Ce este Patreon și cum funcționează?

07.04.2022
Ce este Patreon și cum funcționează?

Patreon este una dintre cele mai populare platforme pentru creatorii de conținut, care pot primi bani pentru munca lor de la alți oameni. Cu alte cuvinte, acest site reprezintă o modalitate de a strânge bani cu sume mici, pentru continuarea unei activități în dauna unei finanțări mai mari de la una sau două persoane.

Cine intră pe Patreon?

În mediul online sunt mai multe site-uri prin care poţi strânge bani pentru un anumit proiect, însă Patreon are ca obiectiv finanțarea omului din spatele proiectului. Drept urmare, se poate spune că oamenii care donează devin patroni.

Patreon este dedicat tuturor persoanelor care creează conținut original de la artă, muzică, articole, la desen sau pictură și așa mai departe. De exemplu, un scriitor ar putea a relata povești sau romane, iar un muzician ar putea să-şi încarce propriile melodii.

Așadar, site-ul este concentrat pe creații originale, însă pune la dispoziția utilizatorilor și posibilitatea de a oferi servicii. Astfel, o persoană specializată în amenajarea locuințelor poate oferi sfaturi, contra cost, despre cum o persoană poate să-și mobileze livingul.

Există două tipuri de utilizatori înregistrați pe platformă: creatorii și adepții. În această relație de susținere reciprocă, creatorii își oferă proiectele comunității în schimbul donațiilor, care nu vor determina niciodată creația. Adică, opera, indiferent de caracterul ei, este deja realizată și nu are nevoie de bani pentru ea însăși, ci pentru a permite creatorului de conținut să producă în continuare.

Cum funcționează Patreon?

Patreon oferă un serviciu de abonament pe mai multe niveluri. Cei care sunt mulțumiți de un proiect sau de un creator de conținut pot să își facă abonament la profilul acestuia. Prețurile pot varia, de exemplu, de la un dolar până la 10 dolari. Persoanele care plătesc mai mult pot beneficia și de anumite servicii, cum ar fi în cazul unui cântăreț care oferă lecții de muzică.

Surprinzător este faptul că Patreon poate fi folosit nu numai de persoane individuale, ci și de companii, cum ar fi o revistă digitală, care oferă conținut de calitate în schimbul unui abonament. Trebuie precizat că platforma păstrează 5% din fiecare plată.

Totodată, este bine de știut că un creator de conținut poate păcăli, la început, un abonat să îi finanțeze proiectul, iar Patreon nu face rambursări de bani și nu intervine în această relație, considerând că problema este doar între creator și abonat.

Foto: connect.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising