Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

03.01.2022
Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

În mintea multora dintre noi stă o curiozitate extrem de interesantă, cum ar fi unde răsare prima oară Soarele. Iată ce țară și regiune este binecuvântată cu prima privire a Soarelui nostru în fiecare zi.

Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

În trecut se spunea că țara în care Soarele răsare cel mai devreme din lume este Noua Zeelandă. Răsăritul poate fi văzut cel mai devreme din Insula de Nord a Noii Zeelande, mai precis din East Cape. Aceasta a însemnat că primul oraș din lume care vede Soarele este Gisborne, care este situat pe coasta de est a Noii Zeelande.

Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Specialiștii au oferit un nou punct ca cel mai estic loc de pe planeta noastră. Asta înseamnă că Insula de Nord a Noii Zeelande nu mai este considerată locul cu primul răsărit.

Așadar, adevăratul loc în care soarele răsare primul este de fapt pe Insula Caroline, care este o insulă în afara coastei Kiribati, potrivit Odyssey Magazine. Acesta este locul cel mai estic de pe planeta noastră, primul urmare acolo se vede prima oară Soarele!

Oricum ar fi, în East Cape Soarele răsare mai întâi în Est și apune în Vest. Acest lucru se datorează pur și simplu pentru că Pământul se rotește în direcția estică, ceea ce înseamnă că Soarele răsare de la est la vest.

Dacă Soarele răsare primul în direcția cea mai estică, atunci putem spune că soarele apune ultimul în partea cea mai vestică a lumii. Acesta este în Alaska, pe insula Attu. Această insulă a fost nelocuită în ultimul deceniu și este cunoscută pentru bătălia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Locuri pentru a vedea primul răsărit din lume

În jurul golfurilor, plajele neatinse și stilul de viață relaxat sunt renumite. Golful Hicks este vârful estic al East Cape și acolo se poate vedea primul răsărit din lume. Farul East Cape oferă un cadru minunat pentru a urmări zorii.

Oportunitățile de camping, scufundări, înot și surfing sunt disponibile chiar în jurul coastei, iar multitudinea de golfuri și golfuri mici, ascunzătoare, sunt perfecte pentru explorare.

Foto: Deposit Photos

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 12 august este a 224-a zi a calendarului gregorian și a 225-a zi în anii bisecți. În această zi, de-a lungul vremii, istoria a consemnat o serie de evenimente care au marcat...
Cele mai noi articole
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot
De ce sângele este roșu?
De ce sângele este roșu?
Sângele este lichidul care ajută organismul uman să funcționeze, circulând prin vene și artere, asigurând astfel nutriția și oxigenarea corpului. Când te uiți la venele unui organism uman... citește tot