Zece țări unde marijuana este legală

06.01.2023
Zece țări unde marijuana este legală

Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma sub diferite forme, precum țigări, dulciuri și așa mai departe. Cu toate acestea, cele mai multe țări interzic drogurile sub orice formă, dar în anumite state legislația este mai permisivă. 

În ce țări drogurile sunt legale?

1. Țările de Jos. În vechea Olanda nu este legal sa vă cumpărați droguri pentru a le consuma acasă, însă sunt baruri speciale unde vă puteți bucura de ele fără a încălca legea. În timpul pandemiei de coronavirus aceste cafenele au fost închise, însă autoritățile le-au deschis la scurt timp.

2. Canada. În această țară, persoanele care au minim 18 ani pot deține în mod legal până la 30 de grame de droguri, în public. Totodată, pot deține și patru plante de marijuana acasă. Potrivit legilor în vigoare, oamenii pot cumpăra marijuana doar de la producătorii și comercianții autorizați.

3. Uruguay. Aici, oamenii se pot îndrepta către farmacii pentru a achiziționa marijuana în scopuri recreative. Cu toate acestea, ei vor trebui mai întâi să se înregistreze oficial la un organism de reglementare. Țara a legalizat consumul recreațional de marijuana, în anul 2013, pentru persoanele cu vârsta de minim 18.

4. Africa de Sud. Curtea Constituțională a țării a dezincriminat deținerea, cultivarea și utilizarea drogurilor de către adulți, în privat, în 2018. Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și consumarea acestora în spațiul public este interzisă.

5. Jamaica. Țara lui Bob Marley. În această zonă a lumii utilizarea canabisului în scopuri medicinale și religioase este permisă. Jamaica a legalizat drogurile în anul 2015. Practicy, nu există nicio restricție.

6. Costa Rica. Utilizarea canabisului este oarecum ilegală în Costa Rica, dar fumatul este destul de comun aici, deoarece nu implică nicio sancțiune legală. Vânzarea de canabis este, totuși, pedepsită de lege.

7. Columbia. În această țară, vânzarea de marijuana este încă ilegală. Surprinzător, însă, legea permite creșterea a maxim 20 de plante pentru uz personal. Clima este favorabilă aici pentru plante. Autoritățile columbiene au dezincriminat deținerea a până la 20 de grame de marijuana.

8. Spania. Autoritățile spaniole au legalizat complet cluburile unde se fumează droguri, în 2017, în Catalonia. Fumatul este permis și public, neexistând nicio sancțiune.

9. Belize. Acest stat a dezincriminat canabisul, maxim 10 grame, în 2017. Drogul poate fi consumat oriunde, atâta timp cât există o prescripție pentru el.

10. Cehia. Utilizarea medicinală a marijuanei este legală aici de ceva timp. Cea mai mare parte a marijuanei este importată. Țara a dezincriminat deținerea a până la 15 grame din acest drog, potrivit curlytales.com.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot