Siteurile, afacerile profitabile ale ultimilor ani

28.07.2021
Siteurile, afacerile profitabile ale ultimilor ani

Se pot face bani cu un site? Este posibil. Tehnologia s-a dezvoltat atât de mult, în ultima perioadă, încât lumea reală a devenit mai mult virtuală. Tot mai multe persoane petrec timpul în fața unui laptop, PC, tabletă sau smartphone, fascinați de ceea ce văd. Drept urmare, internauții cu spirit antreprenorial au găsit o modalitate de a face bani în mod legal.

Aduce un site bani?

România este în topul țărilor cu cea mai bună viteză la internet. Acest sector al telecomunicațiilor s-a dezvoltat într-un ritm aparte față de celelalte ramuri ale societății. Drept urmare, mulți tineri au descoperit o oportunitate legală de a face bani din crearea și vânzarea de website-uri.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să cumpărați un domeniu, care costă câțiva zeci de euro. Ulterior instalați WordPress sau Wix și puteți trece la muncă efectiv. Urcați în website cât mai multă informație originală, poze și filmulețe care vă vor ajuta la indexarea lui cât mai bine în motoarele de căutare, în special în gigantul Google.

Search Engine Optimization

Și fiindcă am ajuns la motoarele de căutare este bine să învățați și să lucrați puțin la SEO, care înseamnă optimizarea site-ului pentru a fi cât mai sus în Google. Rezultatele se vor vedea după câteva luni de muncă, când site-ul a ajuns la un trafic de 500-600 de vizitatori zilnici, fără rețelele de socializare. Astfel, abia atunci poate fi vândut cu câteva mii de euro.

Cum este evaluat un website?

În lumea occidentală cu istorie în acest sector, sunt criterii și calcule exacte pentru a evalua un website. De exemplu, se iau în calcul numele site-ului, perioada de când a fost deschis, cât de sus se află în motoarele de căutare, cât conținut original are, design-ul, etc. Ulterior se calculează câți bani produce acesta lunar.

Teoretic și practic, valoarea un website este egal cu profitul lunar înmulțit cu 12 luni. Astfel, dacă un site face 200 de euro pe luna din Google Adsense, valoarea acestuia ar fi de 2.400 de euro. Deocamdată, la noi în țară, puțin sunt cei care estimează un site astfel și prețul este stabilit la mica înțelegere.

Cum arăta prima pagină web din lume?

În prezent, există miliarde de pagini web în întreaga lume. Totuși, pentru că în toate există un început, mulți se întreabă cum arăta prima pagină web din lume.

Pentru a ajunge la prima pagină web ar trebui să ne întoarcem în timp. Prima pagină web i-a aparținut lui Tim Berners-Lee și a fost creată pe un computer NeXT în anul 1991.

De fapt, pagina cu pricina reprezenta o sursă de informatii despre ceea ce însemna la acea vreme World Wide Web (web înseamnă în engleză pânză. O traducere aproximativă ar fi „marea -întinsă- pânză de păianjen a lumii”). Așa arăta PRIMA PAGINĂ WEB.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot