Care este singurul oraș din lume unde trăiesc numai femei?

11.07.2021
Care este singurul oraș din lume unde trăiesc numai femei?

Un oraș din America de Sud a atras atenția unei lumi întregi datorită locuitorilor săi. Mai bine spus locuitoarelor sale… Asta pentru că populația localității despre care vom vorbi în continuare este formată exclusiv din femei!

Locul cu pricina se află în sud-estul Braziliei, se numește Noiva De Cordeiro și numără în jur de 600 de femei, majoritatea cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.

Interesant este că unele dintre tinere sunt căsătorite, însă soții lor nu locuiesc cu ele. Celelalte brazilience își caută iubiți pe care îi invită în orășelul lor. Numai că bărbații refuză categoric să calce pe acolo, iar motivul este halucinant.

Ce se întâmplă cu băieții născuți în Noiva De Cordeiro?

Orașul a fost fondat în 1891 de o anume Senhorinha de Lima. Aceasta a rămas în istoria așezării drept o adulteră deoarece și-a părăsit soțul alături de care fusese obligată de către familia ei să trăiască mai mulți ani.

După cum scrie DailyMail, despărțirea de soțul ei, Senhorinha de Lima a fost excomunicată de către Biserica Catolică, iar următoarele cinci generații ale ei au avut de suferit de pe urma gestului său. Ele au fost supuse unor rigori drastice.

În prezent, tinerele din Noiva do Cordeiro trăiesc într-un sistem plin de rigori la care trebuie să se supună pentru a respecta regulile locului. Spre exemplu, dacă rămân însărcinate și nasc băieți, ele sunt obligate să-și gonească băieții din localitate atunci când împlinesc 18 ani. Ei și tații lor au voie să se întoarcă în orășel doar în week-end.

Explicația este una pe cât de bizară, pe atât de reală. Fiind locuit doar de femei, orașul este mult mai bine întreținut, este mai organizat și mai armonios.

Femeile fac legea în Noiva De Cordeiro din 1995

Cumva firesc dată fiind situația, femeile sunt cele care conduc destinele orașului și poartă răspunderea pentru toate activitățile desfășurate în Noiva do Cordeiro, de la cele casnice, până la cele ce țin de agricultură sau de construcții.

Orașul a început să fie condus exclusiv de femei în anul 1995, după moartea pastorului evanghelic, Anisio Pereira. Acesta s-a căsătorit în 1940 cu o tânără de 16 ani și a fondat o biserică pentru comunitate.

El le-a impus femeilor reguli stricte, cum ar fi să nu asculte muzică, să nu își taie părul, să nu folosească metode de contracepție de nici un fel și să nu consume deloc băuturi alcoolice.

Ulterior, după decesul lui Pereira, femeile au hotărât că ele trebuie să conducă orașul, astfel că, orice bărbat care vrea să se stabileasă în Noiva de Cordeiro va trebui să se supună regulilor impuse de acestea.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot