Mascarpone. Ce este Mascarpone? La ce se folosește mascarpone?

18.10.2021
Mascarpone. Ce este Mascarpone? La ce se folosește mascarpone?

Multe dintre gospodine sau cei pasionați de gastronomie sunt familiarizați cu faimosul mascarpone. Bine, ce-i drept, nu trebuie să stai în bucătărie să gătești, știi deja că această „poțiune magică” este stratul cremos din tiramisu.

Dar ce este, de fapt, mascarpone? Este brânză sau cremă? Sau amândouă? Care este totuși diferența dintre ele? Shtiu.ro vă oferă răspunsurile la aceste întrebări.

Mascarpone este brânză cremă?

Când oamenii spun mascarpone, cel mai probabil se referă la brânza mascarpone. Brânza Mascarpone este un tip de brânză originară din Italia. Este fabricată din doar două ingrediente: smântână grasă și acid citric sau tartric.

Compoziția se încălzește și apoi se adaugă acidul pentru a solidifica și îngroșa crema. Se trece apoi printr-o pânzăpentru a elimina excesul de lichid. Conținutul de grăsime este de obicei între 60-75%, făcându-l ușor de întins și foarte mătăsos.

Mascarpone are un gust similar cu cel al cremei de brânză, al brânzei ricotta sau al cremei fraiche, dar cu puțin mai multă dulceață și aciditate. Acest lucru îl face o brânză versatilă atât pentru preparatele dulci, cât și pentru cele sărate.

Ce este crema Mascarpone?

Este posibil să fi auzit mascarpone denumită cremă mascarpone. Diferența dintre brânza mascarpone și cremă este că cea din urmă este făcută din brânză mascarpone, ouă și zahăr care sunt amestecate împreună. Rezultatul este delicioasa cremă folosită pentru a face tiramisu. Este, de asemenea, folosit ca topping pentru tort, pentru fructe și chiar pentru cafea.

Diferența dintre brânză și cremă mascarpone

Brânza de acest tip este obținută din smântână grasă, în timp ce pentru crema de brânză se folosește lapte integral. Acest lucru conferă acestui ingredient un conținut ridicat de grăsimi și o textură mai bogată și mai cremoasă.

Conținutul de grăsime al cremei de brânză este de 30-40 la sută, comparativ cu conținutul de grăsime de 60-75 la sută al brânzei. Crema de brânză este mai acidă, oferindu-i un gust mai acru decât brânza, dar cele două pot fi utilizate în mod alternativ.

Cum să-ți faci propria brânză Mascarpone

Am zis deja mai sus că brânza mascarpone este făcută doar din două ingrediente simple: smântână grasă și o formă de acid. Deși acest tip de brânză se poate găsi în toate magazinele alimentare, iată cum se poate face cu ușurință de la zero.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se toarnă smântâna într-o cratiță medie și se fierbe la foc mediu până când dă în clocot.
  2. Adăugați sucul de lămâie (sau cel tartric) și amestecați timp de 15 minute sau până când preparatul se îngroașă.
  3. Puneți o lingură de lemn în mijlocul amestecului. Dacă lingură stă nemișcată în cremă, atunci este gata.
  4. Mutați cratița într-o baie de gheață și lăsați-o să se răcească complet.
  5. Se toarnă amestecul într-o strecurătoare care a fost căptușită cu pânză de brânză. Puneți un vas sub strecurătoare pentru a se scurge excesul de lichid.
  6. Se pune la frigider 24 de ore. Aruncați excesul de lichid. Bellissimo! 🙂

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot