Ce este Patreon și cum funcționează?

07.04.2022
Ce este Patreon și cum funcționează?

Patreon este una dintre cele mai populare platforme pentru creatorii de conținut, care pot primi bani pentru munca lor de la alți oameni. Cu alte cuvinte, acest site reprezintă o modalitate de a strânge bani cu sume mici, pentru continuarea unei activități în dauna unei finanțări mai mari de la una sau două persoane.

Cine intră pe Patreon?

În mediul online sunt mai multe site-uri prin care poţi strânge bani pentru un anumit proiect, însă Patreon are ca obiectiv finanțarea omului din spatele proiectului. Drept urmare, se poate spune că oamenii care donează devin patroni.

Patreon este dedicat tuturor persoanelor care creează conținut original de la artă, muzică, articole, la desen sau pictură și așa mai departe. De exemplu, un scriitor ar putea a relata povești sau romane, iar un muzician ar putea să-şi încarce propriile melodii.

Așadar, site-ul este concentrat pe creații originale, însă pune la dispoziția utilizatorilor și posibilitatea de a oferi servicii. Astfel, o persoană specializată în amenajarea locuințelor poate oferi sfaturi, contra cost, despre cum o persoană poate să-și mobileze livingul.

Există două tipuri de utilizatori înregistrați pe platformă: creatorii și adepții. În această relație de susținere reciprocă, creatorii își oferă proiectele comunității în schimbul donațiilor, care nu vor determina niciodată creația. Adică, opera, indiferent de caracterul ei, este deja realizată și nu are nevoie de bani pentru ea însăși, ci pentru a permite creatorului de conținut să producă în continuare.

Cum funcționează Patreon?

Patreon oferă un serviciu de abonament pe mai multe niveluri. Cei care sunt mulțumiți de un proiect sau de un creator de conținut pot să își facă abonament la profilul acestuia. Prețurile pot varia, de exemplu, de la un dolar până la 10 dolari. Persoanele care plătesc mai mult pot beneficia și de anumite servicii, cum ar fi în cazul unui cântăreț care oferă lecții de muzică.

Surprinzător este faptul că Patreon poate fi folosit nu numai de persoane individuale, ci și de companii, cum ar fi o revistă digitală, care oferă conținut de calitate în schimbul unui abonament. Trebuie precizat că platforma păstrează 5% din fiecare plată.

Totodată, este bine de știut că un creator de conținut poate păcăli, la început, un abonat să îi finanțeze proiectul, iar Patreon nu face rambursări de bani și nu intervine în această relație, considerând că problema este doar între creator și abonat.

Foto: connect.ro

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot