Ce este snorkeling? Ce echipament îți trebuie pentru snorkeling?

29.08.2022
Ce este snorkeling? Ce echipament îți trebuie pentru snorkeling?

Vara cei mai mulți oameni preferă să meargă în vacanță la mare sau la ocean. Se aleg aceste zone, fiindcă pot fi făcute tot felul de activități nautice. Mediul acvatic, cu flora și fauna sa, a fost întotdeauna o atracție pentru turiști. Snorkeling-ul îți permite să explorezi această lume nouă cu minim de investiții.

Cum practici snorkeling?

Snorkeling-ul este o activitate sportivă de scufundare/înot la suprafața apei, potrivit Wikipedia.org. Această activitate nautică este relativ nouă și a început să fie practicată tot mai des de oamenii care sunt pasionați de lumea acvatică.

Snorkeling-ul este preferat altor activități sportive nautice, fiindcă este sigur adică nu implică niciun fel de pericol, și necesită un minim de investiții. Trebuie precizat că termenul de „snorkeling” nu există în limba română, iar o traducere aproximativă ar fi „înot de locomoție” sau „scufundare cu tub de respirat”. Denumirea sa vine de la cuvântul german „schnorchel”, care înseamnă „a sforăi”, au scris cei de la hervis.ro.

Persoanele care practică snorkeling-ul au un singur scop, descoperirea mediului marin, cu toată flora și fauna lui. Partea bună la această activitate sportivă nautică este că nu trebuie să fii un înotător profesionist pentru a te bucura de mediul acvatic. Snorkeling-ul poate fi practicat pe orice suprafață de apă, fie ea dulce sau sărată, mai mult sau mai puțin adâncă, însă întotdeauna limpede pentru a avea o bună vizibilitate a lumii marine.

Ce echipamente îți trebuie pentru a practica snorkeling?

Din fericire, snorkeling-ul nu este o activitate foarte costisitoare. Echipamentul de bază pentru acest sport nautic cuprinde: un vizor, un tub de respirat și labe pentru înotat. Acolo unde apa este mai rece, specialiștii în domeniu recomandă și un costum special de scufundare din neopren.

Snorkelingul se aseamănă cu scuba diving, numai că acesta din urmă se practică la adâncimi mai mari și necesită ceva experiență. În schimb, snorkeling-ul se practică la suprafața apei și este accesibil tuturor persoanelor care vor să descopere o lume complet nouă. Partea bună a acestei activități nautice este că la fiecare scufundare vei avea parte de surprize și priveliști noi.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot