Ce aparat electrocasnic consumă cel mai mult curent?

27.03.2023
Ce aparat electrocasnic consumă cel mai mult curent?

Crizele din Europa au pus pe jar și consumatorii români. Din cauza mai multor factori externi, precum criza sanitară a COVID-19, dar și a războiului din Ucraina, costul vieții a crescut. Unul dintre cele mai lovite sectoare ale vieții a fost cel energetic. Facturile de energie provoacă mari dureri de cap românilor. Ce aparat din casă consumă cel mai mult curent?

Ce electrocasnice folosesc mult curent?

curent

Anul 2023 a început cu anumite probleme economice. Una dintre cele mai importante și de impact este energia electrică. Chiar dacă scopul comun al omenirii este de a reduce consumul electricității, facturile tind să fie din ce în ce mai greu de susținut.

Experții în energie au susținut în nenumărate rânduri că aparatele electrocasnice din gospodăria unui om care consumă cel mai mult sunt cele pe care le folosim cei mai mulți dintre noi, în viața de zi cu zi. Acestea pot consuma și de 6 ori mai multă energie electrică decât este normal.

Frigiderul și mașina de spălat sunt electrocasnicele care ne fac facturile să cântărească mai mult. Acestea consumă mult curent mai ales dacă sunt de generație mai veche, adică au mai mult de 10 ani. Măsurile împotriva combaterii energiei nu se aplică asupra lor, deoarece în momentul în care au fost fabricate, nu existau aceste reglementări internaționale.

Dacă optăm pentru cea mai eficientă clasă putem economisi până la mai bine de jumătate de preț din factura aferentă acestui aparat electrocasnic, precizează Olivian Savin, specialist în energie.

Un frigider care are o capacitate de 330 de litri, mai vechi de 10 ani, consumă anual peste 300 de kwh. Același electrocasnic, clasa energetică A, consumă lunar aproximativ 15 kwh. Ceea ce înseamnă peste jumătate din consumul electrocasnicului vechi.

Aparatele cu rezistență, coșmarul consumului

Radiatoarele, convectoarele electrice, aerotermele și alte asemenea dispozitive sunt adesea cele mai mari consumatoare de electricitate. Aparatele care se bazează pe rezistență sunt cele mai mari coșmaruri pentru o factură la energie. Dacă un casnic este obișnuit să folosească o friteuză sau prăjitor de pâine trebuie să știe că aceste aparate au un consum ridicat de energie electrică. Acestea pot atinge un nivel de consum de peste 30% din totalul consumului electric dintr-o locuință.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot