Ce este serviciul PayPal?

01.11.2022
Ce este serviciul PayPal?

Curiozitatea și avansul în cunoștințe face parte din ADN-ul uman. Încă de la apariția motorului cu abur, oamenii de știință și persoanele private au început o așa zisă cursă a dezvoltării. De la inventarea roții în preistoric, am ajuns la realizarea unor plăți bancare printr-un simplu dispozitiv. Ce este serviciul PayPal și când a apărut?

Ce este PayPal? Cum a schimbat viața oamenilor?

PayPal

Lansată în anul 1988, PayPal s-a transformat în una dintre cele mai valoroase companii existente. Compania a facilitat crucial plățile în cadrul internetului. Acesta este un serviciu de plăți, utilizat pentru achitarea sumelor de nivel mici și medii. În prezent, are peste 429 milioane de utilizatori activi, în peste 200 de țări și 100 de monede diferite.

A fost înființată de către 3 vizionari, pe nume Max Levchin, Peter Thiel și Luke Nosek. În luna martie a anului 2000, compania a fuzionat cu X.com, serviciu deținut de Elon Musk. În anul 2022, PayPal a fost clasată pe locul 143 în clasamentul Fortune 500, loc unde se regăsesc cele mai mari corporații din Statele Unite.

Lansarea platformei a coincis cu un boom al cumpărăturilor online. Internetul devenise ușor de utilizat, din ce în ce mai mulți oameni având acces la el. Cu toate acestea, lipsa unei modalități de plată directă a creat multe probleme. PayPal a venit cu revoluționarea pieței. Până în acel moment, tranzacțiile online trebuiau realizate prin intermediul unui cec. În prezent, veniturile companiei depășesc 6.8 miliarde de dolari, iar acțiunile companiei sunt cotate la 83 dolari.

PayPal este activă la viața zilnică și se implică direct în campanii de ajutorare. În martie 2022, firma și-a extins serviciile pentru conturile din Ucraina, permițându-le cetățenilor să trimită și să primească bani de la prieteni și familie. Anterior, utilizatorii ucraineni puteau doar să trimită bani.

Care sunt cele mai mari companii?

Cele mai mari companii ale lumii ne influențează deciziile zilnice. Unele dintre ele ne ajută să ajungem mai repede la serviciu, iar altele ne ajută să decidem cu câtă motorină vom alimenta mașina.

  1. Apple. În prezent, compania americană specializată în tehnologie este cotată ca fiind cea mai valoroasă din lume. Veniturile anuale depășesc 378 miliarde de dolari, iar cota de piață este de aproximativ 2.6 trilioane de dolari.
  2. Saudi Aramco. Saudi Arabian Oil este o companie care se bazează pe exportul de petrol și gaze cu sediul în Arabia Saudită. Aceasta operează de asemenea și în domeniul produselor chimice. Cota ei de piață se ridică la peste 2.3 trilioane de dolari, iar veniturile anuale depășesc 346 miliarde de dolari.
  3. Microsoft Corporation. Compania fondată de Bill Gates reprezintă un lider mondial când vine vorba de tehnologie. Microsoft este un dezvoltator de dispozitive și servicii la nivel mondial. Cota de piață a companiei depășește 2 trilioane de dolari, pe când veniturile anuale sunt peste 185 miliarde de dolari.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising