Cu cât plătește Instagram creatorii de content?

17.10.2023
Cu cât plătește Instagram creatorii de content?

Instagram este una dintre cele mai mari platforme de social media la nivel internațional. Zilnic, milioane de internauți postează poze, povești sau diferite videoclipuri, denumite „reels”. Cum timpul înseamnă bani, foarte mulți creatori de conținut sunt plătiți de aceste platforme. Cât plătește Instagram persoanele care fac content (nr. conținut)?

Câți bani primesc creatorii de conținut pe Instagram?

Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare platforme din mediul online. Cu un număr de peste 2 miliarde de utilizatori zilnic, pretențiile platformei sunt foarte ridicate. Conținutul trebuie să fie unul de calitate, dar și unul care să mulțumească consumatorul. Cei care își instalează aplicația au mai multe posibilități de a se face vizibili, printre care: postare, poveste, reel sau live.

De-a lungul timpului aplicația s-a dezvoltat exponențial, în prezent Instagram făcând parte din grupul Meta, din care mai regăsim aplicațiile Facebook sau Whatsapp. Fiecare dintre acestea reprezintă lideri de piață în mediul online internațional.

Zilnic, pe lângă oamenii obișnuiți care își publică activitățile, regăsim și creatorii de conținut. Acele persoane care au transformat social media și online-ul în venit activ. Fie că postează recenzii la anumite produse sau povestesc, aceștia sunt plătiți de către platformă. Pentru a ajunge în această categorie, creatorii de conținut, denumiți și influenceri au nevoie de un număr superior de persoane care le urmăresc, dar și diferite criterii pe care trebuie să le îndeplinească.

Monetizarea pe Instagram se poate face prin mai mulți pași, cel mai important fiind numărul activi de urmăritori. În mod obișnuit, regulile platformei spun faptul că profilurile de Instagram cu peste 1.000 de urmăritori activi pot ajunge până la 1.420 de dolari/lună sau până la 100 dolari per postare sponsorizare.

Cu toate acestea, platforma nu plătește direct creatorii, ci este nevoie de înscrierea unui program de afiliere, deschiderea unei mici afaceri online, publicarea reclamelor în videoclipurile reels, etc.

Care sunt Top 10 cele mai utilizate platforme online?

Trebuie să recunoaștem că online-ul este la modă. Indiferent de vârsta pe care o au, tot mai mulți oameni aleg să își petreacă timpul în rețelele online. Fie că vorbim de Youtube sau Facebook, telefonul a devenit cel mai bun prieten al omului, fără de care nu am putea trăi.

Haideți să vedem care sunt cele mai importante platforme online care atrag miliarde și milioane de clienți zilnic:

  1. Facebook – 2.98 miliarde utilizatori
  2. Youtube – 2.53 miliarde de utilizatori
  3. Whatsapp – 2 miliarde de utilizatori
  4. Instagram – 2 miliarde de utilizatori
  5. WeChat – 1,3 miliarde de utilizatori
  6. TikTok – 1,08 miliarde de utilizatori
  7. Facebook Messenger – 1,03 miliarde de utilizatori
  8. Snapchat – 750 milioane de utilizatori
  9. Douyin – 730 milioane de utilizatori
  10. Telegram – 700 milioane de utilizatori

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot