Cum poți învăța să înoți singur? Iată care sunt pașii

05.07.2021
Cum poți învăța să înoți singur? Iată care sunt pașii

Marginea unei piscine este un loc bun pentru a învăța să înoți singur. Înotul implică respirația, lovirea cu picioarele și mișcarea brațelor. Acestea sunt lucruri pe care le poți parcurge unul câte unul în apă puțin adâncă.

Posibil cea mai simplă mișcare pentru un începător este crawl-ul frontal. Odată ce ai înțeles cum să stai deasupra apei, poți practica și învăța alte tipuri de înot.

Cum poți învăța să înoți singur? Iată care sunt pașii

1. Cum se începe? Stai cu spatele la capătul bazinului, respiră și apleacă-te înainte până când fața ta este complet în apă. Urechile trebuie să fie la linia apei. Țineți această poziție timp de două secunde, întoarceți încet capul într-o parte și expirați în apă. Revin-o în picioare.

2. Inspiră și expiră. Ține brațele afară în lateral, cu palmele în jos cu degetele unite. Respiră și apleacă-te înainte. Cu fața în apă, adu brațul drept în sus și afară din apă și adu-l în fața ta.

Când mâna ta intră în contact cu apa, trage brațul în jos și fă o mișcare circulară sub apă până când mâna este în spatele tău. Palma ta ar trebui să fie ridicată în acest moment. Întoarce capul spre dreapta și respiră din nouă pe gură fără a ridica capul. Întoarce-ți capul înapoi și expirăi pe gură sau nas cu fața în apă.

3. Mișcare completă, respirație completă. Repetați mișcarea și exercițiul de respirație până când le veți executa fără a scoate capul din apă. Brațele propulsează partea din față a corpului și lovirea cu picioarele va împiedica scufundarea trunchiului. Swimming.org sugerează să-ți reamintești să-ți păstrezi corpul cât mai drept posibil la suprafața apei.

4. Ține-te cu mâinile de marginea piscinei. Extinde-ți brațele, ridică ambele picioare împreună până când brațele, corpul și picioarele sunt în linie dreaptă, departe de margine. Întoarce-ți capul într-o parte și trage o gură de aer.

Ține genunchii drepți și dă din picioare din șold. Dă din picioare rapid fără să le scoți din apă, astfel încât să nu stropești. Expiră sub apă, întoarce capul și inspiră din nou. Continuă mișcările și respirația până când te simți confortabil.

Statisticile privind înotul arată că 30 de minute vor arde aproximativ 223 de calorii pentru o persoană de 155 de kilograme, potrivit Harvard Health Publishing.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot