Care este istoria acadelelor sub formă de bastoane?

24.12.2021
Care este istoria acadelelor sub formă de bastoane?

Acadelele sub formă de bastoane sunt bomboanele fără ciocolată vândute cel mai bine în luna decembrie. Acestea sunt făcute 90 la sută din dulceață cu dungi roșii și albe. Deși sunt foarte populare în preajma sărbătorilor, apariția lor este incertă.

„Legenda spune că acadelele bastoane datează din 1670, când maestrul de cor de la Catedrala din Köln din Germania a împărțit bețișoare de zahăr tinerilor săi cântăreți pentru a-i ține liniștiți în timpul ceremoniei Crechei Vie”, spune Schildhaus, potrivit History. A fost o formă mai blândă de ademenire decât lovirea lor.

Consiliul s-a plâns, dulciurile nu erau potrivite într-un loc atât de solemn precum biserica, explică Susan Benjamin, fondatoarea True Treats Historic Candy. „Așadar, directorul de cor a adăugat un cârlig, făcând bățul să semene cu un toiag, o referință religioasă care ar calma preocupările consiliului.”

Povestea are o oarecare credibilitate, dar este la fel de probabil că germanii au adăugat cârligul pentru a le atârna de copaci, alături de prăjituri, fructe și alte delicii.

Care este istoria acadelelor sub formă de bastoane?

Cei mai mulți, totuși, sunt de acord că bastonul de bomboane alb și-a făcut debutul în SUA în 1847 în Wooster Ohio, potrivit Schildhaus, când August Imgard, un imigrant germano-suedez, a decorat un mic molid albastru cu ornamente de hârtie și acadele sub formă de bastoane.

Sau, desigur, astăzi, nu există nimic mai emblematic atunci când vine vorba de bomboane decât dungile albe și roșii alternante ale bastonului, dar, conform lui Schildhaus, timp de 200 de ani, înainte ca producția de masă să fie automatizată, au venit într-o singură culoare: alb.

De asemenea, mai există o poveste a acestor delicii. Se spune că la sfârșitul anilor 1800, un producător de bomboane din Indiana a vrut să exprime semnificația Crăciunului printr-un simbol făcut din bomboane.

I-a venit ideea de a îndoi unul dintre bețișoarele lui albe de bomboane în forma unui baston. El a încorporat mai multe simboluri ale iubirii și jertfei lui Hristos prin bastonul de bomboane. Mai întâi, a folosit un baton simplu de mentă albă.

Culoarea albă simbolizează puritatea și natura fără păcat a lui Iisus. Apoi, a adăugat trei dungi mici pentru a simboliza durerea provocată lui Iisus înainte de moartea Sa pe cruce. Sunt trei pentru a reprezenta Sfânta Treime. El a adăugat o dungă îndrăzneață pentru a reprezenta sângele pe care Isus l-a vărsat pentru omenire.

Când este privită curbura de sus, arată ca un toiag de păstor pentru că Iisus este păstorul omului. Dacă îl întorci cu susul în jos, devine litera J care simbolizează prima literă din numele lui Iisus în limba engleză (Jesus). Producătorul de bomboane a făcut aceste bastoane de Crăciun, astfel încât toată lumea să-și amintească despre ce înseamnă Crăciunul.

Foto: Deposit Photos

 

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
adplus-dvertising