Câte opere de artă sunt în Muzeul Luvru?

24.10.2022
Câte opere de artă sunt în Muzeul Luvru?

Parisul este cel mai vizitat oraș al lumii. Istoria Franței face ca acest oraș să primească peste 30 milioane de turiști anual. Pe lângă Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau celebrul bulevard Champs-Elysses, turiștii sunt nerăbdători să ajungă la Muzeul Luvru. Aici este adunată o mare parte din cultura Europei, dar sunt adunate și opere de artă care arată puterea colonială pe care a deținut-o Franța de-a lungul istoriei. Câte opere de artă ascunde Muzeul Luvru?

Care sunt cele mai monumentale opere din Luvru?

Luvru

Cu un total de câteva milioane de vizitatori anual, Luvru este cel mai vizitat muzeu din lume. Fluxul de turiști este atât de copleșitor, încât cozile pentru intrare pot cuprinde toată curtea complexului. În ultimii ani, muzeul a reușit să pună la dispoziție modalitatea prin care biletele pot fi achiziționate online, cu un cost adițional pentru „Skip the Line”, adică posibilitatea să intri fără a mai sta la coadă.

Zilnic, zeci de mii de vizitatori aleargă pe culoarele muzeului pentru a ajunge să o vadă pe Mona Lisa, chiar dacă există și alte opere de artă, la fel de importante pentru istoria evoluției omenirii:

Câte opere de artă se regăsesc în Muzeu?

Înființat în vara anului 1793, Luvru avea rapid să devină casa culturii și istoriei franceze. Aici au fost aduse și depozitate cele mai importante creații, de la prima dinastie de lideri până în zilele noastre. În prezent, muzeul este recunoscut inclusiv de Cartea Recordurilor: Cel mai mare muzeu ca mărime, dar și muzeul cu cele mai multe opere de artă. Totalul suprafeței acoperite de complexul Luvru depășește 370 mii metri pătrați.

O analiză din anul 2019, arăta că muzeul avea în colecția sa un total de peste 600.000 de opere, dintre care doar 35.000 în expozițiile permanente.

Aici se găsește cea mai scumpă pictură (Mona Lisa), dar și una dintre cele mai mari („Nozze di Cana”). Dacă un turist decide să admire pentru doar 30 de secunde fiecare operă de artă, atunci ar avea nevoie de aproximativ 200 de zile să vadă cele 35.000 exponate.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot