Ce este snorkeling? Ce echipament îți trebuie pentru snorkeling?

29.08.2022
Ce este snorkeling? Ce echipament îți trebuie pentru snorkeling?

Vara cei mai mulți oameni preferă să meargă în vacanță la mare sau la ocean. Se aleg aceste zone, fiindcă pot fi făcute tot felul de activități nautice. Mediul acvatic, cu flora și fauna sa, a fost întotdeauna o atracție pentru turiști. Snorkeling-ul îți permite să explorezi această lume nouă cu minim de investiții.

Cum practici snorkeling?

Snorkeling-ul este o activitate sportivă de scufundare/înot la suprafața apei, potrivit Wikipedia.org. Această activitate nautică este relativ nouă și a început să fie practicată tot mai des de oamenii care sunt pasionați de lumea acvatică.

Snorkeling-ul este preferat altor activități sportive nautice, fiindcă este sigur adică nu implică niciun fel de pericol, și necesită un minim de investiții. Trebuie precizat că termenul de „snorkeling” nu există în limba română, iar o traducere aproximativă ar fi „înot de locomoție” sau „scufundare cu tub de respirat”. Denumirea sa vine de la cuvântul german „schnorchel”, care înseamnă „a sforăi”, au scris cei de la hervis.ro.

Persoanele care practică snorkeling-ul au un singur scop, descoperirea mediului marin, cu toată flora și fauna lui. Partea bună la această activitate sportivă nautică este că nu trebuie să fii un înotător profesionist pentru a te bucura de mediul acvatic. Snorkeling-ul poate fi practicat pe orice suprafață de apă, fie ea dulce sau sărată, mai mult sau mai puțin adâncă, însă întotdeauna limpede pentru a avea o bună vizibilitate a lumii marine.

Ce echipamente îți trebuie pentru a practica snorkeling?

Din fericire, snorkeling-ul nu este o activitate foarte costisitoare. Echipamentul de bază pentru acest sport nautic cuprinde: un vizor, un tub de respirat și labe pentru înotat. Acolo unde apa este mai rece, specialiștii în domeniu recomandă și un costum special de scufundare din neopren.

Snorkelingul se aseamănă cu scuba diving, numai că acesta din urmă se practică la adâncimi mai mari și necesită ceva experiență. În schimb, snorkeling-ul se practică la suprafața apei și este accesibil tuturor persoanelor care vor să descopere o lume complet nouă. Partea bună a acestei activități nautice este că la fiecare scufundare vei avea parte de surprize și priveliști noi.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot