În ce zile și la ce ore iei bilete de avion mai ieftine?

26.05.2022
În ce zile și la ce ore iei bilete de avion mai ieftine?

Majoritatea oamenilor a observat de-a lungul timpului că prețul biletelor de avion și al camerelor de hotel se schimbă aproape la fel de repede ca vremea. Sau chiar mai repede. Există anumite zile pentru a rezerva călătorii care sunt optime pentru a face economii majore.

Mulți din noi facem adesea până la 50 de căutări înainte de a ne decide asupra unui zbor. Prețurile medii ale biletelor tind să crească pe măsură ce data călătoriei se apropie și nu să scadă. pe măsură ce companiile aeriene încearcă să ocupe locuri.

Deși cel mai bun moment pentru a rezerva un zbor este, în general, una până la două luni pentru călătoriile interne și opt luni pentru călătoriile internaționale, există mulți factori care pot crește (sau scădea) prețul unui bilet de avion.

Aceștia includ: ruta, perioada din an și cât de departe este de momentul călătoriei.

Cele mai bune zile pentru a rezerva bilete de avion

Oboseala și disperarea de a planifica o vacanță ne pot împinge să cumpărăm bilete impulsiv, în timp ce luăm o scurtă pauză de la muncă în timpul săptămânii. Potrivit Zbor Direct, prețurile zborurilor nu sunt diferite dacă rezervarea este făcută la începutul săptămânii sau sfârșitul ei. Cele mai bune zile pentru a rezerva zboruri sunt, în esență, opusul celor mai bune zile pentru a zbura.

Astfel, după o analiză a celor mai ieftine bilete pe ruta București-Londra a sursei menționată mai sus, ziua de marți este una mai puțin solicitată, motiv pentru care tarifele sunt mult mai mici. Este dificil de analizat la modul general, însă o regulă principală este că zilele din mijlocul săptămânii sunt mai puțin aglomerate și au prețuri mult mai convenabile decât în weekend.

Cele mai ieftine ore pentru a zbura

În mod clar, există zile mai ieftine pentru a zbura. Dar cum rămâne cu cele mai ieftine ore de zbor?

Totul ține de ofertă și cerere: la fel cum tendințele pe care le vedem în zilele cele mai ieftine, orele din zi tind să fie mai scumpe. Mulți turiști doresc să zboare după-amiaza târziu după ziua de lucru și să se întoarcă acasă la mijlocul dimineții fără a fi nevoie să se trezească devreme, nu? La fel și ceilalți.

Zborurile la mijlocul dimineții și la începutul serii sunt adesea mai scumpe, deși această tendință nu este la fel de întărită ca cele mai ieftine zile pentru a zbura. Prin urmare, zborurile dimineața devreme, la prânz sau noaptea târziu pot fi adesea cel mai ieftin moment pentru a zbura.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot