Este adevărat că există o floare numită „Sângele lui Iisus pe cruce” care apare doar în Săptămâna Mare?

22.01.2021
Este adevărat că există o floare numită „Sângele lui Iisus pe cruce” care apare doar în Săptămâna Mare?

În Noua Zeelandă crește o floare superbă a cărei poveste a făcut înconjurul lumii. Aceasta poartă în popor numele de „Sângele lui Iisus pe cruce”, fiindcă în mijloc petalele formează o mică cruce. Potrivit zvonurilor, această plantă crește doar în Săptămâna Mare și este considerată un adevărat miracol al naturii. Cât este însă adevăr și cât este fantasmagorie?

Multă lume s-a întrebat dacă acest lucru este adevărat sau este o minciună? Este cu adevărat o minune sau este doar o farsă? Răspunsul are o logică și va fi explicat în rândurile de mai jos.

Floarea “Sângele lui Iisus pe cruce”

În primul rând, trebuie punctat de la bun început că nu există o floare cu numele “Sângele lui Iisus pe cruce”. Poza cu planta care circulă pe internet se numește, de fapt, “Bradul de Noua Zeelandă” (metrosideros excelsa). Zvonul că aceasta înflorește doar în Săptămâna Mare este tot o informație falsă, cu atât mai mult cu cât Săptămâna Mare nu pică în aceeași perioadă în fiecare an.

Trebuie specificat, totuși, că floarea “Bradul de Noua Zeelandă” înflorește în apropierea Crăciunului, o altă mare sărbătoare creștină.

Metrosideros excelsa sau „Pomul de Crăciun” din Noua Zeelandă este un arbore care crește în zonele de coastă. Are o coroană bogată de flori roșii, ocazional portocalii sau albe.

Așa arată „Pomul de Crăciun” din Noua Zeelandă

Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos

Iisus Hristos a fost crucificat pentru ca oamenilor să le fie iertate păcatele. Anul în care Mântuitorul a fost răstignit pe Sfânta Cruce a fost intens dezbătut de istorici. După mai multe analize, s-a ajuns la concluzia că evenimentul a avut loc vineri, 3 aprilie, în anul 33.

După ce Mântuitorul a fost dat jos de pe Sfânta Cruce, aceasta împreună cu celelalte două au fost aruncate într-o cisternă cu apă din apropiere. În timp, această cisternă săpată în piatră s-a dezafectată, iar oamenii au început să arunci în ea gunoaie. La aproape trei secole de la eveniment, în 326, mama împăratului Constantin cel Mare, Elena, a poruncit să se găsească Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Au urmat o serie de săpături în jurul Ierusalimului, iar Sfânta Cruce a fost găsită. Aceasta a putut fi deosebită de celelalte două cruci, prin puterea de tămăduire pe care o avea asupra celor bolnavi.

Bucăți din Sfânta Cruce au fost trimise la mai multe biserici din întreaga lume, iar o bucată mare a fost așezată în Biserica Învierii, din Ierusalim, sfinţită în ziua de 13 septembrie 335. Cinstirea Sfintei Cruci are loc în ziua de 14 septembrie, cand aceasta a fost înalţată înaintea poporului şi scoasă spre închinare, de către Sfântul Macarie, episcopul Ierusalimului.

Foto: Wikipedia și aboutgardendesign.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot