Care este țara cu cele mai multe biserici? Câte lăcașuri de cult sunt?

31.05.2021
Care este țara cu cele mai multe biserici? Câte lăcașuri de cult sunt?

Biserica reprezintă un lăcaș sfânt, unde credincioșii pot veni mai aproape de Dumnezeu. În lume există numeroase religii, unele cu adepți mai mulți, altele cu mai puțini, însă toate cultele cred într-o forță superioară, o divinitate.

Țara cu cele mai multe biserici

Țara cu cei mai mulți membrii activi în cadrul bisericii este Vaticanul. Practic întreaga populație a acestui micuț stat este membră a Bisericii Catolice. Pe locul doi se situează Timorul de Est cu 97% din populație membră a unui cult religios. Trebuie specificat faptul că, biserica „Sfântul Petru” din Vatican este și cea mai mare din lume, cu o suprafață de 15.160 metri pătrați.

Cartea Recordurilor ne arată că Jamaica este țara cu cele mai multe biserici pe kilometru pătrat. Potrivit datelor din anul 2019, în această țară există 1.600 de biserici. Un număr imens de lăcașuri de cult, având în vedere că această țară are o suprafață de doar 10.991 de kilometri pătrați. În anul 2018, populația era estimată la 2.726.667 de persoane.

Câte biserici sunt în România?

Potrivit datelor statistice, România este țara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. După căderea comunismului din anul 1989, lăcașurile de cult au apărut precum ciupercile după ploaie. Potrivit datelor statistice, în țara noastră, în anul 2016, existau 4.700 de unități de învățământ și 425 de spitale, în timp ce bisericile erau peste 18.000, dintre care puțin peste 10.000 aparțin cultului ortodox.

Câte religii sunt în România?

Potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte, în România există fix 18 religii recunoscute. Astfel, conform prevederilor Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă avem următoarele culte: Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică C.A. din România, Biserica Evanghelică Lutherană din România, Biserica Unitariană Maghiară, Cultul Creștin Baptist- Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România, Biserica Creştină După Evanghelie din România, Biserica Evanghelică Română, Cultul Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România- Cultul Mozaic, Cultul Musulman și Organizaţia Religioasă “Martorii lui Iehova”.

Trebuie specificat că toate aceste culte religioase beneficiază de bani de la bugetul de stat, sumele fiind mai mult decât generoase.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot