Ce este snorkeling? Ce echipament îți trebuie pentru snorkeling?

29.08.2022
Ce este snorkeling? Ce echipament îți trebuie pentru snorkeling?

Vara cei mai mulți oameni preferă să meargă în vacanță la mare sau la ocean. Se aleg aceste zone, fiindcă pot fi făcute tot felul de activități nautice. Mediul acvatic, cu flora și fauna sa, a fost întotdeauna o atracție pentru turiști. Snorkeling-ul îți permite să explorezi această lume nouă cu minim de investiții.

Cum practici snorkeling?

Snorkeling-ul este o activitate sportivă de scufundare/înot la suprafața apei, potrivit Wikipedia.org. Această activitate nautică este relativ nouă și a început să fie practicată tot mai des de oamenii care sunt pasionați de lumea acvatică.

Snorkeling-ul este preferat altor activități sportive nautice, fiindcă este sigur adică nu implică niciun fel de pericol, și necesită un minim de investiții. Trebuie precizat că termenul de „snorkeling” nu există în limba română, iar o traducere aproximativă ar fi „înot de locomoție” sau „scufundare cu tub de respirat”. Denumirea sa vine de la cuvântul german „schnorchel”, care înseamnă „a sforăi”, au scris cei de la hervis.ro.

Persoanele care practică snorkeling-ul au un singur scop, descoperirea mediului marin, cu toată flora și fauna lui. Partea bună la această activitate sportivă nautică este că nu trebuie să fii un înotător profesionist pentru a te bucura de mediul acvatic. Snorkeling-ul poate fi practicat pe orice suprafață de apă, fie ea dulce sau sărată, mai mult sau mai puțin adâncă, însă întotdeauna limpede pentru a avea o bună vizibilitate a lumii marine.

Ce echipamente îți trebuie pentru a practica snorkeling?

Din fericire, snorkeling-ul nu este o activitate foarte costisitoare. Echipamentul de bază pentru acest sport nautic cuprinde: un vizor, un tub de respirat și labe pentru înotat. Acolo unde apa este mai rece, specialiștii în domeniu recomandă și un costum special de scufundare din neopren.

Snorkelingul se aseamănă cu scuba diving, numai că acesta din urmă se practică la adâncimi mai mari și necesită ceva experiență. În schimb, snorkeling-ul se practică la suprafața apei și este accesibil tuturor persoanelor care vor să descopere o lume complet nouă. Partea bună a acestei activități nautice este că la fiecare scufundare vei avea parte de surprize și priveliști noi.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot