Care este diferența dintre un frigider și o combină frigorifică?

17.08.2022
Care este diferența dintre un frigider și o combină frigorifică?

Cei care doresc să își achiziționeze un frigider sau o combină frigorifică ar trebuit să știe că între cele două electrocasnice există câteva diferențe, chiar dacă la prima vedere nu sunt foarte sesizabile. Fiecare dintre produse vine cu avantajele sale și este nevoie de o mică documentare în prealabil atunci când vreți să vă înnoiți bucătăria.

Diferența dintre un frigider și o combină frigorifică

Cei mai mulți oameni nu știu care este diferența dintre un frigider și o combină frigorifică, fiindcă cele două electrocasnice se aseamănă foarte mult. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu au afirmat că există câteva deosebiri importante și orice potențial cumpărător trebuie să țină cont de ele. În primul rând, între cele două electrocasnice există diferențe de tehnologie și diferențe ale spațiului de stocare.

Frigiderul este un dispozitiv unde pot fi puse alimentele la rece pentru păstrare, însă nu pentru mult timp. Acesta este dotat cu diferite compartimente, iar unele modele au în dotare și un congelator. Spre deosebire de acesta, combina frigorifică este mai mare și are și un congelator mai mare, compartimentat.

Tehnologia folosită la un frigider diferă față de o combină frigorifică, iar spațiul interior este compartimentat altfel. De exemplu, la un frigider congelatorul este poziționat în partea de sus, în timp ce la o combină frigorifică acesta poate fi așezat și în partea de jos.

Ce este mai bine să alegi: un frigider sau o combină frigorifică?

Potrivit specialiștilor în vânzări, între un frigider și o combină frigorifică sunt diferențe, dar nu majore. De aceea, când vă hotărâți să achiziționați un astfel de produs trebuie să țineți cont de bucătăria dumneavoastră și cât de mare este locul unde va fi depozitat.

Dacă numărul persoanelor din casă nu depășește numărul de 3 este indicat să achiziționați un frigider, însă dacă doriți mai mult spațiu de depozitare ar trebui să cumpărați o combină frigorifică. Simplu. Mai multe persoane, mai multe nevoi.

Ce este un frigider?

Un frigider este un aparat sau o instalație pentru producerea și menținerea frigului, adică a temperaturii mai joase decât a mediului ambiant, principiu descoperit de Carl von Linde. Se compune de obicei dintr-o incintă izolată termic (un dulap) și răcită de o instalație care produce frig, o pompă de căldură care scoate aerul cald din interior, aducând incinta la o temperatură mai mică decât cea a mediului ambiant, potrivit Wikipedia.org.

Potrivit datelor istorice, primele frigidere fabricate la noi în țară au fost realizate la Uzina de Mașini Electrice din București, în anul 1956, conform botosaninews.ro.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot