Ce ar putea mânca oamenii în anul 2050?

01.07.2022
Ce ar putea mânca oamenii în anul 2050?

Mâncarea este esențială pentru supraviețuirea omului. O persoană poate supraviețui aproximativ 50 de zile fără niciun pic de mâncare, dacă se hidratează cum trebuie. În acest moment pe Pământ sunt peste 7 miliarde de oameni, iar hrănirea lor a devenit o adevărată problemă. Nici în anii care vor urma, lucrurile nu vor sta mai bine.

Războiul din Ucraina a evidențiat încă o dată cât de interconectate sunt țările între ele în ceea ce privește hrana oamenilor. Conflictul a dus la imposibilitatea de a exporta în totalitate cerealele ucrainene, ducând la adevărate probleme alimentare în anumite zone ale lumii.

Cereale sălbatice și banane false, în alimentația viitorului

Schimbările climatice reprezintă o altă problemă a omenirii. Din cauza vremii care s-a tot schimbat în ultimii ani multe culturi au fost abandonate, iar oamenii au trebuit să se reorienteze. Potrivit oamenilor de știință, 90% dintre calorii provin de la doar 15 culturi, astfel că trebuie căutate alternative viabile.

Ştim că există mii de specii de plante comestibile în întreaga lume care sunt consumate de diferite populaţii şi aici putem găsi câteva dintre soluţiile pentru aceste provocări globale ale viitorului, a afirmat cercetătorul Sam Pirinon, potrivit bbc.com.

Așadar, diversitatea alimentelor va ajuta la obținerea caloriilor de care o persoană are nevoie. Potrivit datelor oficiale, în lume, există peste 7.000 de plante comestibile, însă doar 417 dintre ele sunt cultivate la scară industrială și utilizate pentru a hrăni lumea.

Printre plantele care pot fi consumate în viitor se numără și un copac mic care crește din Insulele Pacificului până în Filipine. Acesta se numește Pandanus (Pandanus tectorius) și poate rezista la condiții meteo vitrege. Frunzele acestui arbore sunt folosite pentru a aroma mâncarea în multe țări din Asia de Sud-Est, în timp ce fructele, care se aseamănă cu ananasul, pot fi consumate fie crude, fie gătite în diferite moduri.

Fasolea este foarte apreciată de foarte mulți oameni pentru proprietățile benefice pentru organismul uman. Specialiștii în domeniu susțin că în lume există în jur de 20.000 de legume, însă doar o mică parte dintre ele sunt folosite în alimentație. Fasolea morama (Tylosema esculentum) este consumată intens în unele țări din Africa, fiindcă este ușor de cultivat și rezistă la secetă.

O altă variantă pentru alimentația viitorului o reprezintă cerealele din ierburi, precum cea numită Fonio (Digitaria exilis). Această plantă crește tot pe continentul african și din ea se pot face diferite băuturi și terciuri.

Totodată, în anumite zone ale lumii crește o plantă numită Enset. Aceasta este o rudă apropiată a bananei, fapt pentru care se și numește în rândul oamenilor „banana falsă”. Din păcate, fructul nu este comestibil, însă tulpinile și rădăcinile pot fi măcinate și utilizate pentru a face terci și pâine.

Așadar, lumea este într-o continuă schimbare, iar mâncarea viitorului ar putea arăta cu totul altfel față de cea din prezent.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Câți români știau carte la 1800?
Câți români știau carte la 1800?
Sistemul de învățământ din România are o istorie îndelungată și a fost influențat o bună bucată de timp de Biserică. În Principatele Române, la începutul anilor 1800 rata de... citește tot
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Recomandări din presa de azi
De ce să pui lămâie în apă când fierbi ouă. Trucul care te poate salva...
Când NU se consumă oțet în Postul Paștelui. Greșeala pe care o fac mulți români
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care...
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Astronomii români au descoperit un asteroid care va trece aproape de Pământ. Când e așteptat
Lovitura momentului privind aderarea României la Schengen! Eugen Tomac a confirmat: CE recunoaște că decizia...
Vestea dimineții pentru toți șoferii din România, s-a schimbat Codul Rutier: rămâi fără permis 180...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
O actriță celebră a fost plasată în arest psihiatric. Cum a fost găsită actrița pe...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising