Zece țări unde marijuana este legală

06.01.2023
Zece țări unde marijuana este legală

Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma sub diferite forme, precum țigări, dulciuri și așa mai departe. Cu toate acestea, cele mai multe țări interzic drogurile sub orice formă, dar în anumite state legislația este mai permisivă. 

În ce țări drogurile sunt legale?

1. Țările de Jos. În vechea Olanda nu este legal sa vă cumpărați droguri pentru a le consuma acasă, însă sunt baruri speciale unde vă puteți bucura de ele fără a încălca legea. În timpul pandemiei de coronavirus aceste cafenele au fost închise, însă autoritățile le-au deschis la scurt timp.

2. Canada. În această țară, persoanele care au minim 18 ani pot deține în mod legal până la 30 de grame de droguri, în public. Totodată, pot deține și patru plante de marijuana acasă. Potrivit legilor în vigoare, oamenii pot cumpăra marijuana doar de la producătorii și comercianții autorizați.

3. Uruguay. Aici, oamenii se pot îndrepta către farmacii pentru a achiziționa marijuana în scopuri recreative. Cu toate acestea, ei vor trebui mai întâi să se înregistreze oficial la un organism de reglementare. Țara a legalizat consumul recreațional de marijuana, în anul 2013, pentru persoanele cu vârsta de minim 18.

4. Africa de Sud. Curtea Constituțională a țării a dezincriminat deținerea, cultivarea și utilizarea drogurilor de către adulți, în privat, în 2018. Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și consumarea acestora în spațiul public este interzisă.

5. Jamaica. Țara lui Bob Marley. În această zonă a lumii utilizarea canabisului în scopuri medicinale și religioase este permisă. Jamaica a legalizat drogurile în anul 2015. Practicy, nu există nicio restricție.

6. Costa Rica. Utilizarea canabisului este oarecum ilegală în Costa Rica, dar fumatul este destul de comun aici, deoarece nu implică nicio sancțiune legală. Vânzarea de canabis este, totuși, pedepsită de lege.

7. Columbia. În această țară, vânzarea de marijuana este încă ilegală. Surprinzător, însă, legea permite creșterea a maxim 20 de plante pentru uz personal. Clima este favorabilă aici pentru plante. Autoritățile columbiene au dezincriminat deținerea a până la 20 de grame de marijuana.

8. Spania. Autoritățile spaniole au legalizat complet cluburile unde se fumează droguri, în 2017, în Catalonia. Fumatul este permis și public, neexistând nicio sancțiune.

9. Belize. Acest stat a dezincriminat canabisul, maxim 10 grame, în 2017. Drogul poate fi consumat oriunde, atâta timp cât există o prescripție pentru el.

10. Cehia. Utilizarea medicinală a marijuanei este legală aici de ceva timp. Cea mai mare parte a marijuanei este importată. Țara a dezincriminat deținerea a până la 15 grame din acest drog, potrivit curlytales.com.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot