Câți bani trebuie să ai pentru a-ți face vacanța în Grecia?

20.06.2023
Câți bani trebuie să ai pentru a-ți face vacanța în Grecia?

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, atunci când vine vorba de vacanță. Locațiile sunt diverse și pentru toate buzunarele, însă este bine să îți faci un buget dinainte pentru a nu avea surprize după aceea. Astfel că foarte mulți cetățeni întreabă pe rețelele sociale cât costă cazarea, mâncarea, transportul și diferite activități distractive pentru a ști de câți bani au nevoie pentru un concediu în Vechea Eladă.

De câți bani ai nevoie pentru un concediu în Grecia?

Foarte mulți români aleg să meargă la mare în Grecia, în loc de o vacanță pe litoralul românesc. Drept urmare, aceștia își stabilesc dinainte un buget care să includă transportul, fie cu mașina, fie cu avionul, cazarea și mâncarea. Totul depinde, însă, și de câte zile vrei să stai și unde vrei să fii cazat și să servești masa. În plus, mai trebuie să scoți bani din buzunar și pentru diverse activități distractive sau de relaxare.

Una dintre destinațiile preferate ale românilor din Grecia este Insula Thassos. Prețurile în această locație sunt pentru toate buzunarele și este bine să fii informat de ceea ce urmează să găsești aici. Dan Adrian Drăgan, administratorul Forum Grecia, a povestit într-o postare pe reţelele sociale de câți bani are nevoie un român pentru o vacanță în această parte a lumii.

Fie că ești începător, fie că revii pe insulă după câțiva ani, e foarte greu să îți spună cineva bugetul de care ai nevoie pentru a petrece un concediu frumos. Sunt într-adevăr costuri fixe, precum vignetele, taxele de autostradă și ferry, însă costurile aferente cazării, mâncării și distracției sunt foarte diferite de la om la om.

Poate vrem cazare de lux, pe plajă, și dăm 5.000 de euro pe zece nopți. Poate găsim o cazare decentă și curată, și dăm 400 de euro pe zece nopți. Poate unii dintre noi se satură cu o salată de 7-10 euro sau un gyros de 4-10 euro, iar alții vor să mănânce peștele ăla bun de 80 euro per kilogram sau sa se răsfețe cu un homar de 100 euro per kilogram. Poate unii dintre noi bem doar apă plată cu 2 euro, iar alții bem 5 beri de 4.5 euro fiecare, a scris Dan Adrian Drăgan pe un grup de pe Facebook.

Iată, așadar, că este greu de stabilit exact un buget în ceea ce privește o vacanță în Grecia, deoarece costurile pot varia în funcție de ceea ce vrei să trăiești și să experimentezi. Administratorul Forum Grecia a evidențiat faptul că este bine să ai niște bani în plus pe lângă bugetul alocat concediului, fiindcă nu știi niciodată ce lucruri neprevăzute pot apărea.

Poate la șezlong tragem 5 ore de un frappe de 4 euro sau poate ne luam vreo 2 sticle de vin cu 50 de euro. Poate unii aleg să meargă cu vaporașul în excursie și văd insula de pe mare cu 30 euro sau poate alții vor să închirieze și să conducă singurei o bărcuță cu 130 euro.

Poate că degeaba vrem să știm bugetul dinainte, când de fapt o să cheltuim în concediu fix bugetul pe care îl avem cu noi în buzunar, a adăugat Dan Adrian Drăgan.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot