Ce ceas se poartă la costum? Cu ce asortează ceasul?

03.02.2022
Ce ceas se poartă la costum? Cu ce asortează ceasul?

Moda este o industrie de miliarde de dolari și în fiecare an vine cu noutăți. Îmbrăcămintea bărbaților a variat de la un an la altul, însă stilul clasic nu a dat greș niciodată. Așadar, un costum de calitate și un ceas bun vor face să arate elegant orice mascul Însă, e drept, există reguli care spun cum trebuie să asortezi ceasul cu costumul.

Cinci reguli fundamentale despre cum să asortezi ceasul cu costumul

1. Ceasul nu mai este un obiect vestimentar prin care ești la curent cu cât este ora, ci a devenit un articol de modă prin care oferă purtătorului un aspect șic. Potrivit specialiștilor în modă, ceasul se asortează cu costumul în funcție de evenimentul la care persoana merge. Ca regulă generală, cu cât evenimentul este mai formal, cu atât ceasul trebuie să fie mai simplu.

Curelele metalice sunt în general văzute ca fiind mai puțin formale, în timp ce una din piele neagră (uneori gri, maro sau bleumarin) este de obicei cea mai potrivită. Cadranul trebuie să nu ai de multe adăugiri, iar schema de culori să fie minimă. Pentru ocazii formale, se poate purta genul de costum de nuntă.

În weekend, atunci când toată lumea este mai relaxată curelele ceasurilor, fie ele de piele sau de cauciuc, pot varia în culori. Drept urmare, își fac apariția ceasurile sport, pentru bărbații care fac diferite activități fizice. Cei care călătoresc cu avionul le este recomandat un ceas cu cronometru mondial.

2. Un alt aspect referitor la asortarea ceasului cu costumul ține de culoare. Conform regulilor din modă, ceasul trebuie să aibă aceeași culoare ca și costumul. Cea mai ușoară variantă este să mergi pe calea monotonă. Poartă un costum complet negru, alb, bleumarin, sau orice nuanță dorești și asortează cu un ceas de aceeași culoare.

O altă modalitate de a păstra o schemă de culori fluidă este să asortezi ceasul cu pantofii sau cureaua. Alege un ceas cu curea și cadran de aceeași culoare sau similară, iar ținuta va arăta întotdeauna impecabil. Desigur, poți alege și culorile complementare. Pielea bleumarin și maro sunt o combinație clasică, în timp ce pielea neagră închisă și maro sunt cu siguranță o opțiune.

3. Atunci când se alege un ceas se ține cont de dimensiunea încheieturii mâinii. Așadar, mărimea contează și nu trebuie neglijată, fiindcă va da un aspect urât. În general, ceasurile mai subțiri se potrivesc cel mai bine cu costume și smoching-uri mai formale, deoarece trebuie să se potrivească bine și să alunece lin pe sub mânecă. Ceasurile mai mari și mai voluminoase ar trebui rezervate pentru acele ocazii în care mânecile tale sunt suflecate sau jacheta oferă mult spațiu liber.

4. Cadranele tind să atragă cea mai mare atenție, dar o curea poate fi esențială atunci când îți asortezi ceasul cu costumul. Potrivit codului vestimentar, atunci când catarama curelei sau accesoriile purtate sunt din metal, alege o curea de ceas tot din metal și de aceeași culoare. Dacă pantofii sunt din piele neagră asortează cu un ceas care are o curea tot din piele neagră. Această regulă este una relativ simplă, dar asta nu o face plictisitoare.

5. În ultima perioadă, din cauza (sau datorită) filmului James Bond, în care agentul 007 poartă ceasuri sport la costum, tot mai mulți bărbați îi urmează exemplul. Cu toate că se iese din tiparul vestimentar, în felul acesta bărbații consideră că arată eleganți, dar sunt oricând și gata de aventură.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot