Ce este serviciul PayPal?

01.11.2022
Ce este serviciul PayPal?

Curiozitatea și avansul în cunoștințe face parte din ADN-ul uman. Încă de la apariția motorului cu abur, oamenii de știință și persoanele private au început o așa zisă cursă a dezvoltării. De la inventarea roții în preistoric, am ajuns la realizarea unor plăți bancare printr-un simplu dispozitiv. Ce este serviciul PayPal și când a apărut?

Ce este PayPal? Cum a schimbat viața oamenilor?

PayPal

Lansată în anul 1988, PayPal s-a transformat în una dintre cele mai valoroase companii existente. Compania a facilitat crucial plățile în cadrul internetului. Acesta este un serviciu de plăți, utilizat pentru achitarea sumelor de nivel mici și medii. În prezent, are peste 429 milioane de utilizatori activi, în peste 200 de țări și 100 de monede diferite.

A fost înființată de către 3 vizionari, pe nume Max Levchin, Peter Thiel și Luke Nosek. În luna martie a anului 2000, compania a fuzionat cu X.com, serviciu deținut de Elon Musk. În anul 2022, PayPal a fost clasată pe locul 143 în clasamentul Fortune 500, loc unde se regăsesc cele mai mari corporații din Statele Unite.

Lansarea platformei a coincis cu un boom al cumpărăturilor online. Internetul devenise ușor de utilizat, din ce în ce mai mulți oameni având acces la el. Cu toate acestea, lipsa unei modalități de plată directă a creat multe probleme. PayPal a venit cu revoluționarea pieței. Până în acel moment, tranzacțiile online trebuiau realizate prin intermediul unui cec. În prezent, veniturile companiei depășesc 6.8 miliarde de dolari, iar acțiunile companiei sunt cotate la 83 dolari.

PayPal este activă la viața zilnică și se implică direct în campanii de ajutorare. În martie 2022, firma și-a extins serviciile pentru conturile din Ucraina, permițându-le cetățenilor să trimită și să primească bani de la prieteni și familie. Anterior, utilizatorii ucraineni puteau doar să trimită bani.

Care sunt cele mai mari companii?

Cele mai mari companii ale lumii ne influențează deciziile zilnice. Unele dintre ele ne ajută să ajungem mai repede la serviciu, iar altele ne ajută să decidem cu câtă motorină vom alimenta mașina.

  1. Apple. În prezent, compania americană specializată în tehnologie este cotată ca fiind cea mai valoroasă din lume. Veniturile anuale depășesc 378 miliarde de dolari, iar cota de piață este de aproximativ 2.6 trilioane de dolari.
  2. Saudi Aramco. Saudi Arabian Oil este o companie care se bazează pe exportul de petrol și gaze cu sediul în Arabia Saudită. Aceasta operează de asemenea și în domeniul produselor chimice. Cota ei de piață se ridică la peste 2.3 trilioane de dolari, iar veniturile anuale depășesc 346 miliarde de dolari.
  3. Microsoft Corporation. Compania fondată de Bill Gates reprezintă un lider mondial când vine vorba de tehnologie. Microsoft este un dezvoltator de dispozitive și servicii la nivel mondial. Cota de piață a companiei depășește 2 trilioane de dolari, pe când veniturile anuale sunt peste 185 miliarde de dolari.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot