Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie? Nu, nu a fost Pablo Escobar!

06.02.2023
Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie? Nu, nu a fost Pablo Escobar!

De-a lungul istoriei, viciile au urmat omenirea peste tot. Fie că vorbim despre tutun, alcool sau droguri, acestea au făcut și fac parte din viața cotidiană. Cele mai periculoase dintre ele, drogurile, reprezintă și astăzi un tabu pentru cele mai multe țări. Altele, au înțeles nevoia oamenilor de consum și au adaptat legile, făcându-le legale, profitând economic de pe urma lor. Cine a fost cel mai mare traficant din istorie? Cinematografia ține departe acest detaliu care poate supăra anumite familii.

Cine a fost cel mai mare traficant de droguri din istorie?

droguri

Deși am văzut numeroase seriale sau documentare în care traficanții de droguri proveneau din America Latină, în special din Mexic, nu de acolo vine cel mai mare contrabandist din istorie. Cum sugerează și poza de mai sus, liderul drogurilor vine dintr-o familie nobiliară, cu vechi legături imperiale.

Potrivit datelor istorice, cel mai mare traficant de droguri din istorie provine din Marea Britanie. Este vorba despre „bunica Europei”, Regina Victoria. Faptul că această operațiune se realiza în mod legal, la cererea ei, face ca fosta alteță regală să nu fie definită ca „traficant”.

Din plăcerea britanicilor de a consuma ceai, cel mai mult provenind din China, Imperiul Britanic a căutat și alte modalități de a importa acest produs. În felul acesta a fost descoperit opiu, care creștea nativ în India, loc pe care britanicii îl controlau în totalitate. Fiind definit ca un analgezic puternic, chinezii au fost atrași de el și erau dispuși să plătească o avere pentru acest drog.

Cu ajutorul acestuia, Regina Elisabeta a reușit să aducă acasă cantități semnificative de ceai, în schimbul opiumului mult dorit de care chinezii deveniseră dependenți. Propriile relatări ale Reginei Victoria o descriu ca fiind o persoană puternică, care impunea respect…, dar care consuma și droguri. Aceasta a folosit opium și cocaină în fiecare zi. Deși opiumul se fuma din pipă, regina ingera sub formă de laudanum, compus 90% alcool și 10% opium. Celălalt drog, cocaina, nu era ilegal la timpul respectiv. Regina Victoria obișnuia să consume cocaină sub formă de gumă de mestecat.

Pablo Escobar vs. El Chapo. Cine a fost mai periculos?

Pablo Escobar a fost descris ca fiind cel mai bogat traficant de droguri la vremea sa. După ce acesta a fost asasinat de către autorități, alt lider a început să crească. El Chapo a fost urmărit ani la rând de autorități, iar în momentul în care a fost încarcerat, nu o dată a reușit să scape.

La origini, Pablo Escobar a fost considerat un om bun care provenea de pe străzile societății. Cu banii acestuia, au fost construite numeroase școli și case. Conform departamentului anti drog din Statele Unite ale Americii, El Chapo sau Joaquin Guzman a fost cel mai notoriu baron al drogurilor, depășindu-l pe Escobar în fapte criminale.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot