Zece țări unde marijuana este legală

06.01.2023
Zece țări unde marijuana este legală

Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma sub diferite forme, precum țigări, dulciuri și așa mai departe. Cu toate acestea, cele mai multe țări interzic drogurile sub orice formă, dar în anumite state legislația este mai permisivă. 

În ce țări drogurile sunt legale?

1. Țările de Jos. În vechea Olanda nu este legal sa vă cumpărați droguri pentru a le consuma acasă, însă sunt baruri speciale unde vă puteți bucura de ele fără a încălca legea. În timpul pandemiei de coronavirus aceste cafenele au fost închise, însă autoritățile le-au deschis la scurt timp.

2. Canada. În această țară, persoanele care au minim 18 ani pot deține în mod legal până la 30 de grame de droguri, în public. Totodată, pot deține și patru plante de marijuana acasă. Potrivit legilor în vigoare, oamenii pot cumpăra marijuana doar de la producătorii și comercianții autorizați.

3. Uruguay. Aici, oamenii se pot îndrepta către farmacii pentru a achiziționa marijuana în scopuri recreative. Cu toate acestea, ei vor trebui mai întâi să se înregistreze oficial la un organism de reglementare. Țara a legalizat consumul recreațional de marijuana, în anul 2013, pentru persoanele cu vârsta de minim 18.

4. Africa de Sud. Curtea Constituțională a țării a dezincriminat deținerea, cultivarea și utilizarea drogurilor de către adulți, în privat, în 2018. Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și consumarea acestora în spațiul public este interzisă.

5. Jamaica. Țara lui Bob Marley. În această zonă a lumii utilizarea canabisului în scopuri medicinale și religioase este permisă. Jamaica a legalizat drogurile în anul 2015. Practicy, nu există nicio restricție.

6. Costa Rica. Utilizarea canabisului este oarecum ilegală în Costa Rica, dar fumatul este destul de comun aici, deoarece nu implică nicio sancțiune legală. Vânzarea de canabis este, totuși, pedepsită de lege.

7. Columbia. În această țară, vânzarea de marijuana este încă ilegală. Surprinzător, însă, legea permite creșterea a maxim 20 de plante pentru uz personal. Clima este favorabilă aici pentru plante. Autoritățile columbiene au dezincriminat deținerea a până la 20 de grame de marijuana.

8. Spania. Autoritățile spaniole au legalizat complet cluburile unde se fumează droguri, în 2017, în Catalonia. Fumatul este permis și public, neexistând nicio sancțiune.

9. Belize. Acest stat a dezincriminat canabisul, maxim 10 grame, în 2017. Drogul poate fi consumat oriunde, atâta timp cât există o prescripție pentru el.

10. Cehia. Utilizarea medicinală a marijuanei este legală aici de ceva timp. Cea mai mare parte a marijuanei este importată. Țara a dezincriminat deținerea a până la 15 grame din acest drog, potrivit curlytales.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot