Câte opere de artă sunt în Muzeul Luvru?

24.10.2022
Câte opere de artă sunt în Muzeul Luvru?

Parisul este cel mai vizitat oraș al lumii. Istoria Franței face ca acest oraș să primească peste 30 milioane de turiști anual. Pe lângă Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau celebrul bulevard Champs-Elysses, turiștii sunt nerăbdători să ajungă la Muzeul Luvru. Aici este adunată o mare parte din cultura Europei, dar sunt adunate și opere de artă care arată puterea colonială pe care a deținut-o Franța de-a lungul istoriei. Câte opere de artă ascunde Muzeul Luvru?

Care sunt cele mai monumentale opere din Luvru?

Luvru

Cu un total de câteva milioane de vizitatori anual, Luvru este cel mai vizitat muzeu din lume. Fluxul de turiști este atât de copleșitor, încât cozile pentru intrare pot cuprinde toată curtea complexului. În ultimii ani, muzeul a reușit să pună la dispoziție modalitatea prin care biletele pot fi achiziționate online, cu un cost adițional pentru „Skip the Line”, adică posibilitatea să intri fără a mai sta la coadă.

Zilnic, zeci de mii de vizitatori aleargă pe culoarele muzeului pentru a ajunge să o vadă pe Mona Lisa, chiar dacă există și alte opere de artă, la fel de importante pentru istoria evoluției omenirii:

Câte opere de artă se regăsesc în Muzeu?

Înființat în vara anului 1793, Luvru avea rapid să devină casa culturii și istoriei franceze. Aici au fost aduse și depozitate cele mai importante creații, de la prima dinastie de lideri până în zilele noastre. În prezent, muzeul este recunoscut inclusiv de Cartea Recordurilor: Cel mai mare muzeu ca mărime, dar și muzeul cu cele mai multe opere de artă. Totalul suprafeței acoperite de complexul Luvru depășește 370 mii metri pătrați.

O analiză din anul 2019, arăta că muzeul avea în colecția sa un total de peste 600.000 de opere, dintre care doar 35.000 în expozițiile permanente.

Aici se găsește cea mai scumpă pictură (Mona Lisa), dar și una dintre cele mai mari („Nozze di Cana”). Dacă un turist decide să admire pentru doar 30 de secunde fiecare operă de artă, atunci ar avea nevoie de aproximativ 200 de zile să vadă cele 35.000 exponate.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot