Zece țări unde marijuana este legală

06.01.2023
Zece țări unde marijuana este legală

Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma sub diferite forme, precum țigări, dulciuri și așa mai departe. Cu toate acestea, cele mai multe țări interzic drogurile sub orice formă, dar în anumite state legislația este mai permisivă. 

În ce țări drogurile sunt legale?

1. Țările de Jos. În vechea Olanda nu este legal sa vă cumpărați droguri pentru a le consuma acasă, însă sunt baruri speciale unde vă puteți bucura de ele fără a încălca legea. În timpul pandemiei de coronavirus aceste cafenele au fost închise, însă autoritățile le-au deschis la scurt timp.

2. Canada. În această țară, persoanele care au minim 18 ani pot deține în mod legal până la 30 de grame de droguri, în public. Totodată, pot deține și patru plante de marijuana acasă. Potrivit legilor în vigoare, oamenii pot cumpăra marijuana doar de la producătorii și comercianții autorizați.

3. Uruguay. Aici, oamenii se pot îndrepta către farmacii pentru a achiziționa marijuana în scopuri recreative. Cu toate acestea, ei vor trebui mai întâi să se înregistreze oficial la un organism de reglementare. Țara a legalizat consumul recreațional de marijuana, în anul 2013, pentru persoanele cu vârsta de minim 18.

4. Africa de Sud. Curtea Constituțională a țării a dezincriminat deținerea, cultivarea și utilizarea drogurilor de către adulți, în privat, în 2018. Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și consumarea acestora în spațiul public este interzisă.

5. Jamaica. Țara lui Bob Marley. În această zonă a lumii utilizarea canabisului în scopuri medicinale și religioase este permisă. Jamaica a legalizat drogurile în anul 2015. Practicy, nu există nicio restricție.

6. Costa Rica. Utilizarea canabisului este oarecum ilegală în Costa Rica, dar fumatul este destul de comun aici, deoarece nu implică nicio sancțiune legală. Vânzarea de canabis este, totuși, pedepsită de lege.

7. Columbia. În această țară, vânzarea de marijuana este încă ilegală. Surprinzător, însă, legea permite creșterea a maxim 20 de plante pentru uz personal. Clima este favorabilă aici pentru plante. Autoritățile columbiene au dezincriminat deținerea a până la 20 de grame de marijuana.

8. Spania. Autoritățile spaniole au legalizat complet cluburile unde se fumează droguri, în 2017, în Catalonia. Fumatul este permis și public, neexistând nicio sancțiune.

9. Belize. Acest stat a dezincriminat canabisul, maxim 10 grame, în 2017. Drogul poate fi consumat oriunde, atâta timp cât există o prescripție pentru el.

10. Cehia. Utilizarea medicinală a marijuanei este legală aici de ceva timp. Cea mai mare parte a marijuanei este importată. Țara a dezincriminat deținerea a până la 15 grame din acest drog, potrivit curlytales.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot