ─â╚Ťii. Cu banii acestuia, au fost construite numeroase ╚Öcoli ╚Öi case. Conform departamentului anti drog din Statele Unite ale Americii, El Chapo sau Joaquin Guzman a fost cel mai notoriu baron al drogurilor, dep─â╚Öindu-l pe Escobar ├«n fapte criminale.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuv├ónt─âtoarele au fost ├«nzestrate cu calit─â╚Ťi fizice, a╚Öa cum este cazul leilor, papagalilor, p─âunilor sau leoparzilor. Exist─â animale mai pu╚Ťin frumoase care ├«╚Öi au locul bine... cite╚Öte tot
Care este cea mai veche ╚Ťar─â din Europa cu grani╚Ťele neschimbate? Uluitor! A r─âmas la fel din 1278!
Care este cea mai veche ╚Ťar─â din Europa cu grani╚Ťele neschimbate? Uluitor! A r─âmas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, grani╚Ťele statelor din Europa au fost ├«ntr-o continu─â schimbare. Nenum─âratele r─âzboaie purtate pe ÔÇ×B─âtr├ónul ContinentÔÇŁ au f─âcut ca frontierele dintre state s─â... cite╚Öte tot
Pizza Hut ╚Öi Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru to╚Ťi iubitorii de pizza
Pizza Hut ╚Öi Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru to╚Ťi iubitorii de pizza
De la inova╚Ťiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost ├«ntotdeauna create chiar ╚Öi pentru cele mai preten╚Ťioase gusturi, ajung├ónd ├«n scurt timp s─â fie pe placul tuturor.... cite╚Öte tot