Cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

22.11.2022
Cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

Sportul este o parte importantă din viața unui om. De-a lungul timpului au fost inventate și dezvoltate diferite sporturi care pot solicita corpul la limite nebănuite. Ciclismul este un sport solicitant, în care atât mintea, cât și mușchii trupului trebuie să fie în tandem. Mulți aleg bicicleta ca transport alternativ la mașină. Unii dintre cei mai temerari se încumetă an de an să vadă marea plecând din București pe bicicletă. Totuși, cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

Cât de sănătos este sportul?

bicicleta

Oriunde te-ai afla pe Terra, sportul este un mecanism prin care oamenii vor fi mereu conectați. Există peste 8.000 de sporturi declarate. Fie că sunt efectuate individual sau în echipă, acesta are un efect pozitiv asupra sănătății corpului.

Curios este faptul că sportul reprezintă o practică care datează de peste 3.000 de ani, utilizată în pregătirea de război. De astfel, primele jocuri implicau aruncarea sulițelor, pietrelor sau chiar luptelor corp la corp.

Organizația Mondială a sănătății afirmă clar că activitatea fizică regulată ajută și previne la tratarea numeroaselor afecțiuni. Hipertensiunea arterială, excesul în greutate, sau diabetul pot fi stopate prin sport. Pe măsură ce tehnologia avansează, sedentarismul tinde și el să fie mai prezent. Oamenii tind să gătească mai puțin în casă, iar mișcarea dispare.

Dușmanul sănătății nu este doar mâncarea de tip fast-food, ci și alcoolul, drogurile sau medicamentele periculoase. În fiecare an, aproximativ 3 milioane de oameni mor din cauza excesului de alcool, iar 35 din cauza abuzului de droguri.

Cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

bicicleta

Bicicleta reprezintă o metodă ușoară și sănătoasă de a face sport. Fie că se rezumă la o tură de câțiva kilometri în jurul cartierului sau chiar trasee de zeci de kilometri, bicicleta este un mijloc propice de a face mișcare. Cu ajutorul ei au fost realizate numeroase competiții, în care pe sute de kilometri, oamenii se întrec pe bicicletă.

În România, competițiile de ciclism nu sunt foarte cunoscute, dar numeroase persoane au început să realizeze singuri trasee complexe, unul dintre ele ar fi de la București la Constanța. Infrastructura nu ajută foarte mult, având în vedere că pe autostradă este interzis accesul bicicletelor, singura metodă ar fi de a merge pe drumul vechi.

Traseul propus este București-Amara-Constanța. Din păcate, drumul cu bicicleta pe acest traseu pentru un amator este unul complicat, nu din cauza complexității, ci din cauza distanței. Dacă cu mașina, drumul de 230 kilometri se poate parcurge direct până la destinația finală în doar 2 ore și jumătate pe autostradă; cu bicicleta sunt aproximativ 300 kilometri de traseu cu dealuri, treceri de râuri și drumuri prin sate. De aceea sunt indicate mai multe pauze de hidratare. Astfel că drumul total nu se poate parcurge într-o singură zi.

Pentru a începe prima parte din traseu este nevoie de multă răbdare. În mod normal, o persoană cu un regim alimentar echilibrat, poate parcurge primii 142 de kilometri, până la Amara în  7 ore. Pentru a nu extenua corpul, este necesară începerea părții a doua din traseu în dimineața următoare. Următorii 160 de kilometri până la Constanța pot fi parcurși în 9 ore, având în vedere că în Dobrogea există dealuri care îngreunează drumul.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot