Care este drumul care dispare de două ori pe zi?

07.05.2020
Care este drumul care dispare de două ori pe zi?

Drumul care dispare. Drumurile au făcut legătura mii de ani între comunități. Fără ele oamenii ar fi fost izolați, iar evoluția umanității nu ar mai fi avut loc. Homo sapiens a dorit de la început, să călătorească, să descopere planeta și astfel a creat poteci sau drumuri. La început rudimentare, astăzi mult mai complexe. 

Există pe Terra un drum care dispare de două ori pe zi. Evenimentul are loc mult mai aproape decât ați crede și este o frumusețe, creată atât de natură cât și de om. Dacă vă întrebați cum este posibil acest lucru, vă vom explica în rândurile de mai jos.

Deși pare greu de crezut, acest lucru se întâmplă în Franța, acolo unde pasajul du Gois, care leagă leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, este zilnic acoperit de apă, ca urmare a fenomenului de maree. Drept urmare șoseaua este deschisă pentru circulație doar în anumite intervale orare. Aceasta are amplasată la capete panouri în care este specificat intervalul în care poate fi circulată, însă acest lucru poate fi văzut și cu ochiul liber. Staționarea pe acest drum este interzisă.

Drumul are aproximativ 5 km lungime, iar când este inundat valurile ating chiar și 4 metri înălțime. Este o splendoare să vezi cum drumul apare de sub apă. Din cauza faptului că unii șoferi nu respectă indicațiile exacte, multe accidente nefericite au avut loc, mașinile fiind efectiv luate de valuri. În felul acesta, autoritățile franceze au instalat în zonă niște turnuri de salvare în care cei prinși de valuri să se poată urca până când apele Oceanului Atlantic se retrag.

Drumul este folosit și în celebra competiție de ciclism Tour de France. Pasajul natural care leagă continentul de insula Noirmoutier a apărut prima dată pe o hartă în anul 1701.  Abia în 1840, drumul a început să fie circulat, mai întâi călare, iar mai apoi cu maşina.

Foto: tripadvisor.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot