Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

03.01.2022
Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

În mintea multora dintre noi stă o curiozitate extrem de interesantă, cum ar fi unde răsare prima oară Soarele. Iată ce țară și regiune este binecuvântată cu prima privire a Soarelui nostru în fiecare zi.

Care este locul de pe Terra unde Soarele răsare prima dată?

În trecut se spunea că țara în care Soarele răsare cel mai devreme din lume este Noua Zeelandă. Răsăritul poate fi văzut cel mai devreme din Insula de Nord a Noii Zeelande, mai precis din East Cape. Aceasta a însemnat că primul oraș din lume care vede Soarele este Gisborne, care este situat pe coasta de est a Noii Zeelande.

Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Specialiștii au oferit un nou punct ca cel mai estic loc de pe planeta noastră. Asta înseamnă că Insula de Nord a Noii Zeelande nu mai este considerată locul cu primul răsărit.

Așadar, adevăratul loc în care soarele răsare primul este de fapt pe Insula Caroline, care este o insulă în afara coastei Kiribati, potrivit Odyssey Magazine. Acesta este locul cel mai estic de pe planeta noastră, primul urmare acolo se vede prima oară Soarele!

Oricum ar fi, în East Cape Soarele răsare mai întâi în Est și apune în Vest. Acest lucru se datorează pur și simplu pentru că Pământul se rotește în direcția estică, ceea ce înseamnă că Soarele răsare de la est la vest.

Dacă Soarele răsare primul în direcția cea mai estică, atunci putem spune că soarele apune ultimul în partea cea mai vestică a lumii. Acesta este în Alaska, pe insula Attu. Această insulă a fost nelocuită în ultimul deceniu și este cunoscută pentru bătălia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Locuri pentru a vedea primul răsărit din lume

În jurul golfurilor, plajele neatinse și stilul de viață relaxat sunt renumite. Golful Hicks este vârful estic al East Cape și acolo se poate vedea primul răsărit din lume. Farul East Cape oferă un cadru minunat pentru a urmări zorii.

Oportunitățile de camping, scufundări, înot și surfing sunt disponibile chiar în jurul coastei, iar multitudinea de golfuri și golfuri mici, ascunzătoare, sunt perfecte pentru explorare.

Foto: Deposit Photos

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot