Câți bani trebuie să ai pentru a-ți face vacanța în Grecia?

20.06.2023
Câți bani trebuie să ai pentru a-ți face vacanța în Grecia?

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, atunci când vine vorba de vacanță. Locațiile sunt diverse și pentru toate buzunarele, însă este bine să îți faci un buget dinainte pentru a nu avea surprize după aceea. Astfel că foarte mulți cetățeni întreabă pe rețelele sociale cât costă cazarea, mâncarea, transportul și diferite activități distractive pentru a ști de câți bani au nevoie pentru un concediu în Vechea Eladă.

De câți bani ai nevoie pentru un concediu în Grecia?

Foarte mulți români aleg să meargă la mare în Grecia, în loc de o vacanță pe litoralul românesc. Drept urmare, aceștia își stabilesc dinainte un buget care să includă transportul, fie cu mașina, fie cu avionul, cazarea și mâncarea. Totul depinde, însă, și de câte zile vrei să stai și unde vrei să fii cazat și să servești masa. În plus, mai trebuie să scoți bani din buzunar și pentru diverse activități distractive sau de relaxare.

Una dintre destinațiile preferate ale românilor din Grecia este Insula Thassos. Prețurile în această locație sunt pentru toate buzunarele și este bine să fii informat de ceea ce urmează să găsești aici. Dan Adrian Drăgan, administratorul Forum Grecia, a povestit într-o postare pe reţelele sociale de câți bani are nevoie un român pentru o vacanță în această parte a lumii.

Fie că ești începător, fie că revii pe insulă după câțiva ani, e foarte greu să îți spună cineva bugetul de care ai nevoie pentru a petrece un concediu frumos. Sunt într-adevăr costuri fixe, precum vignetele, taxele de autostradă și ferry, însă costurile aferente cazării, mâncării și distracției sunt foarte diferite de la om la om.

Poate vrem cazare de lux, pe plajă, și dăm 5.000 de euro pe zece nopți. Poate găsim o cazare decentă și curată, și dăm 400 de euro pe zece nopți. Poate unii dintre noi se satură cu o salată de 7-10 euro sau un gyros de 4-10 euro, iar alții vor să mănânce peștele ăla bun de 80 euro per kilogram sau sa se răsfețe cu un homar de 100 euro per kilogram. Poate unii dintre noi bem doar apă plată cu 2 euro, iar alții bem 5 beri de 4.5 euro fiecare, a scris Dan Adrian Drăgan pe un grup de pe Facebook.

Iată, așadar, că este greu de stabilit exact un buget în ceea ce privește o vacanță în Grecia, deoarece costurile pot varia în funcție de ceea ce vrei să trăiești și să experimentezi. Administratorul Forum Grecia a evidențiat faptul că este bine să ai niște bani în plus pe lângă bugetul alocat concediului, fiindcă nu știi niciodată ce lucruri neprevăzute pot apărea.

Poate la șezlong tragem 5 ore de un frappe de 4 euro sau poate ne luam vreo 2 sticle de vin cu 50 de euro. Poate unii aleg să meargă cu vaporașul în excursie și văd insula de pe mare cu 30 euro sau poate alții vor să închirieze și să conducă singurei o bărcuță cu 130 euro.

Poate că degeaba vrem să știm bugetul dinainte, când de fapt o să cheltuim în concediu fix bugetul pe care îl avem cu noi în buzunar, a adăugat Dan Adrian Drăgan.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot