Cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

22.11.2022
Cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

Sportul este o parte importantă din viața unui om. De-a lungul timpului au fost inventate și dezvoltate diferite sporturi care pot solicita corpul la limite nebănuite. Ciclismul este un sport solicitant, în care atât mintea, cât și mușchii trupului trebuie să fie în tandem. Mulți aleg bicicleta ca transport alternativ la mașină. Unii dintre cei mai temerari se încumetă an de an să vadă marea plecând din București pe bicicletă. Totuși, cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

Cât de sănătos este sportul?

bicicleta

Oriunde te-ai afla pe Terra, sportul este un mecanism prin care oamenii vor fi mereu conectați. Există peste 8.000 de sporturi declarate. Fie că sunt efectuate individual sau în echipă, acesta are un efect pozitiv asupra sănătății corpului.

Curios este faptul că sportul reprezintă o practică care datează de peste 3.000 de ani, utilizată în pregătirea de război. De astfel, primele jocuri implicau aruncarea sulițelor, pietrelor sau chiar luptelor corp la corp.

Organizația Mondială a sănătății afirmă clar că activitatea fizică regulată ajută și previne la tratarea numeroaselor afecțiuni. Hipertensiunea arterială, excesul în greutate, sau diabetul pot fi stopate prin sport. Pe măsură ce tehnologia avansează, sedentarismul tinde și el să fie mai prezent. Oamenii tind să gătească mai puțin în casă, iar mișcarea dispare.

Dușmanul sănătății nu este doar mâncarea de tip fast-food, ci și alcoolul, drogurile sau medicamentele periculoase. În fiecare an, aproximativ 3 milioane de oameni mor din cauza excesului de alcool, iar 35 din cauza abuzului de droguri.

Cât faci de la București la Constanța cu bicicleta?

bicicleta

Bicicleta reprezintă o metodă ușoară și sănătoasă de a face sport. Fie că se rezumă la o tură de câțiva kilometri în jurul cartierului sau chiar trasee de zeci de kilometri, bicicleta este un mijloc propice de a face mișcare. Cu ajutorul ei au fost realizate numeroase competiții, în care pe sute de kilometri, oamenii se întrec pe bicicletă.

În România, competițiile de ciclism nu sunt foarte cunoscute, dar numeroase persoane au început să realizeze singuri trasee complexe, unul dintre ele ar fi de la București la Constanța. Infrastructura nu ajută foarte mult, având în vedere că pe autostradă este interzis accesul bicicletelor, singura metodă ar fi de a merge pe drumul vechi.

Traseul propus este București-Amara-Constanța. Din păcate, drumul cu bicicleta pe acest traseu pentru un amator este unul complicat, nu din cauza complexității, ci din cauza distanței. Dacă cu mașina, drumul de 230 kilometri se poate parcurge direct până la destinația finală în doar 2 ore și jumătate pe autostradă; cu bicicleta sunt aproximativ 300 kilometri de traseu cu dealuri, treceri de râuri și drumuri prin sate. De aceea sunt indicate mai multe pauze de hidratare. Astfel că drumul total nu se poate parcurge într-o singură zi.

Pentru a începe prima parte din traseu este nevoie de multă răbdare. În mod normal, o persoană cu un regim alimentar echilibrat, poate parcurge primii 142 de kilometri, până la Amara în  7 ore. Pentru a nu extenua corpul, este necesară începerea părții a doua din traseu în dimineața următoare. Următorii 160 de kilometri până la Constanța pot fi parcurși în 9 ore, având în vedere că în Dobrogea există dealuri care îngreunează drumul.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
Viața în orașe este mai simplă decât zonele rurale. Aparent. Cetățenii nu sunt nevoiți să își planteze și să-și îngrijească legumele sau fructele. Toate bunurile necesare și chiar... citește tot
Recomandări din presa de azi
Subiecte matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii și care este...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Simona Halep a călcat strâmb. Și-a rugat șoferul să... | VIDEO
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising