Care este istoria acadelelor sub formă de bastoane?

24.12.2021
Care este istoria acadelelor sub formă de bastoane?

Acadelele sub formă de bastoane sunt bomboanele fără ciocolată vândute cel mai bine în luna decembrie. Acestea sunt făcute 90 la sută din dulceață cu dungi roșii și albe. Deși sunt foarte populare în preajma sărbătorilor, apariția lor este incertă.

„Legenda spune că acadelele bastoane datează din 1670, când maestrul de cor de la Catedrala din Köln din Germania a împărțit bețișoare de zahăr tinerilor săi cântăreți pentru a-i ține liniștiți în timpul ceremoniei Crechei Vie”, spune Schildhaus, potrivit History. A fost o formă mai blândă de ademenire decât lovirea lor.

Consiliul s-a plâns, dulciurile nu erau potrivite într-un loc atât de solemn precum biserica, explică Susan Benjamin, fondatoarea True Treats Historic Candy. „Așadar, directorul de cor a adăugat un cârlig, făcând bățul să semene cu un toiag, o referință religioasă care ar calma preocupările consiliului.”

Povestea are o oarecare credibilitate, dar este la fel de probabil că germanii au adăugat cârligul pentru a le atârna de copaci, alături de prăjituri, fructe și alte delicii.

Care este istoria acadelelor sub formă de bastoane?

Cei mai mulți, totuși, sunt de acord că bastonul de bomboane alb și-a făcut debutul în SUA în 1847 în Wooster Ohio, potrivit Schildhaus, când August Imgard, un imigrant germano-suedez, a decorat un mic molid albastru cu ornamente de hârtie și acadele sub formă de bastoane.

Sau, desigur, astăzi, nu există nimic mai emblematic atunci când vine vorba de bomboane decât dungile albe și roșii alternante ale bastonului, dar, conform lui Schildhaus, timp de 200 de ani, înainte ca producția de masă să fie automatizată, au venit într-o singură culoare: alb.

De asemenea, mai există o poveste a acestor delicii. Se spune că la sfârșitul anilor 1800, un producător de bomboane din Indiana a vrut să exprime semnificația Crăciunului printr-un simbol făcut din bomboane.

I-a venit ideea de a îndoi unul dintre bețișoarele lui albe de bomboane în forma unui baston. El a încorporat mai multe simboluri ale iubirii și jertfei lui Hristos prin bastonul de bomboane. Mai întâi, a folosit un baton simplu de mentă albă.

Culoarea albă simbolizează puritatea și natura fără păcat a lui Iisus. Apoi, a adăugat trei dungi mici pentru a simboliza durerea provocată lui Iisus înainte de moartea Sa pe cruce. Sunt trei pentru a reprezenta Sfânta Treime. El a adăugat o dungă îndrăzneață pentru a reprezenta sângele pe care Isus l-a vărsat pentru omenire.

Când este privită curbura de sus, arată ca un toiag de păstor pentru că Iisus este păstorul omului. Dacă îl întorci cu susul în jos, devine litera J care simbolizează prima literă din numele lui Iisus în limba engleză (Jesus). Producătorul de bomboane a făcut aceste bastoane de Crăciun, astfel încât toată lumea să-și amintească despre ce înseamnă Crăciunul.

Foto: Deposit Photos

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot