Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

03.01.2022
Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

În mintea multora dintre noi stă o curiozitate extrem de interesantă, cum ar fi unde răsare prima oară Soarele. Iată ce țară și regiune este binecuvântată cu prima privire a Soarelui nostru în fiecare zi.

Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

În trecut se spunea că țara în care Soarele răsare cel mai devreme din lume este Noua Zeelandă. Răsăritul poate fi văzut cel mai devreme din Insula de Nord a Noii Zeelande, mai precis din East Cape. Aceasta a însemnat că primul oraș din lume care vede Soarele este Gisborne, care este situat pe coasta de est a Noii Zeelande.

Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Specialiștii au oferit un nou punct ca cel mai estic loc de pe planeta noastră. Asta înseamnă că Insula de Nord a Noii Zeelande nu mai este considerată locul cu primul răsărit.

Așadar, adevăratul loc în care soarele răsare primul este de fapt pe Insula Caroline, care este o insulă în afara coastei Kiribati, potrivit Odyssey Magazine. Acesta este locul cel mai estic de pe planeta noastră, primul urmare acolo se vede prima oară Soarele!

Oricum ar fi, în East Cape Soarele răsare mai întâi în Est și apune în Vest. Acest lucru se datorează pur și simplu pentru că Pământul se rotește în direcția estică, ceea ce înseamnă că Soarele răsare de la est la vest.

Dacă Soarele răsare primul în direcția cea mai estică, atunci putem spune că soarele apune ultimul în partea cea mai vestică a lumii. Acesta este în Alaska, pe insula Attu. Această insulă a fost nelocuită în ultimul deceniu și este cunoscută pentru bătălia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Locuri pentru a vedea primul răsărit din lume

În jurul golfurilor, plajele neatinse și stilul de viață relaxat sunt renumite. Golful Hicks este vârful estic al East Cape și acolo se poate vedea primul răsărit din lume. Farul East Cape oferă un cadru minunat pentru a urmări zorii.

Oportunitățile de camping, scufundări, înot și surfing sunt disponibile chiar în jurul coastei, iar multitudinea de golfuri și golfuri mici, ascunzătoare, sunt perfecte pentru explorare.

Foto: Deposit Photos

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot