Câte mașini au fost implicate în cel mai amplu accident rutier din istorie?

05.11.2019
Câte mașini au fost implicate în cel mai amplu accident rutier din istorie?

Vorbim zilnic despre accidente în care au fost implicate una, două sau mai multe autovehicule. Totuși, cel mai amplu accident din istorie a avut loc în America de Sud, în urmă cu câțiva ani. Pe o autostradă s-au ciocnit peste 300 de vehicule.

Accidentul în care au fost implicate cele mai multe automobile a avut loc pe data de 15 septembrie 2011 pe autostrada Rodovia dos Imigrantes din Sao Paulo, Brazilia.

Cine a avut prima mașină din România și ce marcă era aceasta?

Cele 300 de automobile s-au ciocnit pe autostradă din pricina faptului că exista o ceață densă, iar conducătorii auto nu puteau să vadă la câțiva metri depărtare. Având în vedere amplitudinea impactului, polițiștii au fost nevoiți să oprească definitiv circulația în zonă pentru câteva zile. În urma multiplului impact, peste 30 de persoane au fost rănite și una a decedat.

Care a fost cel mai mare accident rutier din Europa?

Cea mai amplă coliziune din Europa a avut loc în Germania, în anul 2009. Pe o autostradă din apropierea orașului Braunschweig, 259 de mașini s-au tamponat. Și aici un fenomen meteo a fost de vină. Este vorba despre o ploaie abundentă care reducea drastic vizibilitatea pentru șoferii care circulau pe drumul cu pricina. Deși peste 250 de mașini s-au ciocnit, doar 10 oameni au fost grav răniți.

Care a fost cel mai grav accident rutier din România?

Cel mai grav accident care s-a petrecut vreodată în România a avut loc pe data de 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani. Atunci, șoferul unui autobuz care transporta 83 de oameni, cu toate că autobuzul avea o capacitate de doar 40 de locuri, s-a răsturnat într-o mlaștină. 48 de oameni și-au pierdut viața, iar alţi 35 au fost răniţi. Autoritățile comuniste au încercat mușamalizarea accidentului și au și reușit.

Care este cel mai drept drum din România și ce lungime are acesta?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot