Este adevărat că există o floare numită „Sângele lui Iisus pe cruce” care apare doar în Săptămâna Mare?

22.01.2021
Este adevărat că există o floare numită „Sângele lui Iisus pe cruce” care apare doar în Săptămâna Mare?

În Noua Zeelandă crește o floare superbă a cărei poveste a făcut înconjurul lumii. Aceasta poartă în popor numele de „Sângele lui Iisus pe cruce”, fiindcă în mijloc petalele formează o mică cruce. Potrivit zvonurilor, această plantă crește doar în Săptămâna Mare și este considerată un adevărat miracol al naturii. Cât este însă adevăr și cât este fantasmagorie?

Multă lume s-a întrebat dacă acest lucru este adevărat sau este o minciună? Este cu adevărat o minune sau este doar o farsă? Răspunsul are o logică și va fi explicat în rândurile de mai jos.

Floarea “Sângele lui Iisus pe cruce”

În primul rând, trebuie punctat de la bun început că nu există o floare cu numele “Sângele lui Iisus pe cruce”. Poza cu planta care circulă pe internet se numește, de fapt, “Bradul de Noua Zeelandă” (metrosideros excelsa). Zvonul că aceasta înflorește doar în Săptămâna Mare este tot o informație falsă, cu atât mai mult cu cât Săptămâna Mare nu pică în aceeași perioadă în fiecare an.

Trebuie specificat, totuși, că floarea “Bradul de Noua Zeelandă” înflorește în apropierea Crăciunului, o altă mare sărbătoare creștină.

Metrosideros excelsa sau „Pomul de Crăciun” din Noua Zeelandă este un arbore care crește în zonele de coastă. Are o coroană bogată de flori roșii, ocazional portocalii sau albe.

Așa arată „Pomul de Crăciun” din Noua Zeelandă

Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos

Iisus Hristos a fost crucificat pentru ca oamenilor să le fie iertate păcatele. Anul în care Mântuitorul a fost răstignit pe Sfânta Cruce a fost intens dezbătut de istorici. După mai multe analize, s-a ajuns la concluzia că evenimentul a avut loc vineri, 3 aprilie, în anul 33.

După ce Mântuitorul a fost dat jos de pe Sfânta Cruce, aceasta împreună cu celelalte două au fost aruncate într-o cisternă cu apă din apropiere. În timp, această cisternă săpată în piatră s-a dezafectată, iar oamenii au început să arunci în ea gunoaie. La aproape trei secole de la eveniment, în 326, mama împăratului Constantin cel Mare, Elena, a poruncit să se găsească Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Au urmat o serie de săpături în jurul Ierusalimului, iar Sfânta Cruce a fost găsită. Aceasta a putut fi deosebită de celelalte două cruci, prin puterea de tămăduire pe care o avea asupra celor bolnavi.

Bucăți din Sfânta Cruce au fost trimise la mai multe biserici din întreaga lume, iar o bucată mare a fost așezată în Biserica Învierii, din Ierusalim, sfinţită în ziua de 13 septembrie 335. Cinstirea Sfintei Cruci are loc în ziua de 14 septembrie, cand aceasta a fost înalţată înaintea poporului şi scoasă spre închinare, de către Sfântul Macarie, episcopul Ierusalimului.

Foto: Wikipedia și aboutgardendesign.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot