Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie? Nu, nu a fost Pablo Escobar!

06.02.2023
Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie? Nu, nu a fost Pablo Escobar!

De-a lungul istoriei, viciile au urmat omenirea peste tot. Fie c─â vorbim despre tutun, alcool sau droguri, acestea au f─âcut ╚Öi fac parte din via╚Ťa cotidian─â. Cele mai periculoase dintre ele, drogurile, reprezint─â ╚Öi ast─âzi un tabu pentru cele mai multe ╚Ť─âri. Altele, au ├«n╚Ťeles nevoia oamenilor de consum ╚Öi au adaptat legile, f─âc├óndu-le legale, profit├ónd economic de pe urma lor. Cine a fost cel mai mare traficant din istorie? Cinematografia ╚Ťine departe acest detaliu care poate sup─âra anumite familii.

Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie?

droguri

De╚Öi am v─âzut numeroase seriale sau documentare ├«n care trafican╚Ťii de droguri proveneau din America Latin─â, ├«n special din Mexic, nu de acolo vine cel mai mare contrabandist din istorie. Cum sugereaz─â ╚Öi poza de mai sus, liderul drogurilor vine dintr-o familie nobiliar─â, cu vechi leg─âturi imperiale.

Potrivit datelor istorice, cel mai mare traficant de droguri din istorie provine din Marea Britanie. Este vorba despre ÔÇ×bunica EuropeiÔÇŁ, Regina Victoria. Faptul c─â aceast─â opera╚Ťiune se realiza ├«n mod legal, la cererea ei, face ca fosta alte╚Ť─â regal─â s─â nu fie definit─â ca ÔÇ×traficantÔÇŁ.

Din pl─âcerea britanicilor de a consuma ceai, cel mai mult provenind din China, Imperiul Britanic a c─âutat ╚Öi alte modalit─â╚Ťi de a importa acest produs. ├Än felul acesta a fost descoperit opiu, care cre╚Ötea nativ ├«n India, loc pe care britanicii ├«l controlau ├«n totalitate. Fiind definit ca un analgezic puternic, chinezii au fost atra╚Öi de el ╚Öi erau dispu╚Öi s─â pl─âteasc─â o avere pentru acest drog.

Cu ajutorul acestuia, Regina Elisabeta a reu╚Öit s─â aduc─â acas─â cantit─â╚Ťi semnificative de ceai, ├«n schimbul opiumului mult dorit de care chinezii deveniser─â dependen╚Ťi. Propriile relat─âri ale Reginei Victoria o descriu ca fiind o persoan─â puternic─â, care impunea respectÔÇŽ, dar care consuma ╚Öi droguri. Aceasta a folosit opium ╚Öi cocain─â ├«n fiecare zi. De╚Öi opiumul se fuma din pip─â, regina ingera sub form─â de laudanum, compus 90% alcool ╚Öi 10% opium. Cel─âlalt drog, cocaina, nu era ilegal la timpul respectiv. Regina Victoria obi╚Önuia s─â consume cocain─â sub form─â de gum─â de mestecat.

Pablo Escobar vs. El Chapo. Cine a fost mai periculos?

Pablo Escobar a fost descris ca fiind cel mai bogat traficant de droguri la vremea sa. Dup─â ce acesta a fost asasinat de c─âtre autorit─â╚Ťi, alt lider a ├«nceput s─â creasc─â. El Chapo a fost urm─ârit ani la r├ónd de autorit─â╚Ťi, iar ├«n momentul ├«n care a fost ├«ncarcerat, nu o dat─â a reu╚Öit s─â scape.

La origini, Pablo Escobar a fost considerat un om bun care provenea de pe str─âzile societ─â╚Ťii. Cu banii acestuia, au fost construite numeroase ╚Öcoli ╚Öi case. Conform departamentului anti drog din Statele Unite ale Americii, El Chapo sau Joaquin Guzman a fost cel mai notoriu baron al drogurilor, dep─â╚Öindu-l pe Escobar ├«n fapte criminale.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din ╚Ťar─â cu numele de Bucure╚Öti NU a fost capitala Rom├óniei. Unde se afla primul… Bucure╚Öti?
Prima localitate din ╚Ťar─â cu numele de Bucure╚Öti NU a fost capitala Rom├óniei. Unde se afla primul… Bucure╚Öti?
Cu to╚Ťii ╚Ötim c─â Bucure╚Öti este capitala Rom├óniei ╚Öi nicio localitate din ╚Ťar─â nu mai are aceast─â denumire. Lucrurile ├«ns─â nu au stat tot timpul a╚Öa, iar numele de ÔÇ×Bucure╚ÖtiÔÇŁ a fost... cite╚Öte tot
Ce este un barter? Cum a ap─ârut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a ap─ârut ideea de barter?
├Äntr-o lume ├«n care tranzac╚Ťiile comerciale sunt dominate de moned─â ╚Öi bani electronici, conceptul de barter ofer─â o incursiune fascinant─â ├«n forme mai vechi ╚Öi mai directe de comer╚Ť.... cite╚Öte tot