Ce este serviciul PayPal?

01.11.2022
Ce este serviciul PayPal?

Curiozitatea și avansul în cunoștințe face parte din ADN-ul uman. Încă de la apariția motorului cu abur, oamenii de știință și persoanele private au început o așa zisă cursă a dezvoltării. De la inventarea roții în preistoric, am ajuns la realizarea unor plăți bancare printr-un simplu dispozitiv. Ce este serviciul PayPal și când a apărut?

Ce este PayPal? Cum a schimbat viața oamenilor?

PayPal

Lansată în anul 1988, PayPal s-a transformat în una dintre cele mai valoroase companii existente. Compania a facilitat crucial plățile în cadrul internetului. Acesta este un serviciu de plăți, utilizat pentru achitarea sumelor de nivel mici și medii. În prezent, are peste 429 milioane de utilizatori activi, în peste 200 de țări și 100 de monede diferite.

A fost înființată de către 3 vizionari, pe nume Max Levchin, Peter Thiel și Luke Nosek. În luna martie a anului 2000, compania a fuzionat cu X.com, serviciu deținut de Elon Musk. În anul 2022, PayPal a fost clasată pe locul 143 în clasamentul Fortune 500, loc unde se regăsesc cele mai mari corporații din Statele Unite.

Lansarea platformei a coincis cu un boom al cumpărăturilor online. Internetul devenise ușor de utilizat, din ce în ce mai mulți oameni având acces la el. Cu toate acestea, lipsa unei modalități de plată directă a creat multe probleme. PayPal a venit cu revoluționarea pieței. Până în acel moment, tranzacțiile online trebuiau realizate prin intermediul unui cec. În prezent, veniturile companiei depășesc 6.8 miliarde de dolari, iar acțiunile companiei sunt cotate la 83 dolari.

PayPal este activă la viața zilnică și se implică direct în campanii de ajutorare. În martie 2022, firma și-a extins serviciile pentru conturile din Ucraina, permițându-le cetățenilor să trimită și să primească bani de la prieteni și familie. Anterior, utilizatorii ucraineni puteau doar să trimită bani.

Care sunt cele mai mari companii?

Cele mai mari companii ale lumii ne influențează deciziile zilnice. Unele dintre ele ne ajută să ajungem mai repede la serviciu, iar altele ne ajută să decidem cu câtă motorină vom alimenta mașina.

  1. Apple. În prezent, compania americană specializată în tehnologie este cotată ca fiind cea mai valoroasă din lume. Veniturile anuale depășesc 378 miliarde de dolari, iar cota de piață este de aproximativ 2.6 trilioane de dolari.
  2. Saudi Aramco. Saudi Arabian Oil este o companie care se bazează pe exportul de petrol și gaze cu sediul în Arabia Saudită. Aceasta operează de asemenea și în domeniul produselor chimice. Cota ei de piață se ridică la peste 2.3 trilioane de dolari, iar veniturile anuale depășesc 346 miliarde de dolari.
  3. Microsoft Corporation. Compania fondată de Bill Gates reprezintă un lider mondial când vine vorba de tehnologie. Microsoft este un dezvoltator de dispozitive și servicii la nivel mondial. Cota de piață a companiei depășește 2 trilioane de dolari, pe când veniturile anuale sunt peste 185 miliarde de dolari.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot