Ce alimente nu trebuie să consumi seara pentru a avea un somn liniștitor?

23.12.2021
Ce alimente nu trebuie să consumi seara pentru a avea un somn liniștitor?

Toată lumea dorește să aibă un somn liniștitor și să se încarce cu energie pentru a doua zi. Din păcate, alimentele pe care le consumăm seara pot face ca organismul uman să se agite și să nu intre într-o stare de relaxare. De aceea, specialiștii în sănătate au analizat ce nu este bine să mănânci la cină pentru a avea o noapte liniștită.

Majoritatea oamenilor evită să bea cafea seara, fiindcă aceasta oferă un surplus de energie, însă nu numai această băutură te poate nelinişti pe timpul nopţii, ci şi anumite alimente. Oamenii de știință au realizat un studiu și au observat că 20% din populaţia lumii nu doarme suficient şi aproape 50% suferă de insomnie.

Această problemă poate duce la altele mult mai grave, dacă nu este rezolvată într-un timp cât mai scurt. Pentru a ajuta organismul uman să se relaxeze, seara, este indicat să se bea un pahar cu lapte cald sau să se consume o banană, însă totodată este bine să fie evitate anumite alimente, care pot da o stare de agitație.

Ce alimente nu trebuie să consumi seara pentru a avea un somn liniștitor?

1. Alimentele iuți trebuie evitate să fie mâncate seara. Acestea sunt bune într-o cură de slăbire, însă consumate seara la cină pot da arsuri la stomac și crește temperatura organismului uman, afectând în acest fel calitatea somnului.

2. Ciocolată neagră. Aceasta se află în topul celor mai bune 30 de alimente antiinflamatorii. S-a dovedit într-un studiu al Universității de Stat din Louisiana că ajută la rezistența la insulină și la ameliorarea inflamației. De asemenea, este una dintre cele mai bune 20 de gustări cu conținut scăzut de carbohidrați pentru slăbit. Specialiștii în sănătate recomandă ca ciocolata neagră să nu fie consumată înainte de a merge la culcare, fiindcă poate produce insomnie.

3. Roşiile. Poate părea greu de crezut, însă roșiile și mai ales sosul de roșii pot crea o stare de agitație, dacă sunt consumate seara, în special la persoanele cu un stomac mai sensibil, fiindcă pot creea arsuri.

Specialiștii în sănătate recomandă, ca seara, să fie evitate, de asemenea, următoarele alimente: nuca de cocos, fasolea, varza murată, mezelurile şi alte alimente procesate, alunele, nucile şi porumbul. Se pare că acestea sunt mai greu de digerat și pot provoca balonări și dureri de stomac, în timpul nopții.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot