Ce ceas se poartă la costum? Cu ce asortează ceasul?

03.02.2022
Ce ceas se poartă la costum? Cu ce asortează ceasul?

Moda este o industrie de miliarde de dolari și în fiecare an vine cu noutăți. Îmbrăcămintea bărbaților a variat de la un an la altul, însă stilul clasic nu a dat greș niciodată. Așadar, un costum de calitate și un ceas bun vor face să arate elegant orice mascul Însă, e drept, există reguli care spun cum trebuie să asortezi ceasul cu costumul.

Cinci reguli fundamentale despre cum să asortezi ceasul cu costumul

1. Ceasul nu mai este un obiect vestimentar prin care ești la curent cu cât este ora, ci a devenit un articol de modă prin care oferă purtătorului un aspect șic. Potrivit specialiștilor în modă, ceasul se asortează cu costumul în funcție de evenimentul la care persoana merge. Ca regulă generală, cu cât evenimentul este mai formal, cu atât ceasul trebuie să fie mai simplu.

Curelele metalice sunt în general văzute ca fiind mai puțin formale, în timp ce una din piele neagră (uneori gri, maro sau bleumarin) este de obicei cea mai potrivită. Cadranul trebuie să nu ai de multe adăugiri, iar schema de culori să fie minimă. Pentru ocazii formale, se poate purta genul de costum de nuntă.

În weekend, atunci când toată lumea este mai relaxată curelele ceasurilor, fie ele de piele sau de cauciuc, pot varia în culori. Drept urmare, își fac apariția ceasurile sport, pentru bărbații care fac diferite activități fizice. Cei care călătoresc cu avionul le este recomandat un ceas cu cronometru mondial.

2. Un alt aspect referitor la asortarea ceasului cu costumul ține de culoare. Conform regulilor din modă, ceasul trebuie să aibă aceeași culoare ca și costumul. Cea mai ușoară variantă este să mergi pe calea monotonă. Poartă un costum complet negru, alb, bleumarin, sau orice nuanță dorești și asortează cu un ceas de aceeași culoare.

O altă modalitate de a păstra o schemă de culori fluidă este să asortezi ceasul cu pantofii sau cureaua. Alege un ceas cu curea și cadran de aceeași culoare sau similară, iar ținuta va arăta întotdeauna impecabil. Desigur, poți alege și culorile complementare. Pielea bleumarin și maro sunt o combinație clasică, în timp ce pielea neagră închisă și maro sunt cu siguranță o opțiune.

3. Atunci când se alege un ceas se ține cont de dimensiunea încheieturii mâinii. Așadar, mărimea contează și nu trebuie neglijată, fiindcă va da un aspect urât. În general, ceasurile mai subțiri se potrivesc cel mai bine cu costume și smoching-uri mai formale, deoarece trebuie să se potrivească bine și să alunece lin pe sub mânecă. Ceasurile mai mari și mai voluminoase ar trebui rezervate pentru acele ocazii în care mânecile tale sunt suflecate sau jacheta oferă mult spațiu liber.

4. Cadranele tind să atragă cea mai mare atenție, dar o curea poate fi esențială atunci când îți asortezi ceasul cu costumul. Potrivit codului vestimentar, atunci când catarama curelei sau accesoriile purtate sunt din metal, alege o curea de ceas tot din metal și de aceeași culoare. Dacă pantofii sunt din piele neagră asortează cu un ceas care are o curea tot din piele neagră. Această regulă este una relativ simplă, dar asta nu o face plictisitoare.

5. În ultima perioadă, din cauza (sau datorită) filmului James Bond, în care agentul 007 poartă ceasuri sport la costum, tot mai mulți bărbați îi urmează exemplul. Cu toate că se iese din tiparul vestimentar, în felul acesta bărbații consideră că arată eleganți, dar sunt oricând și gata de aventură.

Foto: Pexels.com

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Filmul Teambuilding a fost lansat recent pe Netflix și, potrivit platformei cinematografice, a fost vizionat intens de români. Surprinzător sau nu creația artistică nu a avut același succes în... citește tot