Care este diferența dintre zborurile charter și zborurile de linie?

08.06.2022
Care este diferența dintre zborurile charter și zborurile de linie?

În prezent, transportul cu avionul a devenit un lucru banal. Oamenii aleg acest mijloc de călătorie în comun atunci când au de străbătut distanțe lungi, dar și pentru faptul că se ajunge mai repede la destinație. Odată cu deschiderea sezonului estival, vacanțele își fac apariția, iar oamenii circulă în diferite zone ale lumii. În urmă cu câteva sute de ani, transportul cu avionul era o utopie.

Aceștia aleg să călătorească fie cu zboruri charter, fie cu zboruri de linie. Între cele două există diferențe clare, pe care le vom prezenta în rândurile de mai jos. Printre destinațiile turistice preferate de români se numără Grecia, Turcia, Spania și Italia.

Ce este un zbor charter?

Zborurile charter reprezintă curse de avion către destinații de vacanță. Acestea sunt sezoniere și sunt legate de un pachet turistic de la sol, care poate cuprinde cazare, masă, transport de la aeroport la hotel și invers. Companiile aeriene organizează zboruri charter spre zone turistice, în funcție de sezon, având o legătură strânsă cu firmele de turism.

Ce este un zbor de linie?

Zborurile de linie sunt zborurile obișnuite, care nu sunt legate direct de destinații de vacanță. Acesta este cel mai sigur mijloc de transport pe distanțe atât mici cât și lungi, iar datele oficiale arată că aproximativ 8 milioane de oameni călătoresc zilnic cu avionul în întreaga lume. Persoanele care merg cu zborurile de linie pot merge în concediu sau în interes de serviciu.

Diferența dintre zborurile charter și cele de linie

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Citește și:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot